Sportspanning

De EK-koorts stijgt.
Je kunt al hoopvol negativisme lezen en horen:
 – dit was een makkie, de volgende ronde komen ze niet door
 – ze krijgen natuurlijk de grote voetballanden
 – zul je zien,  misschien één wedstrijdje winst….
en meer.
Mijn man was er ook zo een, bij voorbaat nergens op rekenen dan viel het resultaat mee. Zei hij. Zich groot houden voor het geval het tegenviel. Zogenaamd realistisch inzicht vertonen.
Terwijl je de verwachting van zijn gezicht kon aflezen.
Zus en een paar andere vrouwen herkenden het, toch maakten we er zelden grappen over.
We accepteerden het kind in de man.
voetbalfootball-4355589__340
==

34 gedachten over “Sportspanning

  1. Dat is het beste wat je kan doen. Dat doe ik ook. Eigenlijk heb ik er niet veel last van dat manlief fervent de voetbal volgt. Op de laptop herbekijk ik ondertussen de afleveringen van ‘The great Britisch bake off.’ Dat is eigenlijk ook competitie, maar wel van een soort die mij dan weer boeit. Alleen jammer dat ik altijd zo’n lekkere trek krijg…

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik mag en kan als man zijnde dit niet ontkennen, mannen hebben nog sterk het kind in zich.
    Al vallen ze lelijk op de grond, zeggen ze toch ‘het gaat wel’ Hans

    @ dank voor de beterschap wensen.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik kijk op dit moment op pc 2 de wedstrijd van england en op de telefoon die van schotland. Ik kijk voornamelijk voor het voetbal. Dat oranje meedoet is leuk, maar voor mij niet noodzakelijk om te kijken. Op pc 1 type ik hier nu snel een berichtje.. want het is rust, dus het kan.

    Love As Always
    Dimario

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik houd op zijn tijd wel van een fijn stukje wedstrijdspanning. Zo heb ik zondagmiddag, terwijl Aafje voor de GGD aan het werk was op de lokale priklocatie, weer genoten van de fantastische overwinning van Max Verstappen in de F1. En vanaf zaterdag hoop ik op drie weken spanning en mooie landschappen in de Tour de France.
    Maar het voetbal zegt ons geen van beiden meer iets. Laten we het er maar op houden, dat we in de loop der tijd we overvoerd zijn met wedstrijden. En ook de randzaken staan me er vaak tegen.
    Maar eerlijk is eerlijk, als oranje de halve finale haalt, dan ga ik er toch wel even voor zitten, denk ik. 🙂

    Geliked door 1 persoon

  5. Ik hou wel van voetbal. Toen Edwin hier nog woonde keken we samen en keek ik naar meer wedstrijden. Nu eigenlijk alleen naar het Nederlands elftal, maar ik hou het wel allemaal bij.
    Ik herinner mij van lang geleden dat de vrienden van mijn broers ook allemaal bij ons kwamen kijken, dat vond ik altijd zo gezellig….. ik snapte toen nog weinig van het spel, maar ik vond het leuk!
    Ik heb altijd hoop dat ze zullen winnen, maar besef steeds dat de ander ook wil winnen. Toch is het altijd een teleurstelling als het niet lukt. Vaak hoor ik dan: “Ze wilden gewoon niet, ze mogen wel wat meer lopen voor hun geld” en soortgelijke opmerkingen. Daar doe ik niet aan mee, ik ga er vanuit dat ze allemaal willen winnen (tenzij er sprake is van matchfixing) en dat ze echt hun best wel doen, maar ja….. soms lukt het niet.
    Nu hebben ze in de groepsfase elke wedstrijd gewonnen…. het waren niet de sterkste ploegen maar dat zegt ook niet alles. Nu maar hopen dat ze de 1/8 finale doorkomen, dat zou leuk zijn. Nu hoor ik weer steeds dat ze niet goed gespeeld hebben…… ach…. ze hebben gewonnen, dat telt! En ik heb best knappe dingen gezien, maar niet elke beweging kan perfect zijn.
    Ja, ik zit er weer helemaal in…… ik kijk veel liever naar voetbal dan naar de tour de France.

    Geliked door 1 persoon

  6. Met de broers meekijken leerde ik bij schoonfamilie. Oergezellig maar ik voelde stiekem altijd ’n beetje gene. Het lukte me niet op te springen en te juichen.
    Ze vonden me te Hollands, maar ik was het niet gewend.

    Geliked door 1 persoon

  7. Als kind in het kind ben ik de enige van 2 broers en meeste school en straat vrienden die niet op voetbal heeft gezeten. Eenmaal onder druk meegedaan met een potje op de camping waar we verbleven, was een jaar of 8 en scoorde! In eigen doel.
    De keeper, 10 cm hoog, hield vol dat hij de bal tegen had kunnen houden. Toen ik daar genoeg van had heb ik mijzelf gewisseld en nooit meer omgekeken. Wel naar alle (ook oefen) wedstrijden van NL van 1986 tot 1992, Ruud Gullit was mijn held. Nu is er al decennia geen aansprakelijke speler op Roben in 2014 na.
    Luister nu meer dan dat ik kijk.
    Mooi geschreven maar ik ben uit 1965 en denk dat er qua maatschappij beleving een klein stukje verschil zit? Als ik het zou kunnen zou ik dit duidelijk beschrijven.
    Groet
    Mark

    Geliked door 1 persoon

    1. In eigen doel… je doet me denken aan een zoon die naast het veld ging zitten om uit te rusten.☻
      Er zit heel wat verschil inderdaad, bijna 20 jaar en dat merk je natuurlijk.

      Like

  8. IK stond zondag zowat op de bank door het geweldige rijden van Max Verstappen. De slimpheid, de macht, het willen winnen. Bij Oranje krijg ik vooral kromme tenen. En ben dus ook een realist. Het wordt lastig tegen de Tsjechen. Die willen nog voor hun land strijden en maakten in mijn ogen het mooiste doelpunt uit de voorronden tegen de Schotten. Maar goed….het blijft Nederland dus je hoopt dat het anders gaat. Maar dat professionele van Max moet nog even komen…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.