Markt en meer

We slenterden door Grave.
Er was kermis -die we links lieten liggen- en een markt met van alles.
Ineens zag ik een kramer die me bekend voorkwam. Nou ja, Grave is maar tien km van ons vandaan, je ziet allicht iemand die je kent. Dacht ik en liep door.
Vriendin hield me tegen.
‘Daar staat meneer Kaktus. Hij verkoopt tassen.’
En ja, het was Peter Jan Rens.
Nog niet zo lang geleden las ik iets over zijn penibele financiën. Nu aarzelde ik, tas kopen? Nee, spijtig voor hem, toch maar niet.
Nu heb ik al twee bee-enners ontmoet en gesproken. Rene Froger (lang geleden) in eigen dorp en nu Rens.
We hebben een opwindend leventje.

 

18 gedachtes over “Markt en meer

    • Edwin vroeg vroeger vaak handtekeningen (wij kwamen nogal eens iemand tegen), maar hij mocht dat van mij niet altijd, niet bijv. als hij iemand in een restaurant rustig met zijn gezin zag zitten eten. Er zijn momenten dat ze niet gestoord moeten worden vind ik. Als ze ergens waren i.v.m. een optreden mocht het van mij altijd. 1x lukte het hem niet: Hans v.d. Togt die beweerde geen tijd te hebben (maar wat nogal overdreven was). Harry Slinger die er als een haas vandoor ging (met Edwin er achteraan) en snel de kleedruimte indook. Gordon die dat hoorde haalde Edwin erbij….. in de kleedkamer toch een handtekening van Harry Slinger en natuurlijk eentje van Gordon. Baantjes reageerde ook erg leuk. Dat was in een boekwinkel en Edwin kocht een boek, maar liet signeren in zijn handtekeningenboek. Baantjer deed het in beide boeken… zag mij verderop staan en vroeg aan Edwin of ik zijn moeder was: “Is ze een beetje aardig?” “Mwah, gaat wel” (ik verstond het niet, maar hoorde anderen lachen)… “Jongen, weet je wanneer je in de puberteit komt? ….. dat is als je ouders lastig worden!” De meesten reageren wel leuk. Ook leuk, hij vroeg een keer een handtekening aan Marnix Kappers…… jaren later werkte hij met hem (maar heeft daar toen nooit meer aan gedacht)

     Geliked door 1 persoon

     • Zo leer je mensen kennen van een andere kant.
      Voorheen was hier de HILBO, een grote reclamebeurs met publieksavonden waarin jaarlijks een echte ster optrad. Meestal waren dat gewoon aardige lui.
      Maar ook: een humorist bleek een chagrijn en een b-artiest had pretenties.
      Het zijn net mensen.☻

      Like

      • Precies! Op de kaasmarkt zie ik ook geregeld bn-ers…… Ali B en Willeke Alberti waren geweldig, commissaris van de koning N-H Remkes keek niet op of om. (niet dat ik hier verbaasd over was, deze mensen waren zoals ik verwacht had.

       Geliked door 1 persoon

 1. Wat grappig! Zo’n twee jaar geleden kwam Sergio Herman met vrouw en kinderen een strandpaviljoen opgestapt waar we iets dronken. Eigenlijk zou ik over de reacties van de mensen een verhaal kunnen schrijven… grappig, echt grappig… P.S. Ik zou niet graag BN’er zijn…

  Geliked door 1 persoon

 2. ms zegt:

  Ik heb een allergie aan BV’s en waarschijnlijk aan BN’ers ook, al zijn er daarvan enkel N’ers voor mij. Ik ga dan liever opvallend weg. Ah ja, ze mogen weten dat niet iedereen zo idioot is.

  Sjakosjen verkopen lijkt wel een mooie bijverdienste. Eddy Wally verkocht er ook. Alhoewel die verkocht eerst sjakosjen op de markt en hij zong: “als marktkramer ben ik geboooren”.

  Geliked door 1 persoon

 3. De man is een notoire vlekkenveroorzaker. Vooral bij anderen. Een van mijn zakenrelaties schoot er aardig bij in door contacten met de man. Hij heeft ook een zekere naam en faam opgebouwd. Ik zou er dus niets kopen. Nooit, never, niks!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.