Zonverzinsel

zonvleksun-1494070__340Ik ben niet lekker, sprak de zon.
Hij zag er inderdaad raar uit. Besmeurd, zou je denken.
Maan bekeek hem en fronste. ‘Gatverdarrie, je hebt vlektyfus, blijf uit mijn buurt.’
Ook een groep sterren verdween haastig het heelal in.  Ze boodschapten en passant een paar planeten en zonden besmettingsalarmsignalen uit.
Het werd stil rondom de zon.
Op aarde werd dit allemaal opgevangen en besproken.
Niemand begreep de paniek, zonnevlekken waren  allang een bekend verschijnsel, waarom die heisa?
Allerlei bijgelovige veronderstellingen werden geuit maar dat deed de mensen niets, overvoerd zijnde door wanstaltige ideeën.
Toegegeven, wetenschappers moesten erkennen dat de vlekken deze keer wel èrg donker waren. Kennelijk waren de nieuwste telescopen krachtiger dan ze dachten.
De lege plekken in het zonnestelsel? Ze boden juist een praktische doorkijk voor James Webb, bovendien waren vluchtende sterren een prima onderzoeksthema  en wie weet, een extra leerstoel… ?
Er gebeurde verder niets bijzonders op aarde en na een aantal weken was de zon weer in orde. Een enkel litteken was alles wat restte.
Maan hernieuwde het contact, sterren herverschenen en boden excuses.
Zon straalde als nooit tevoren.
Het bleef rustig tot de volgende vlekperiode.
Dat die veel minder heftig verliep schreven deskundigen toe aan aardse inspanningen voor klimaat-,  energie-, racisme- en vluchtelingenproblemen .
Men geloofde het graag.
‘Trots op ons’.
==

31 gedachten over “Zonverzinsel

  1. Tsja…… ik denk dat we er niet alles aan kunnen doen…… natuurlijk is vervuiling nooit goed, het is prima om daar rekening mee te houden, maar de natuur heeft toch haar eigen grillen….niet alles is de schuld van de mens en niet alles is te redden door de mens. Maar dat wil niet zeggen dat we er daarom maar niks aan moeten doen. Een verhaal dat zomaar waarheid kan zijn!

    Geliked door 1 persoon

  2. alles is de schuld van de mens
    het is het enige wezen dat zich boven alle andere stelt
    de zon knipoogt en een ieder denkt aan het einde van de wereld

    wees zuinig mensen op welke wijze dan ook
    en geniet in die tijd van onze mooie planeer

    Geliked door 1 persoon

      1. In vele talen, verschilt de aanduiding van de zon in mannelijk en vrouwelijk. Astrologisch gezien, wordt de zon mannelijk genoemd. In de Franse taal is het weer een mannelijk woord ” Soleil” of in het Latijns “Sol”. Het zal dus wel een X worden.

        Love As always
        Dimario

        Geliked door 1 persoon

      1. Vergelijking uit de eerste Crocodile Dundee: “So arguing over who owns them is like two fleas arguing over who owns the dog they live on”.

        Vond ik altijd een goeie.

        Geliked door 1 persoon

  3. Als de zon niest is het echt heel slecht voor het klimaat op onze Aarde. Als jij maar even vlekken vertoont merken we dat al snel in de meteorologie of zelfs aardbevingen met alle gevolgen van dien. Maar met name de mensen met een bepaalde kijk op de wereld menen dat onze Aarde qua klimaat niets met de zon te maken heeft….Een grote misvatting…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.