Sterk water

Eind vorig jaar begon ik een bezuinigingsoffensief tegen gas-, water-  en elektriciteitsverbruik.
Rigoureus, in het begin leek het overdreven, gaandeweg wende het
Het werd een spel: op hoeveel minder zou ik deze maand staan?
En het werkte, ik ga er mee door.
Nu iets anders.
water20210827_161729Het was tijd om de watermeterstand op te nemen, ik vulde het in en zond de foto mee.  Maar kreeg toen een kader met de woorden:
U heeft minder verbruikt dan verwacht.
Er verscheen een lijst met  oorzaken.
minder personen – minder sanitair gebruik –   minder gesproeid – en nog veel meer. Verbaasd las ik het en ergerde me.  Ik wilde niets aankruisen, deed het toch maar anders blijven ze zeuren.
Binnenkort komt de jaarafrekening, ik ben zeer benieuwd of ik echt zo karig was.
Wat me verbaast is mijn ergernis.
Juist ik ben degene die geen probleem heeft met de vele camera’s, ken weinig wantrouwen, en nu val ik over deze contrôle.  Want zo voel ik het.
Is het net zoiets als de waakzame postbodes die men wil inzetten?
Is het argwaan,  het idee dat ik ergens zwart water aftap?
Is het een checkmethode om in latere nieuwbouw minder (goedkoper) sanitair in te bouwen?
Of wat?
Krijg ik wappie-gedachten? Nee toch??
=

38 gedachtes over “Sterk water

 1. zotte lui die daar werken , ze moedigen iedereen aan om zuinig te zijn , doe je het is het weer niet goed
  ik gebruik al heel lang zeer weinig water gas en stroom , viel jaren terug ook zo’n zot op , er kwam een meter controleur , die vond niets natuurlijk , ik zeg hem , ik werk meestal avond of nacht en slaap over dag , toen viel het kwartje

  Geliked door 1 persoon

 2. Ans Dekker-Martis zegt:

  Ik snap het helemaal, het voelt beter als ze dat doen als je juist meer gebruikt nu is het net of ze je niet vertrouwen.
  Lang geleden stond er eens iemand bij buren aan te bellen…. er was niemand thuis…. toen de man mij zag vertelde hij van het waterleidingbedrijf te zijn en hij vroeg of er iets veranderd was bij de buren, want ze hadden ineens een lager verbruik! Toevallig wist ik dat er een zoon uit huis gegaan was…. man tevreden, er was niet geknoeid met de meter.
  Maar zuinig zijn loont en kan soms al op simpele manieren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Misschien is het ergernis over de vraag: Wat spook je uit? Bemoeienis met je persoonlijke leven door mensen die daartoe niet gerechtigd zijn. Het gaat je niks aan, instantie! Al trek ik nooit de wc meer door en neem 300 weeskinderen in huis. Dat is, toegegeven, beide niet aan te raden, maar het is niet jouw zaak. Lever water en hou verder je kop.

  Geliked door 2 people

 4. Veelal praat je daar niet met mensen maar computers. En die constateren dan een afwijking van het gemiddelde. Vergis je niet, veel waterbedrijven hanteren een 2 persoonsregel als ondergrens bij watergebruik. Als er dan een persoon woont in een huis zit je al snel onder het voor 2 mensen geschatte verbruik. Grote verbruikers zitten toch vaak in huizen met kinderen die uren onder de douche staan, jonge mensen die nauwelijks weten wat water kost, of lieden met een te grote liefde voor het draaien van wassen…. Normale mensen hebben een dito verbruik. En als je de tuin gewoon laat verdrogen is het helemaal simpel…:)

  Geliked door 1 persoon

 5. ms zegt:

  Toen we, jaren geleden, het huis kochten, hadden we ook zoiets aan de hand. Ik kan het alleen niet meer zo juist vertellen, maar feit is dat wij bij elke afrekening te veel moesten betalen.

  Als wij de mensen van het water contacteerden beweerden ze dat er niks mis was. Meer uitleg kregen we niet.

  Toen het derde keer gebeurde, zegden ze dat ons verbruik niet kon omdat er iets met de eindfactuur van de vorige eigenaar niet overeenstemde. Die meterstand kón niet juist zijn.

  Waarop Luc heeft gezegd: “Kom dan kijken!” Dat hebben ze uiteindelijk gedaan, we kregen ons geld niet terug maar moesten niet betalen tot het bijgewerkt was.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mijn waterverbruik is erg constant, 18 m3 jaar. Wordt ook maar 1x per jaar gemeten en hoor ik nooit wat over. Gas en elektra gaat maandelijks en dan krijg ik ook allemaal bespaartips om mijn oren. Bij 2m3 gas en 25 kWh per zomermaand is dat een beetje onzinnig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.