Oud hout, nieuw bedenksel.


Dat zulk oud hout nog leven voortbrengt.
Elk jaar opnieuw verschijnen er zijtakken die zich weer vertakken die… enzovoorts.
Met karrenvrachten druiven er aan, blijkbaar zitten er verborgen voedselbronnen in de stam of is de struik bekend met het geheim van de eeuwige jeugd.
Sterven wijnstokken eigenlijk wel of gaan ze door tot ze uit elkaar vallen? In dit  artikel worden leeftijden genoemd van een paar eeuwen of ouder. In Zuid-Europa waar het warmer is.
Dat zie ik hier niet gebeuren tenzij het klimaat haast maakt en geen steken laat vallen als in februari jongstleden.
Stel je voor, de achter(maal10)-kleinkinderen eten druiven van een voorouder.
Nu speel ik met het idee er een genetische techneut bij te halen en hem iets van ons dna in de stam te spuiten, zou mooi zijn als er  druiven groeiden met onze mini-trouwfoto op de buitenkant.
Een troostende gedachte.
===

32 gedachten over “Oud hout, nieuw bedenksel.

  1. Vanaf de Azoren, waar vroeger het Weer vandaan kwam, en nu nog steeds al houden ze dat tegenwoordig verborgen, bereikte me het bericht dat afgelopen februari een ‘geintje’ was en dat ze dat ze dat niet weer zullen doen. Er is dus hoop.

    Geliked door 1 persoon

  2. Volgens mij is het bij wijnranken zo dat de oudste bomen de beste druiven voortbrengen, mits de nodige jonge scheuten natuurlijk.

    Mensenkinderen zouden daar nog iets kunnen van leren.

    Geliked door 1 persoon

  3. Bij een excursie heb ik een Franse wijnboer eens zien en horen vertellen over een paar van zijn wijnstokken, die nog door zijn opa waren geplant. Niet dat de wijn nou zóveel lekkerder was, vertelde hij glimmend van trost, maar ze was toch wel heel speciaal.
    Zo ver hoef ik niet vooruit te denken, ik kijk ernaar uit dat de eerste druiven aan onze nieuwe wijnranken verschijnen. Maar of dat er dit koude jaar al in zit, valt zwaar te betwijfelen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Kun je zien dat er waarheid schuilt in die nog oudere. Er zijn tenslotte ook bomen van een paar duizend jaar.
      De druiven lopen hier flink uit, het zal weer ras bijknippen worden.

      Geliked door 1 persoon

  4. Misschien als je gewoon eigen druivenoogst tot je neemt verschijnen de foto’s vanzelf op de ranken 🙂 hopend op een mooi druivenjaar PROOST

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.