Later…

thermometer20220217_135844Wordt het winter of gaat het meevallen?
Ik dub bij de thermostaat, 14, 16, 17 graden voor de nacht?
Een stapje terug, ik zet hem op 12 in plaats van de gebruikelijke 14.
Of het gaat helpen in de algehele klimaatverwachting weet ik (nog) niet.
We wachten af.
Waarschijnlijk zal ik nooit de resultaten zien.
En dat, je mag het gerust egoïstisch noemen, vind ik zo ontzettend jammer.
Het niet meemaken van wat mensen te wachten staat en het nooit daadwerkelijk zien van toekomstige gebeurtenissen, bijna onverteerbaar.
Misschien moet ik er blij mee zijn.
Ook dat zullen we nooit weten.
==

Advertentie

45 gedachtes over “Later…

 1. Ans zegt:

  Het is moeilijk wat het beste is…… als het verschil tussen de dag en nachtstand erg groot is moet hij ’s morgens heel veel opwarmen wat weer extra energie kost.
  Best leuk als we een kijkje in de toekomst zouden kunnen nemen. Misschieen blijkt dan wel dat we het nu helemaal verkeerd doen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Grappig : een jaar geleden zeiden we, in elk geval hier in het noorden, ik hoop dat het deze winter een beetje gaat vriezen – kunnen we schaatsen! Nu hopen we dat het zacht blijft. Het kan vriezen en het kan…. nou ja. Ik denk daar ook wel eens over na, de dingen die gaan gebeuren als ik er niet meer ben. Misschien dat we nog net een beginnetje van de nieuwe tijd meepikken, of misschien is dat beginnetje al begonnen. Nieuwsgierig ben ik wel, maar ik vind het geloof ik niet zo erg dat ik er niet nog een heel leven lang in zal hoeven te leven.

  Geliked door 2 people

 3. Zo koud is het niet. Het is nu nacht. (1.29 uur) er is kans op nachtvorst voorspeld, maar dat is buiten. De huiskamer meet 12 graden en in de slaapkamer, waar ik zelf een warmtebron ben, is het 14 graden. Zonder de CV installatie aan te zetten. Valt best mee.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb dat vooral met het oog op de beide kleinzoons. Hoe zullen zij zich ontwikkelen en handhaven in deze hectische, aan alle kanten veranderende wereld. Ik heb niet zo’n optimistisch beeld van de toekomst. Daarom heb ik er verder eerlijk gezegd niet zoveel behoefte aan om alles te kunnen te overzien.

  Geliked door 1 persoon

 5. De CV-Thermostaat zetten we op 15 graden. Als het buiten -6 is, zoals vanochtend, gaat hij even op 18 graden zodat het huis weer wat comfortabel is. Lekker gewandeld in de kou en kom je binnen is het plezierig vertoeven. In mijn mancave doe ik een elektrisch kussentje aan om op te zitten, en daarmee goed vol te houden. Het resultaat van ons handelen op dit gebied zal vooral effect hebben voor de afrekeningen. Voor het milieu of klimaat maakt het niks uit. Zelfs als we met zijn 19 miljoenen nooit meer stoken, rijden, vliegen, vlees eten of wat ook, is het effect, 0,07% van het totaal in de wereld. In een utopie valt trouwens niet te leven… De donkere Middeleeuwen van pakweg 900 jaar geleden vertellen een verhaal…

  Geliked door 1 persoon

 6. elsjeveth zegt:

  Met 5 kleinkinderen bedenk ik me tjeemig wat gaan die allemaal nog meemaken, dan krijg ik soms de bibbers. Dan denk ik mijn moeder heeft waarschijnlijk dezelfde gedachtes gehad bij haar kleinkinderen. En zie er gebeurt altijd wel iets in de wereld.
  Dat ik het allemaal niet mee zal maken, och wellicht een geruststelling.

  Geliked door 1 persoon

 7. volkstuinvanbemar zegt:

  Wij hebben vloerverwarming en daarvan zeggen ze dat je die op 1 stand moet laten staan omdat het steeds weer opwarmen teveel kost. We hebben hem op 19 gezet sinds afgelopen zaterdag, daarvoor stond hij nog uit. Ik maak me vaak zorgen over de kleinkinderen. Mijn zoon zegt steeds, maak je niet zo druk mam, voor alles komt weer een oplossing. Jij maakte je druk toen je jong was over de kernwapens, je had de cubacrisis, de oliecrisis noem maar op.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik ben ‘amper’ 53, en we hebben al zoveel gezien heb van wat mensen te wachten stond. We hebben meer belangrijke ontwikkelingen gezien dan eender welke generatie mensen die ooit bestaan heeft. Iemand uit m’n geboortejaar zou verbijsterd en vol ongeloof zijn over onze huidige wereld. We beleven zelf de science fiction uit onze jeugd, weliswaar in een ietwat gewijzigde versie. Geen vliegende auto’s op atoomkracht, maar wel communicatietoestellen in ieders broekzak, waarmee je onmiddellijk live geluid, beelden en lijvige dossiers van miljarden andere mensen over de hele wereld kan ontvangen en versturen. Geen op mensen lijkende robots die onze afwas doen, maar wel autonome killerdrones en computergestuurde vaatwasmachines.
  We behoren tot de eerste generaties van mensen die in een fundamenteel andere wereld kunnen leven dan die waarin ze geboren werden. En wellicht maakt ons dat nóg nieuwsgieriger naar welke onvoorstelbare fratsen de toekomst nog allemaal in petto heeft voor de wereld, dan de ontelbare generaties vóór ons.

  Geliked door 1 persoon

  • Mooi stukje, dank je,inderdaad zijn velen van ons nieuwsgierig naar de toekomst, ik in ieder geval.
   Maar vlak de generaties voor ons ook niet uit.
   Mijn ouders (geboren begin 1900 op het platteland) stonden al even verbijsterd bij de maanlanding en andere ‘wonderen van techniek’. Van de zeilschepen naar stoom. Enzovoort.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.