Lezend over de leeuw

‘….hun jachttactieken zijn effectief…. met één klap van de klauwen kunnen zij een groot dier vellen, en hun schaar-achtige tanden kunnen vlees afscheuren, snijden en vermalen….’
Klopt.

Als kind al jaagde ik als een wild beest op randjes vet aan het vlees, een korreltje zand in de spinazie, stukjes kraakbeen in ham, en vermorzelde ze.
Niet met de kaken maar minstens zo effectief  was de vork waarmee ik de vijanden eruit pulkte, plette en onder de rand van mijn bord verstopte. Tot ergernis van mijn moeder die alles naar eer en geweten had schoongemaakt en gekookt maar ja,  koken voor een leeuwin was niet gemakkelijk.
Op dezelfde manier verdedigde ik eigendommen als speelgoed, van kleurboek tot stoepkrijt. Met broers moest je oppassen. Ze  mochten met mijn spullen omgaan maar waren er te makkelijk mee en raakten alles kwijt.  Vechtlustig hield ik hen in de gaten en hield als borg een van hun spelletjes in handen.
Soms brulde ik een waarschuwing en dat die niet ernstig genomen werd is me nog steeds een gruwel.
Met de nobele kanten van de leeuw heb ik weinig ervaring.
Je kunt niet alles hebben.

Leeuw. Mijn sterrenbeeld.
==

21 gedachtes over “Lezend over de leeuw

 1. Ans zegt:

  Ik ben geen leeuw, maar als mijn oudere broers mij niet serieus namen werd ik ziedend!
  Korreltjes zand, stukjes bot en randjes vet…… griezel….. brrrr….. vreselijk! Gelukkig hield mijn moeder er ook niet van.
  Maar ik ben geen leeuw…. ik ben weegschaal/

  Geliked door 2 people

 2. Gelukkig was mijn moeder er ook wars van, vetjes, botjes of wat dan ook, als ik het dus opzij legde, was dat juist goed, of zeen… ook zoiets, hahaha

  Van broers heb ik geen kaas gegeten, van zussen ook niet… dus daar blijf ik stil en lees jou.

  Hier boogschutter, ik schiet vaak raak, mis ook nog weleens wat 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. De ene leeuw is duidelijk de andere niet. Ik ben meer die van het zachtaardige type vermoedelijk.Ik heb namelijk niks van mijn speelgoed en boekjes overgehouden. Alles werd ingepikt en goeddeels gesloopt door mijn jongere broertje. Ook een leeuw, maar dan eentje van het geslepen type … 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. IK heb slechts een oudere broer. En die wist geweldig om bepaalde etenswaren die wij beiden niet lustten weg te werken. De toenmalige hond was er dol op. Maar hij kende ook een nadeel, was handelaar in de dop. En schroomde niet om bepaalde zaken van mij ook te verkopen of te ruilen als het hem zo uitkwam. Werd ik woest om. Maar ja, ouder, groter, sterker. Is intussen allemaal opgelost hoor. Maar toch…Als Steenbok ben ik wel van eerlijkheid…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.