Zal ik lekkerder gaan eten of weer eens wat anders, is een vraag die zich opdringt de laatste tien jaar of langer. Het begon al veel eerder met de opkomst van buitenlandse vakanties. Uiensoep met rode wijn, Italiaans waar ik zelf nog aan choco- en tandpasta dacht, Eisbein. Toen het nieuwtje eraf was kwam het vegetarisme in de belangstelling, in het kielzog daarvan de overige leefwijzen van de titel.
Het woord pescotariër is nieuw voor me, het is iemand die geen vlees maar wel vis eet.
Zie vegetariër of veganist
Het woord pescotariër is nieuw voor me, het is iemand die geen vlees maar wel vis eet.
Zie vegetariër of veganist
Een oordeel vellen over iemands smaak doen we niet.
Zelf zweer ik bij de meeste aardappelgerechten maar ik zou het onaardig vinden wanneer iemand me een eigenheimer noemde ook al zou het terecht zijn.
![](https://bertjens.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/jungletree-141692__340.jpg?w=150&h=100)
Zoals wild uit oerwouden, bushmeat.
Het schijnt niet gezond te zijn zie link Joop onder artikel
en ook slecht voor het behoud van de dieren kennislink
—
Alles overdenkende blijf ik toch maar bij het vertrouwde eetpatroon, de ingewanden zijn er aan gewend en rammelen alleen als ze gevoed moeten worden. Of teveel moeten verstouwen.
Vreemde dingen eten deden we toen we jong waren en sterkere magen hadden
Vreemde dingen eten deden we toen we jong waren en sterkere magen hadden
Nu is het veel groenvoer en tomaten. Aardappelen. Brood. Aardappelen. Haring. Aardappelen.
En af en toe een stukje koe of kip, eens per maand of zo.
Varkens blief ik niet.
Paarden ook niet en konijnen nog minder.
Schapen zijn me te schijterig (fiets eens op een dijkpad waar ze weiden….)
Insecten niet
Mensen ook niet
Mensen?? O sorry, ik schoot even door.
–
–
Opeens komen de ijsjes in mijn gedachten, nog over van de kerst.
Ik ga er een van opeten.
En heel misschien wel twee, ze zijn vast niet van leeuwenvlees gemaakt.
==
==
Link Joop werkt niet, hier de juiste:
Geen uiensoep meer voor mij, kreeg ik elk werkdag in een hotel, nou dan gaat het wel tegen staan.
De winkeliers hebben wel veel werk om zich aan de grillen van de nieuwe eetgewoontes aan te passen.
Bij jou eet ik het liefst mee, gewoon zoals ik ook gewend bent. Hans
LikeGeliked door 1 persoon
Toch was het spannend, als jongelui iets anders te proberen. Als het tegenviel konden we altijd nog een patatje nemen, dat verkochten ze bijna overal. 😀
LikeLike
De kinderen experimenteerde ook wel, de tweede had wel aanleg.
@ Hier ook vuurwerk wat was verboden, zware bommen en grote vuurpijlen.
Hoor dat veel baasjes van huisdieren blij waren dat er weinig vuurwerk werd afgeschoten.
LikeGeliked door 1 persoon
Wij eten koolhydraatarm en veel ovenschotels
Vind eigenlijk alles goed smaken…doen we nu ruim een jaar en 15 kg lichter was de bonus.
En ja we eten dus geen aardappelen en rijst en bevalt me prima…af en toe zondigen mag van mezelf hihi…groetjes
LikeGeliked door 1 persoon
Die aardappelen, zucht, ze zijn zo lekker en je kunt er zoveel van maken…..
LikeGeliked door 1 persoon
Mis ze helemaal niet…
LikeGeliked door 1 persoon
😂Ik ben voor ijs! En verder eet ik koolhydraatarm 😂😂
LikeGeliked door 1 persoon
Lekker hè. 😂 Nu de koolhydraten nog, waarom telen ze da piepers niet magerder…. 😦
LikeGeliked door 1 persoon
Ik wil (bijna) alles wel proberen, maar mijn hele voedingspatroon veranderen zie ik niet zo zitten. Af en toe vegetarisch vind ik prima, maar niet dagelijks week in week uit.
LikeGeliked door 1 persoon
Daarvoor is het woord flexitarisch bedacht. Gewoon ’n paar dagen per week vleesloos. Inhalen op de andere dagen, twee gehaktballen bijvoorbeeld…😏
LikeLike
Hahaha, ja, dat inhalen zie ik wel zitten! Ik heb er geen vaste regelmaat in, maar vanavond wordt het een kaasschnitzel.
LikeGeliked door 1 persoon
Ook lekker!
LikeLike
Ik ben ook een aardappeleter, bij voorkeur gebakken of gefrituurd. Wat verse groente en een stukje gehakt of rundvlees erbij, dan eet ik lekker. Maar ook bruine bonen met spek versmaad ik niet, ze waren weer lekker op tweede kerstdag. En als toetje heb ik door de week liefst wat vers fruit met een toefjes slagroom, in het weekend gaat een klein stukje roomijs er wel in. 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Klinkt goed, ik proef het bijna behalve het fruit. Daar ben ik geen liefhebber van.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ook niet echt, maar met een klein toefje slagroom erop weet Aafje me meestal toch wel te verleiden. 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Heerlijk is het appeltje wat ik nu zit te eten. 😉
Verder eten wij normaal, behalve vis… dat kan mij lichaam niet aan. Aardappels laat ik vaak weg, meer groenten en vlees dus, en dat is half om half koolhydraatarm, en ook hier zijn we afgevallen ondanks de feestdagen waar best veel hapjes en drankjes doorheen zijn gegaan, een wonder!
