Voorgevoel

Er zijn mensen die er in geloven.

Ze zeggen bij een telefoontje: dat is sterk, ik dacht net aan jou
of: gisteravond hadden we het over tante in Canada en kijk, vanmorgen kreeg ik een brief van haar
of: ik voelde dat iemand naar me keek en jawel hoor, tas gestolen
of: is hij failliet? Ik voelde dat er iets was.
En meer van dit.
Stuk voor stuk voorgevoelens die nuchter te verklaren zijn maar dat heeft men niet voorvoeld.☻
Deze dingen raken aan de praat die je hoort bij vreselijke nieuwtjes in de buurt.
Ik zag meteen dat ze niet deugden – ik wist al lang dat er iets niet klopte – je kon het voelen aankomen – enzovoorts.
Mensen met deze voorkennis zijn te beklagen.
Van te voren alle leed zien, ik geef het je te doen.

20 gedachtes over “Voorgevoel

 1. Ik heb regelmatig voorgevoelens, maar ze komen niet altijd uit, maar vaak wel…. soms verklaarbaar, soms niet.
  Waar het mensen betreft komt het heel vaak wel uit, ik had dat als kind al…. mensen waar ik mij niet prettig bij voelde bleek later wel iets mee aan de hand te zijn….. zo ook een man die altijd aan de deur kwam (meteropnemer of van een verzekering of zoiets)…. ik zei altijd dat ik hem eng vond, mijn moeder begreep dat niet…. zo’n aardige man….. ineens kwam hij niet meer,,,, had zijn gezin verlaten voor een jong meisje, zo ineens (voor anderen plotseling, zelf zal hij het vast wel eerder geweten hebben…. de manier waarop was niet netjes).
  Soms weet ik niet of mijn gevoel goed was, als er nooit iets over die persoon bekend wordt kan ik het mis hebben. Vaak hoor je: “In tijden van nood leer je je vrienden kennen”… en dan bedoelen ze meestal dat veel vrienden geen echte vrienden blijken te zijn…. dat heb ik nooit meegemaakt…. blijkbaar heb ik genoeg mensenkennis om geen vrienden te worden met mensen die je snel weer laten vallen….. veel dingen vallen dus te verklaren door mensenkennis.
  Toevalligheden heb ik heel vaak….. met personen, maar ook met getallen. Ik tik een getal in en gelijktijdig hoor ik hetzelfde getal op tv. Ik kijk heel vaak op een klok om 19.54 (mijn geboortejaar)…. en om 12.05 (vroeger het telefoonnummer van mijn werk)….. zo vaak dat het echt op gaat vallen.
  Na mijn huwelijk woonde ik een tijdje in Purmerend…. ik liep op een dag naar de bushalte om naar mijn werk in Monnickendam te gaan…. onderweg dacht ik nog eens terug aan onze trouwdag…. aardige man die dominee…. ineens hoorde ik een autotoeter: Die dominee…. hij vroeg of ik een lift wilde! Van verbazing wist ik even niks te zeggen (en dat wil wat zeggen). Soms is het niet raar als zoiets gebeurd…. bij iemand die je vaak spreekt is het normaal dat dat wel eens aansluit op je gedachten en als het maar een enkel keertje gebeurd is het waarschijnlijk ook gewoon toeval.
  Ik herinner mij iets anders…… een tante in Friesland werd op een ochtend wakker en zei tegen haar man: “Ik heb zo naar gedroomd, heel eng, ik zag steeds water, alleen maar water”. ……. even later kwam het bericht dat die nacht haar opa verdronken was….. natuurlijk kan het toeval zijn, maar wel heel erg toevallig dan, vooral omdat zij eigenlijk nooit van die enge dromen had.
  O ja, een één-eïge-tweeling….. eentje was zwanger en op een nacht had zij heel hevige pijnen…. zij was bang haar kind te verliezen…. een paar uur later was het over….. ’s morgens ging de telefoon…. haar tweelingzus was die nacht overleden aan een maagperforatie en had er niets van gevoeld!
  Dat is raar! Overigens was de helft van de tweeling die ik kende een heel nuchter type, iemand die meestal overal een eenvoudige verklaring voor vond, maar in dit geval ging zij er toch vanuit dat zij haar zusters pijn gevoeld had
  Ik geloof wel in de mogelijkheid dat er “meer tussen hemel en aarde” is….. wat er wel en niet is weet ik ook niet…. er zal veel fake zijn…. maar misschien hebben sommige mensen echt paranormale gaven…. ik sluit het niet uit, maar ik denk ook dat dergelijke dingen dan niet altijd op commando komen.

  Geliked door 1 persoon

  • Er zijn echt wel verklaringen voor veel dingen maar over tweelingen is bekend dat ze misschien een extra lijntje hebben. Dat ze vaak aan elkaar denken wordt dan vergeten.

   Like

   • Natuurlijk valt veel te verklaren en toeval bestaat ook, maar soms wordt puur toeval onwaarschijnlijk. Uiteraard denken tweelingen vaak aan elkaar,,,,, maar in dit geval was de zus die overleden is helemaal niet ziek, had geen maagklachten of wat dan ook, dit was echt totaal onverwachts…. daarom was het zo raar.
    Ik zoek zelf ook wel vaak een logische verklaring, maar sluit toch niet uit dat er echt dingen gebeuren waar toch iets anders aan de hand is….. dingen die niet op een normale manier te verklaren zijn….. ik weet het gewoon niet maar zal nooit beweren dat zoiets niet bestaat…… omdat ik het niet weet.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik weet niet of het bestaat. Zelf heb ik het ook niet echt.
  Maar soms voel ik wantrouwen t.o. mensen die steevast zeggen dat ze meteen iemand doorhebben of aanvoelen. Meteen. Kijk, dat vind ik gevaarlijke mensen. Die mijd ik liever. Hoe kun je nu meteen zo’n zware stempel op iemand gaan zetten die je amper kent?

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.