Over selfies

Een redelijk fotootje, dat moest er komen.
Ik zette mijn zondagse gezicht op en nam ettelijke selfies, met cameraatje en tablet.
Elk resultaat was om te huilen dus begon ik opnieuw.
Controleerde of de make up voldoende was weggewassen, haar niet te plat, vriendelijker kijken.
Uiteindelijk had ik een uitgesproken jankgezicht met zenuwvlekken en stopte met de selfie-sessie.

Waarom ik zo nodig op de foto moet?
Nee, NIET om een vriend/man/vrijer te strikken al denk ik daar wel over na.
Iets semi-officieels.

Voorheen kon het me niets schelen hoe ik er uitzag op rijbewijs e.d. maar daar heb ik  genoeg van, van die rare afbeeldingen die overal op lijken behalve op mij. Ik weet nog dat ik rond mijn veerstigste een pasfoto liet maken en echtgenoot vroeg: hoe vind je dat mens? Hij hield met moeite zijn lachen in. Ik wrokte wraakzuchtig.
Tien jaar later had ik een nieuwe foto en vroeg opnieuw: hoe vind je haar?
Hij floot. Bewonderend. (hij had geluk, achter mijn rug hield ik een stiletto klaar).
Maar goed, mijn selfie dus.
Het moet een goeie worden, éénmaal wil ik vlammen al is het als zeventiger.
Het zal vanavond niet meer lukken, alle apparaten zijn leeg en er is nog maar 1 oplader operationeel.
Twee andere gaven de geest.
Die zijn zich dood geschrokken.
==

30 gedachten over “Over selfies

  1. Met een selfie moet je er op letten dat je niet naar beneden kijkt…..meestal zit de “knop” beneden (bij een smartphone), maar kijk naar de bovenkant van de camera/foon of er net overheen. recht in de lens kan ook.
    Meestal is het mooier om de camera iets hoger te houden……met hoofd omhoog kijken geeft een strakkere hals (heb ik wel nodig met al die onderkinnen). Nog beter, laat iemand anders stiekem een foto maken……die zijn meestal het mooist omdat ze natuurlijker zijn. Hoofd recht vooruit is ook niet altijd nodig….. scheef is soms ook leuk of van opzij (wat lastiger bij een selfie, maar het kan wel).
    Nou, meer tips heb ik niet! Succes en wij willen het spetterende resultaat natuurlijk wel zien!

    Geliked door 1 persoon

  2. Mij gaven ze ook al tips, Ans vermeldde de meeste hierboven al, maar bovendien zou je je hoofd iets naar voor moeten bewegen.

    Iets naar voor, iets naar boven en iets scheef? Mja … dan sta je er natuurlijk heel naturel op hé.

    Het lukt mij trouwens ook niet. Ik zou het misschien eens met een selfiestick moeten proberen, ik denk dat ik de mijne van te dichtbij probeerde.

    Geliked door 1 persoon

  3. Als het daadwerkelijk voor een rijbewijs of id is… ga ik naar een fotograaf, en daar mag je zeker wel glimlachen trouwens, dat is nu al zo vaak op tv geweest…. maar goed, dat vind je ook terug op internet, wel blijft het, dat je haar uit je gezicht moet bla… maar je mag zeker een glimlach a la de mona lisa maken.

    Zelf maak ik soms selfies, maar die zijn voor mijn Liefste dan, lol… en soms, heel soms komen ze er zo leuk uit dat ik weleens plaats hier of daar 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

  4. Om de schade in huis te beperken neem ik geen selfies.
    Toen een jaar of 16 was, stond ik op een foto tijdens een bruiloft en ik vroeg wie is dat, was ik het zelf. lol Hans

    Geliked door 1 persoon

  5. Hahahah. Ik liet langer geleden alweer pasfoto’s maken en ging daarna naar het gemeentehuis, Vroeg die balietrol, hoe oud is die foto wel niet. Anderhalf uur dank u.
    Je hebt vast het verkeerde licht gebruikt! Als de zon wat lager staat (over een uurtje) ga je met je rug naar de zon staan, hou je device iets boven je en gebruik de camera aan de voorkant. Ben wel benieuwd waar je de foto voor nodig hebt.

    Geliked door 1 persoon

    1. Tsss, heb ik ook eens gehad met een foto die ik pas een paar dagen op het rijbewijs had. Voor de id-kaartwas hij te oud. Stom mens.
      Je tip neem ik in acht, ik zal zien wat het wordt. Bedankt.

      Like

  6. Lukt mij ook niet. Ik kan gewoon niet op commando lachen. Laat staan een selfie maken. Zou het toch de leeftijd zijn ? Ik zie jongere mensen heel natuurlijk lachen en in poseerhouding staan. Ik verkramp dan gewoon. Is er selfie-les te volgen ?🤔

    Geliked door 1 persoon

  7. De nieuwe regels zijn duidelijk. Het moet en zal confronterend en lelijk. Lachen mach niet, bril mag niet, te ghroot mag niet, te klein ook niet. Ik nam de laatste keer een foto mee uit voorraad van een vorige sessie. Gewoon waar ik zelfs als man er nog een beetje normaal op uit zag. Geaccepteerd. En dus heb ik een redelijk blij hoofd op het rijbewijs, maar dat ik met mijn paspoort andere landen in mag is een wonder…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.