baby

‘Toen jij geboren werd…’


Veel mensen kennen het.
‘Je was zo schattig, grappig, lief,’ fijn om te horen.
Ook niet onaardig als het wereldgebeuren erbij werd gehaald: ‘Toen brak de oorlog pas goed los…’ Nogal dubieus maar nog altijd beter dan wat een vroegere kennis vertelde, waar we met verbazing naar luisterden.
‘Mijn dochter was niet mooi maar natuurlijk durfde niemand dat te zeggen. Stonden ze boven de kinderwagen. Je zàg ze denken: wat een mormel. Dan was het ‘ach, alle babietjes zijn lief’. Iemand vroeg of ze gezond was. Een ander zei dat ze maar lekker onder de wol moest blijven, hahaha….
Ze deed het als grappig voorkomen.
Of het dat ook was? Ik weet niet, het kwam gemaakt over.
Dat de betreffende dochter er zelf bij zat vonden we genant.
Ze lachte verveeld,  had het verhaal al vaak gehoord.
Te vaak, wellicht.
==

26 gedachten over “‘Toen jij geboren werd…’

 1. Jee… het zal je maar vaak en telkens weer vertelt worden dan, nadat ik lees dat zij niet goed is opgedroogd, en wat is niet goed, ik blijf zeggen, op elk potje past een dekseltje. Ik ben ook moeders mooiste niet…

  x

  Geliked door 1 persoon

 2. O o o… Ik heb twee broers die lelijk waren bij de geboorte omdat de ene purper zag van de navelstreng rond zijn nek en de ander was graatmager omdat mijn moeder een lintworm had tijdens haar zwangerschap. Het is toch goed gekomen met beiden. Er is niks meer van te zien.
  Mijn moeder zegt dat ik haar mooiste pasgeborene was. 9 pond, bruine huid en zwart haar. Toch was mijn jongere zus een veel mooier meisje. Het was gewoon zo en ze kreeg veel complimenten omdat ze zo mooi was. Dat werd zo vaak gezegd dat ik mij naast haar altijd een lelijk eendje en vooral onzichtbaar heb gevoeld.
  Maar ach, ik ben erover hoor. We zijn dikke vriendinnen én zussen en trots op elkaar. Zussen door dik en dun. Ondertussen ouder en lelijker.

  Geliked door 1 persoon

 3. Als mensen geen gespreksstof hebben, valt men terug op het verleden of andere mensen.
  Of de persoon er nu bij zit, maakt ze niet uit.
  Maar lelijk in de luier is schoon in de sluier.
  Dus men is nu jaloers op haar schoonheid. Hans

  @ het voelt ook als een hernia.

  Geliked door 1 persoon

 4. Pasgeboren baby’s zijn veelal mormels. Maar een paar weken later zijn de plooien glad en ontstaat veelal een wonderbaarlijk mooi wezentje. Waarbij de een doorgaat in de opgaande lijn en de ander meent dat het er uitzien als een plat geslagen broodje ook best aardig is. Maar all-in-all worden het veelal erg aardig tot fraai uitziende tieners. Die dan door al dat gekakel uit het verleden weer denken dat wat heel mooi is eigenlijk als lelijk moet worden betiteld bij aanschouwen van het spiegelbeeld. Mijn moeder vertelde afgrijselijke verhalen over de bevalling van mij. Zware baby, complicaties etc. Ze heeft het me nooit vergeven….Maar ik haar ook niet dat ze dat zo graag vertelde…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.