Orkaan Patricia


Mexico verwacht haar; een storm als nooit tevoren aldus de voorspelling.

Ik probeer me in te leven; bedenk situaties waarbij ook wij ramen moeten dichtspijkeren en loszittende tuinhuisjes gaan schoren, geen rondslingerende tuinmeubelen laten liggen en vooral de kat binnenhalen.
Losliggende dakpannen en versleten schuttingen worden natuurlijk vergeten om het maar niet over de plastic golfplaatjes te hebben waarvan we een afdak maakten met hier en daar een uitgeleuterde schroef.

En dan de aanwaai… WOEF,  alles vliegt de vernietiging in.
Het lijkt me een ellendige ervaring die ik nooit hoop mee te maken.

17 gedachtes over “Orkaan Patricia

 1. Ik heb wel een paar heftige stormen meegemaakt, zo heftig dat Nederland plat lag, maar is niet te vergelijken met de orkanen in die landen.
  In januari 1990 was het heel heftig, die dag overleed mijn vader, ik ging met normaal weer naar het verpleeghuis in Purmerend waar hij gestorven was, op de terugweg begon het al stevig te waaien en we waren net allemaal bij mijn moeder in huis toen het houten schuurtje de lucht in ging…… later -onderweg naar huis– kwam ik allemaal schuttingen op mijn weg tegen, ik verwachtte mijn eigen schutting ook tegen te komen, want die was gammel en zat al half los….. tot mijn verbazing stond die nog!
  Een jaar of 9 geleden was er ook een flinke….. treinen reden niet omdat het spoor vol met bomen lag….. Edwin strandde in Utrecht op zijn weg naar Arnhem….. om half 1 ’s middags uit Haarlem vertrokken en om half 1 ’s nachts was hij thuis….. hij had nog geluk, zijn schoonvader werkte die avond in Utrecht en er was nog een bus die naar dat deel van Utrecht reed. Schoonpa werd met een busje thuisgebracht, Edwin mocht mee en de ex van zijn vriendin heeft hem daar weer opgehaald.
  Een jaar of 3 (2?) geleden was ik op 5 december onderweg naar Arnhem om naar de verjaardag te vieren van de goede Sint…… op het station werd omgeroepen dat o.a. heel Noordholland plat lag vanwege de storm…. dat bleek niet te kloppen, boven Amsterdam reed het niet, maar eronder wel, Groningen, Friesland en Drenthe schenen ook plat te liggen. Naar Arnhem moest dus lukken……. alleen komt die trein uit Alkmaar…. dat wordt een probleem….. anderhalf uur later zat ik in een trein….. op een ander perron (rennen op het laatste nippertje, al rennend riep ik naar een NS-er dat wel omgeroepen werd dat op dat perron een trein zou komen naar Arnhem, maar niet dat die van mij niet ging…. hij had tot 5 minuten van tevoren nog op de borden gestaan……. snel gaf ze door dat de trein moest wachten tot iedereen van het ‘verkeerde’perron er ook was. Ik sprintte de trein in…. een staanplaats natuurlijk…… het duurde nog een half uur voor we gingen rijen, voor niets gerend…… veel gelachen onderweg….. ik beloofde dat als we zouden stranden dat we dan het cadeauspel zouden spelen, ik had de dobbelsteen en de cadeaus mee…… we strandden niet.
  Ik weer dus hoe heftig Nederlandse stormen kunnen zijn, maar die Mexicaanse orkaan….. brrrrr, ik moet er niet aan denken, dat is echt eng!

  Like

 2. loesdamen zegt:

  Eén ding is zeker, door de jaren heen heb ik heel wat orkaannamen aan me voorbij zien gaan, maar nooit heb ik er een Jan, Piet of Klaas bij gezien. Onze oudhollandse namen zijn zeker niet welluidend genoeg of zou het zijn omdat het fenomeen hier niet optreedt? Dan moeten we daar maar blij om zijn!

  Like

 3. Die storm van een paar jaar geleden kan ik me nog goed herinneren. Ik was in onze hoofdstad en moest daar de gehele middag in de V&D blijven vanwege alle gevaar. Toen ik thuiskwam dreven onze stoelen in de sloot. Maar inderdaad helemaal niets vergeleken bij de erge stormen en orkanen. Die in Mexico…ai!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.