regen

En altijd weer dat weer.

Hoewel ik niet zit te wachten op noodweer had ik toch graag een paar extra regenbuien gehad. De lucht betrekt telkens, op die momenten valt de wind stil en is het uitgesproken zweterig, je rekent op verkoeling.
Maar nee.
Bij vlagen stijgt de benauwdheid je naar het hoofd. Vooral bij inspanning. Toen mijn haar knetterde schoot de gedachte aan Hooibroei door het hoofd, dat hoor je nu nooit meer maar voor mijn gevoel kringelden rook en vonken van me af.

Gister al en eergisteren, als een levende kachel loop ik heen en weer.
Maar er is hoop.
Zo juist regende het even, nou ja, je moest van druppel naar druppel rennen maar het was genoeg om de broei te onderdrukken.
Nu reken ik er op dat er straks meer valt.
Niet te wild natuurlijk.
Zo’n zachte malse bui, ritmisch tikkend op het plat dak.
En anders droom ik er wel van, beter dan niks.
==

27 gedachten over “En altijd weer dat weer.

 1. Nou zeker benauwd weer stijgt naar je hoofd.
  Zo’n zachte malse bui, ritmische regenbui doet me denken aan mijn zoon toen hij 6 jaar was na een broeierige dag buiten gig staan en volop genoot van de zachte ritmische malse bui.
  Hier was het ook maar magertjes met de regen en onweer. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij hadden vandaag regen genoeg, maar dan meteen weer overdreven met veel te veel water tegelijk. Op de weg zorgden de bussen voor een metershoge muur van water als zij door de plassen reden.
  De hele ochtend was het slecht…. veel regen en veel onweer dichtbij. Het was zo donker dat mijn nachtlampje aanging.
  Steeds hoor ik op tv dat het vanochtend in het zuidwesten slecht was……. maar ook al woon ik in het westen….het zuiden is volgens mij toch echt ergens anders. Vanmiddag werd het weer benauwd warm, eerst zonder zon, later met……. net als gisteravond, toen was het ook vies! Aan het begin van de avond weer flinke regen en een donderbui. Geen mals buitje dus.
  Vroeger kon Edwin(net als ik) erg slecht tegen de hitte en als we slecht weer zagen naderen gingen wij daar buiten op wachten….. armen wijd om maar zoveel mogelijk regen op te vangen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vanaf Zeeland kruipt het noodweer omhoog en waaiert van west naar oost. Daar kregen wij maar een staartje van of minder.
   Nog steeds kurkdroog hier en licht bewolkt.
   We wachten af.

   Like

 3. Wij zagen en kregen regen, veel regen. Ook hagel, veel hagel. Anderhalf uur lang. Het dorp is een kom en eens het er in hangt, hangt het het uit.

  Meestal gaan de fruittelers dan met onweerkanonnen aan de slag maar gisteren bleef het van die kant uit heel stil.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben wel van de verfrissende buitjes. Zeker als het zwoel warm was of is. Gisteren was het in de ochtend al regen en onweer wat de klok sloeg. Daarna knapte het op en werd benauwd. Toch gaven de weerapps aan dat er nauwelijks regen zou vallen. Nou dat viel tegen. Einde van de middag ontlaadde zich een enorme onweersbui boven ons en de hoeveelhuid water die naar beneden kwam liet de tuin blank komen staan, net als de straten. Uurtje later was alles weer over en droogde de boel snel op. Een Hollandse zomer…Nu is het druilerig, maar volgende week ontstaat vast weer hooibroei in het haar bij 35 graden in de voorspelling. Gelukkig heb ik met mijn coupe Gillette weinig last van opwarmende beharing….:)

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik denk dat je volgende week moet opletten voor hooibroei. Misschien een badmuts opzetten jij?
  Op vakantie in Bulgarije was er een vrouw die constant zei “la chaleur est dans mes cheveux”, moest direct aan haar denken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.