X
LikeGeliked door 1 persoon
Zonder appeltje kan ik best leven, zonder vis zou ik jammer vinden.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb visallergie, dus ja.. ik lust het namelijk wel, maar mijn lichaam kan er niet tegen. heb ik ook als ik omega3 capsules inneem, dus dat is wat tegen houdt.
LikeGeliked door 1 persoon
Niets aan te doen en misschien mis je het ook niet.
LikeLike
Weer iets bijgeleerd hier. Nog nooit gehoord van een pescotariër.
Wij eten geen vlees, behalve kalkoen en kip. Maar geen plofkippen.
Veel groenten. Ik zo min mogelijk suiker en kh. Een aardappel lust ik ook graag, maar ik eet het dus niet iedere dag.
LikeGeliked door 1 persoon
Dat kan ik niet laten, zeker vijf dagen in de week eet ik aardappelen. Gebakken, in de koekenpan, te lekker.
Pescotarieër kende ik ook niet. Daarin zie je het woord voor sterrenbeeld Pisces.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik blijf bij het gewone, maar aardappels worden soms vervangen door rijst of pasta. Veel groenten. Weinig vlees, maar wel meerdere keren per week een hele lap van een 50-tal grammen. Maar ik eet wél graag varkensvlees.
Schapenvlees eens héél héél héél héél (moet er nog een héél bij of is het plaatje af?) uitzonderlijk. Konijn wou ik zeggen: “nooit” maar momenteel overweeg ik toch eens een keun te kopen.
LikeGeliked door 1 persoon
De kwestie is dat ik niet van rijst houd, hoogstens verborgen in heel veel groenten , nasi of risotto bijvooreeld. Het ligt me niet lekker in de mond, de structuur. Pasta smaakt me beter maar niet te vaak en niet allemaal.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik beloofde mezelf één keer per week rijst te eten. Dat is goed voor Baskuul heb ik al gemerkt.
LikeGeliked door 1 persoon
Hm. Misschien dat ik…. ☻
LikeLike
Pescotariër is voor mij ook een nieuw woord! Wat zijn er toch veel verschillende eetgewoontes op het moment.
LikeGeliked door 1 persoon
En dan heb je nog veel andere gewoonten. Buiten de deur, bijvoorbeeld.
LikeLike
Aardappelen, in vele vormen, gaan er prima in. Net als pasta of rijst trouwens. En ook die in allerlei vormen. Opgegroeid met het idee dat vlees luxe was en vis voor de vrijdag bedoeld (want katholiek) is alleen maar vegetarisch eten iets met ingebouwde weerstand omdat het doet denken aan armoede. Dus af en toe vlees moet kunnen. Onlangs aten we een lekkere stamppot andijvie met een vegetarisch worstje. Nou dat was een mislukking. Vreselijke smaak, droog als kurk. Nooit meer…
LikeGeliked door 1 persoon
Zoiets als die gehaktballetjes? Smaakten uitgesproken vies. Toch schijnen er wel goede dingen tussen te zitten maar ik vind het niet nodig, als ik geen vlees eet hoef ik niet iets wat er op lijkt.
LikeLike
De vegetarische kaasschnitzels zijn goed te verteren. Al zijn ze dan slap van samenstelling. Ook andere vleessoorten (..) waar men de nodige kruiden aan toevoegde smaken best aardig. Maar veel van dat spul is niet lekker. Overigens ontdekten wij kleine gehaktballetjes van vegetarische soort en die zijn weer wel lekker. Ook de samenstelling na braden is gewoon net echt….
LikeGeliked door 1 persoon
Vast, ik neem wel echte. ☻
LikeLike
Wat we eten, mag best een beetje gevarieerd zijn…dacht ik
maar alles met mate
en dat geldt voor vele dingen
LikeGeliked door 1 persoon
Met mate is altijd goed. Hoeveel moeite het soms ook kost. 😯
LikeLike
Mijn eetgewoontes hangen veelal af van de stemming waarin ik verkeer. met mijn spaans -Indische roots, een Chinese schoondochter en een passie voor koken samen met mijn oudste zoon komen er vaak exotische gerechten op tafel. Toen ik 10 jaar geleden bij Chris introk moesten hij en zijn nog thuiswonende dochter heel erg wennen :-).
LikeGeliked door 1 persoon
Een veelheid aan eetculturen, dan heb je vast vaak iets lekkers op tafel. Daar is makkelijker aan te wennen dan aan veel andere dingen maar ja, ik spreek voor mezelf. ☻.
LikeGeliked door 1 persoon
Klopt
LikeGeliked door 1 persoon
Wij eten flexitarisch dus nu en dan vega en vlees. Het is gewoon lekker en gezond zo te leven.
LikeGeliked door 2 people
Eten zoals je het zelf het beste vindt. En het smakelijkst, natuurlijk.
LikeGeliked door 1 persoon