Thuisvakanties

Soms bejubeld, tot voor een paar jaar terug ook door mij.
Voorheen vond ik het lekker. Geen herrie en ik voelde me  echt ‘op me eige’.
Zodra de druk van scholen niet meer telde en de kinderen hun eigen zomer bepaalden planden we onze vakanties na de bouwvak, dan hadden we tweemaal achter elkaar een paar mooie weken.
De rustige op eigen stoep, daarna de echte.

Nu echter word ik er na een week of anderhalf ongedurig van.
De planten geteld hebbende is het wel èrg stil, een achterfje is niet hetzelfde als een mooi natuurgebied waar je van de rust geniet.
De kwestie is dat je de herrie van vroeger niet meer hebt. Er zijn veel minder kinderen en die zijn òf van babyformaat of ze zitten binnen, grotere kinderen gaan op pad, op kamp.
Buurtfeestjes zijn uitgestorven op een enkele verjaardag na, muziek hoor je zelden. Barbecuën en verbouwen wordt nog wel gedaan maar niet meer op grote schaal.
Heel fijn.
Maar de hang naar rust is nu verdwenen, in vakanties wordt het uitzicht op de stilte van schuurtje, schuttingen en buurtuinen tergend saai.

Ik zoek iets, afleiding.
Zodoende heb ik uitgekeken naar een eigen vakantie.
Met een buurvrouw zocht ik naar korte tripjes, per avontuurlijke bus of boot, of wat dan ook.
We hebben er een paar op het oog en vergelijken datum en tijd.
Een dezer dagen zijn we weg en als het me bevalt ga ik alsnog verderop.
Wordt het hier ook eens rustig.
==

.

31 gedachtes over “Thuisvakanties

 1. Benieuwd naar waar de reis zal leiden…
  Kinderen spelen nog amper buiten. Dat valt ons ook sterk op. Ook bij de kleinzoon die hier nu logeert. We hadden vandaag hommeles omdat hij persé binnen op de iPad wilde tokkelen en dat midden op deze zonnige middag… Hij is nog maar zes. Uiteindelijk heeft opa samen met hem gezaagd en met hout gesleurd. Daarna nog wat op het strand, waar hij zich ook leek te vervelen. De kinderen van tegenwoordig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ans zegt:

  Mijn thuisvakanties zijn vaak niet echt thuis…..ik fiets dan vaak in de omgeving, eten en boek mee….en ik ga wel eens dagjes uit. Maar wel thuis slapen e.d.
  Dat zijn van die niks moet en alles mag vakanties.
  Een vakantie ergens anders is mij te duur en dit bevalt mij ook prima.
  Maar steeds thuis is alleen leuk als er wel een mogelijkheid is om op stap te gaan.
  Gedwongen thuiszitten voelt niet goed, als het eigen keuze is kan het heerlijk zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wel eens dagje uit gaan in de vakantie is juist lekker. Om te reizen doen wij niet in de buitenland. In Nederland kun je ook veel doen. Ik heb geen tuin. Wel balkon. Daar heb ik potten er staan met bloemen erin. Dit maakt dag ook gezellig.

  Geliked door 1 persoon

  • In dit dorp is ook wel eens iets te doen maar dat zijn festiviteiten in het park, alleen een jaarmarkt (grote braderie) en de kerstmarkt) zijn in het centrum. Daar zijn ook een paar terrassen en dan heb je het gehad.
   Op de kermis na.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben het met je eens. Voor mij voelt de zomer tegenwoordig alsof ik de tijd een beetje zit te verlummelen. Ik heb geen tuin meer, woon op een appartement en kinderen zie ik ook nauwelijks meer hier in de buurt, al staat er een armoedig speelplekje vlak voor mijn gebouw. De afwisseling is veel minder. De vroegere drukte van werk, kinderen en huishouden is er niet meer en in plaats van dat de vakantieperiode een fijne rustige afwisseling is, met een deel van al die drukke gezinnen lekker uit de straat weg, is het nu inderdaad veel saaier dan toen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Woningruil? Be n je daar voor in? Pfffffffffff ik word af en toe gek van al die herrie en dat ik mijn tv niet kan horen of zelfs de balkondeur dicht moet doen omdat… al die kinderen hier gillen en schreeuwen….

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik beschreef al eens hoe wij hier tegen tripjes en vakanties aankijken. Mij is dat lange weg zijn een gruwel geworden. Kort tripje..prima. Steden bekijken, cultuur, vrolijkheid. Vrouwlief heeft meer de behoefte aan ‘ver’ en doet dat men onze schoondochter die dat ook leuk vindt. Ik vermaak me prima dan. Nu ook, dagje hier, dan daar. Even naar Duitsland, Spakenburg, volgende week Zeeland, dat soort trips. Heerlijk en je ziet van alles en nog wat. Trouwens, ik tel heel andere dingen dan die planten hoor. Nog los van het feit dat ik dan geen idee heb wat ik zit te tellen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.