Like this?


‘Leuk’ is een verguisd woord. W aarom eigenlijk?  Is het een dooddoener? Omdat het zo vaak gebezigd  wordt dat het niet exclusief meer is?
Wat dan nog, het ìs toch een woord dat overal voor gebruikt kan worden?
Uiteraard niet door serieuze schrijvers, zij bedenken een vervanging die hetzelfde uitdrukt maar dan in literair verantwoorde termen en dat is knap moeilijk, probeer maar eens een vergelijkbare omschrijving te vinden. Wij kunnen dat niet,  bij ons  wordt het meteen zo ’n overspannen gedoe: wat heb je een gezellige rok aan, de buren hebben een geweldige hond, de tattoo van van J. is zooo, eh, goed. Enzovoorts. Gezocht en daardoor niet leuk.
Toegegeven, de vind-ik-leuk-tekens zijn ondingen, ze halen de betekenis van ‘leuk’ nog verder neer en zouden beter vervangen kunnen worden door iets als Oké of Gelezen of Mee eens of Vinnik niks,  Like this? of gewoon Leuk.   Een keuzemenu, simpel.
Misschien wordt Facebook dan ook eens leuk.

26 gedachten over “Like this?

  1. We hebben tegenwoordig een keuzemenu…. echt waar!
    We kunnen kiezen uit:Leuk, Geweldig, Grappig, Verbluft, Verdrietig en Boos.
    Hebben ze stiekem veranderd nadat jij facebook vaarwel had gezegd.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja dit is verschrikkelijk!

      Maar ja, het één sluit het ander niet uit…… als we ons alleen maar druk mogen maken over ernstige dingen wordt het erg saai.

      Like

        1. Natuurlijk….. dit geeft een heel naar gevoel en ik ben niet bij de tv weg te slaan, wil alles meteen weten…. maar toch gaat mijn leven gewoon door, met alle onbenulligheden die daar bij horen en alle leuke en minder leuke dingen. Ik leef mee met de mensen die door deze aanslag getroffen zijn, maar ik wil mij niet bang laten maken en teveel laten beïnvloeden….. het zal niet helemaal lukken, want natuurlijk, zit dit nu steeds in mijn hoofd, vooral nu er ook aanslagen op metrostations blijken te zijn geweest. … heel duidelijk dus aanslagen, want toeval op meerdere plaatsen is wel erg onwaarschijnlijk. Bij het vliegveld dacht ik eerst nog aan de mogelijkheid dat het iets anders was, al leek een terroristische aanslag waarschijnlijker.

          Geliked door 1 persoon

  2. FB ís gewoon niets aan. Ik zit er wel op, lanceer er mijn blogs op, heb er veel (familie-) vrienden, waarvan ik uiteindelijk nog geen tiende ‘volg’. Zoveel onzin waar je anders doorheen moet. En ‘liken’ doe ik op WordPress meestal wel, maar dan heb ik het ook gelezen en de moeite waard gevonden. Ik doe het nu weer! 😉

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.