Brood – groente – vlees…

boodschappen-3051870__340We hadden ooit een week-boodschappenlijst.
Een lange lijst, alle artikelen die ik kon bedenken stonden erop.
Van het gewone voedsel via koek-snoep-en andere kinderdingetjes tot en met brokken voor hond en kat, tijdschriften en bosjes weekendbloemen. Extra krant. Sigaretten.
Verzin maar iets en het stond er.
Echtgenoot schreef eigenhandig: BIER, met grote letters, we dronken toen geen wijn. Hij was Brabants en ik verBrabantst.
Het was handig, je vergat nooit iets, zelfs verjaardagsextraatjes  werden genoemd. De lijst besloeg vier rijen op een A-viertje, als het verfrommeld raakte typte ik een nieuwe.
Intussen is er een en ander veranderd en koop en kook ik meestal voor mezelf, en af en toe voor een paar gasten.
Ik maakte een nieuwe lijst:
aardappelen
groenten vers/diepvries, fruit
vlees (misschien) – magere spekblokjes
brood-boter(room)-beleg
wijn, tonic
theebiskwie
toiletartikelen (alle)
lotto
onvoorzien/verjaardag/snacks/taart/stappen
Nog geen kwart a-viertje.
Als ik niet oppas word ik nog slapende rijk.
==

50 gedachten over “Brood – groente – vlees…

  1. Mijn lijstjes stellen ook niet veel meer voor….. meestal maak ik geen lijstjes, alleen als ik visite krijg en niks vergeten wil of als er iets belangrijks op is dat echt aangevuld moet worden.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ga nog zo min mogelijk naar de winkel, scheelt ook enorm. Ik vind het fruit erg duur worden, zeker voor de kwaliteit. Ik maak geen lijstjes ik denk in de winkel zo vaak als er dingen niet zijn of opeens veel duurder zijn geworden zorgt dat ik creatiever ben.

    Geliked door 1 persoon

    1. Fruit is inderdaad duur, ik ben er geen liefhebber van, dat scheelt.
      Op de prijs letten doe ik ook hoor, en creatiever koken, je gelooft toch niet echt dat ik vanzelf rijk word? 😉

      Like

  3. Ik maak altijd lijstje. Eerst zoek ik de aanbiedingen op, Dan kijk ik wat er aangevuld moet worden. Goede aanbiedingen op mijn lijstje zijn in de winkel vaak al op voordat de winkelvoorraad is aangevuld (dus nooit geleverd), maar soms valt het mee. Door het lijstje te gebruiken hoef ik niet te vaak naar de winkel. Misschien scheelt dat geld, maar in ieder geval scheelt het tijd.

    Geliked door 1 persoon

    1. Reclames bekijk ik in de winkel zelf. Ik ga graag naar winkels, heb er tijd genoeg voor. Ik treuzel bij elke aparte aanbieding en koop ze uiteindelijk haast nooit.

      Like

  4. Zo organiseerde ik het ook toen ik nog alleen woonde. En mijn lijstje was ook niet veel langer, want ik at indertijd meer elders dan thuis. Voor vakanties werkte ik overigens ook altijd met een lijstje met niet te vergeten zaken.

    Geliked door 1 persoon

  5. Ik maak ook een weeklijst. Alles moet erop, en in volgorde van de indeling van de supermarkt. Zonder lijst kan ik niet, ik vergeet mijn eigen naam als ik die niet noteer. Dezer dagen doen vrienden en ik het met daglijstjes want we zitten ’s buitenslands, brot, kaffee, milch. 🙂

    Geliked door 2 people

    1. Haha, deed mijn moeder ook. Terwijl we er als kind prat op gingen dat we alle artikelen onthielden. Das war einmal.
      Als je makkelijk iets vergeet is een lijst broodnodig, letterlijk. 😏 Ook in Duitsland.

      Geliked door 1 persoon

  6. Vrouwlief is van de lijstjes. En ook van de prijzen, weet precies bij welke winkels de aanbiedingen te vinden zijn. In deze tijd van dure en stijgende prijzen voor alles wat normale mensen eten en drinken is dat best een handig dingetje…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.