pruik

Kappersperikelen

Meestal komt de thuiskapster maar af en toe ga ik naar een officiële.
Ik zat en vroeg of ze nog steeds geen paspruiken hadden.
‘Wat bedoelt u?’
Ik legde uit wat ik vaker aan kappers vraag:
wanneer iemand om een nieuw kapsel vraagt, laat haar dan een paar proefpruiken passen. Dan kan ze zien wat haar (ik ga uit van een vrouw) het beste staat en ideeën opdoen. De kapper  kan betere tips geven. Een paspop is niet hetzelfde als het hoofd van een client.
Het hoeven geen dure pruiken te zijn, het goedkoopste materiaal is goed genoeg.
Het antwoord was steevast vaag. Onnodig, de kapper had zelf voldoende kijk op iemands gezicht, duur, geen vraag naar.
Intussen zijn er misschien kappers bij wie dit wèl gebruikelijk is. In grotere plaatsen, bij grotere zaken. Ik weet het niet.

Het lijkt mij een geweldige service, denk eens aan de reclame
Ik hoef maar terug te denken aan de jonge jaren.
Andere mode, hippe schoenen, en een nieuwe hoofd.
Ik had mezelf best wel eens willen zien met een blauw kapsel. Bijvoorbeeld.
Wie weet wat de kapper aan mij verdiend had als ik het had mogen uitproberen.
Misschien nog steeds, ik droom van groene vlechten.
==

27 gedachten over “Kappersperikelen

 1. Ik vind het een goed idee! Ik denk dat het inderdaad wel duur is omdat ze veel pruiken nodig hebben……allerlei lengtes en kleuren, dus zelfs bij goedkope pruiken loopt dat op. Misschien is het een goed idee om met filmpjes of foto’s te werken met een goed programma dat iemand met een andere haardracht laat zien, met zo’n programma is heel veel mogelijk. Blijft natuurlijk wel een punt dat wat goed staat niet altijd mogelijk is doordat het haar er niet geschikt voor is, maar goed……. het maakt al veel duidelijk. Ik denk het ook wel eens bij brillen….misschien bestaat het ondertussen al, maar iemand met slechte ogen ziet niet of een nieuw montuur goed staat……. op een foto kan hij/zij het zelf zien! Misschien dat er dan ook nog een programma is dat de ogen aanpast op de foto, want een sterke bril kan de ogen sterk vergroten of verkleinen waardoor het er toch weer anders uitziet. Lang leve het computertijdperk……dit moet mogelijk zijn!

  Geliked door 2 people

 2. Dat lijkt me echt een gat in de markt. Ik heb ook een paar coupes en kleuren in mijn hoofd die ik graag eerst wil passen eer ik mijn lange lokken zomaar laat afknippen. Geweldig idee. Ik leg het voor aan mijn kapper als ik volgende maand langsga!

  Geliked door 2 people

 3. Die pruiken zijn een geweldig idee, maar inderdaad wat begrotelijk. Ik herinner me dat Cosmo Kappers 15 jaar geleden of zo, een website had waar je een foto van jezelf kon uploaden. Daar kon je dan verschillende kapsels overheen zetten om te zien of je het wat vond. Die functie is er nu niet meer. Met de aanschaf van brilmonturen was er ook zoiets, want, zoals Ans schrijft, als je slechte ogen hebt en je moet een bril passen, kun je zelf vaak niet zien of dat ding je wel staat. Dus zo’n bril over een foto van jezelf heen zetten was een hartstikke mooi alternatief. Was bij Specsavers geloof ik. Is er ook niet meer. Raar toch dat dit soort service er nu niet meer is en in het begin van het computertijdperk wel? Je zou toch denken dat het nu nog makkelijker is om zoiets te leveren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die mogelijkheid herinner ik me nog, ik denk niet dat er veel gebruik van is gemaakt, het verdween geruisloos. Nu (bijna) iedereen een smartphone heeft lijken dit soort ideeën me het terughalen waard. Makkelijker en goedkoper.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jaren geleden kon je wel bij een kapper via een scherm meerdere kapsels op jouw gezicht uitproberen, maar dat was ook maar knip- en plakwerk en dat zag je er aan. Je zou op die manier nooit iets anders geprobeerd hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zie reactie boven, intussen zijn er betere technieken, we zijn ook vaardiger geworden met Internet. Het moet kunnen zonder je haar te laten verknippen.

   Like

 5. Bij het kiezen van een nieuwe bril laat ik altijd mijn gezicht met de gepaste monturen op mijn telefoon zetten zodat ik thuis met of zonder publiek alles nog eens kan beoordelen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Als man heb ik het wat dit betreft eenvoudiger gehad. Zeker nu, de Coupe Gillette is een simpel en vraagt 15 minuten op zaterdagochtend, is het geen thema meer. In het verleden wel de nodige andere keuzes gemaakt hoor. Van melkboerenhondenhaar is weinig te maken. Maar in 1978 startte ik met krulhaar, gekocht bij de kapper. Later geperfectioneerd bij een echt goed kapster. Kostte wat, maar dan kreeg je ook iets. In 1994 liet ik de krullen kortwieken. Met tondeuze. Sommige mensen die me kenden vroegen zich toen af waarom ik mijn fraaie natuurlijke krullen (..) had laten knippen….zo zonde. Jaja. Scheelde me gemiddeld per maand veel moeite en gedoe maar ook al snel 80 gulden……En ergens in de jaren 00 ging het scheermes er over. Voelt zo vrij…heerlijk…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.