Her-leven.? Nee…

Opnieuw beginnen, daar droomde ik van. Hoe, dat liet ik in het midden maar het zou absoluut anders gaan, beter, mooier, gelukkiger. Een spannend onderwerp waarmee ik suffend de lagere schooljaren doorkwam.
Toen ik ouder werd en doorhad dat ik dan ook een ander karakter nodig had voelde ik me op slag schuldig; te vaak boos en ontevreden en zo. Geen wonder dat ik niet gelukkig was
Toen ik wéér wat ouder was verlieten deze nonsens me.
Een grote opluchting.

Later vraag je je af waarom je dergelijke dingen denkt, zo slecht hadden we het immers niet, integendeel.
Niet rijk maar we kregen alles waar een kind naar uitzag, van simpele roeitochtjes op het Zwet tot uitjes naar Amsterdam. En meer.

In gesprekken met anderen hoorde ik gelijkluidende ideeën.
Dromen van de prins op het witte paard, van Burt Reynolds of Raquel Welch. Een hutje op de hei. Zeemansavonturen. Verre reizen. Hollywood.
Menigmaal moet de uiteindelijke echtgenoot/echtgenote een mager aftreksel zijn geweest.
Toch kwam het altijd goed. Meestal dan toch.
Verliefdheid deed alle dromen verdampen. Blijvend, hoopten we.
Gelukkig maar.
Het zal niet meevallen je gerimpelde wederhelft te zien als Colin Firth of Cameron Diaz.

ps
vergeef me de rare lettertypes.  Er ging iets mis en ik krijg het niet meer goed.  Volgende keer beter.

27 gedachten over “Her-leven.? Nee…

  1. Ik pas bij deze. Ik was abnormaal wat deze materie aangaat en in sprookjes geloofde ik al helemaal niet. En ik heb gelijk. Ik zou niet willen ruilen met de Duchess of … die met een kroonprins is getrouwd.

    Geliked door 1 persoon

  2. Van mij hoeft het niet nog een keer….de dingen die ik anders zou willen heb ik zelf niet in de hand, dus veel anders zou het niet gaan denk ik en dan is 1x wel genoeg. Er zijn wel veel mooie momenten die ik nog een keer zou willen meemaken, maar dan wel op dezelfde manier.

    Geliked door 1 persoon

  3. Het zit blijkbaar in de mens om zo te denken, men zegt vaker “als ik het zou kunnen overdoen” dan….
    Maar die uitspraken zijn gebaseerd op een behaalde levenservaring.
    Nou als ik het Zwet lees denk ik ook, was toch een mooie tijd de bezoekjes aan opa en oma.
    En overdoen, nee ik laat het maar zoals het is. Hans

    Geliked door 1 persoon

  4. Ja, ik was ook zo’n droomster. Ik stelde mij dan voor dat ik bijvoorbeeld een prinses was en hield dat dagen vol. Niemand zag het aan mij, maar ik voelde mij wel zo. Ik moet er nog om lachen. Soms, heel soms, ben ik nog steeds een beetje een droomster.

    Geliked door 1 persoon

  5. Zonder verlangen geen leven. We kiezen meestal uiteindelijk praktisch. Hoe zou je die sterren moeten verleiden jou uit te kiezen of op te merken. En zouden die lui dan ook zo leuk zijn als op het witte doek of tv-scherm. Neem van mij maar aan dat dit deels niet zo is. Ik heb er een stel meegemaakt en dat was niet altijd een genoegen. Nee, iemand die goed bij je past en jouw verlangens invult, al is het maar ten dele, heb je meer aan. Hoe vreemd ook, onze nostalgische bril vertroebelt veel op dat punt, we willen het anders doen dan onze ouders. En dat is me gelukt. Dat gaf een goed gevoel. Tot we ontdekten dat de jongere generatie het weer anders wil doen (of doet) dan wij. Eeuwigdurende cirkel……

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.