Heikele onderwerpen?

– Over de grote aantallen asielzoekers ga ik geen discussie aan, behalve dat ik stompzinnig/kwaadaardig racisme slecht kan velen maar dat weten de mij bekenden wel.
  – Ook probeer ik niet al te hatelijk te zijn over een geloof al erger ik me aan situaties, zoals nu  in Zuid-Amerika waar de vrouwen geadviseerd wordt voorlopig niet zwanger te worden terwijl ze onder een katholiek juk leven. (Daar heb je het gemopper al en dan nog andere vreselijke religies..☻).
  – Politiek. Daar heb ik geen verstand van en volgens mij sommige politici ook niet. Ik beschouw het als handeldrijven: veel beloven en daarna op de kleine lettertjes wijzen.
  – Kunst. Daar heb ik nog minder kijk op laat staan een oordeel over.
  – Koningshuis. Tja. Als ze wisten hoe ik over adel denk zouden ze me voor de rechter slepen.
– Honderden andere onderwerpen waarvan ik niets weet.
Liever houd ik me bezig met luchtiger zaken, eventueel met nonsens.
Je begrijpt dat hier zelden een zinnig stuk komt te staan.
Maar dat had je al lang gezien.

31 gedachtes over “Heikele onderwerpen?

 1. Nee, over die onderwerpen schrijf ik ook (bijna) nooit. Het lijkt dan wel of ik van niets weet, of ik gewoon nooit weet wat er gaande is. Daar voel ik mij soms wat schuldig over, maar wat zou ik kunnen bijdragen?? Daarom schrijf ik ook maar over gewone dingen.

  Maar jij doet het nu dus wel eigenlijk, Bertie. KIjk, daar neem ik wel mijn petje voor af, hoor.

  Geliked door 1 persoon

 2. JaBu Standards zegt:

  Wat je zegt er wordt al zoveel geschreven over politiek, geloof en andere nogal gevoelige onderwerpen, waar heel veel meningen over zijn. Ook ik heb daar uiteraard een mening over, want niets menselijks is mij vreemd, maar op mijn blog schrijf ik hoofdzakelijk over muziek, overigens iets waar ook bijna iedereen zijn eigen mening over heeft.

  Daar komt bij dat luchtige blogs ook prettig zijn om te lezen 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Zal ik het tegenovergestelde doen en juist wel mijn mening geven:
  De vluchtelingen: Ze kunnen niet aan hun lot overgelaten worden! Ze moeten op de éénof andere manier opgevangen worden….. dat is noodzakelijk voor de echt tragische gevallen, maar zeker ook om het overzicht en toezicht te blijven houden….. zonder opvang komen ze ook binnen en gaan ze uitzwermen…. dan heb je pas echt een probleem.
  Het zijn er teveel en daarom zou een snelle selectie moeten plaatsvinden, wie niet voor oorlog vlucht moet zijn geluk elders maar beproeven, maar niet hier en vooral niet nu! Ik neem het iemand niet kwalijk als hij wil proberen hier een beter bestaan op te bouwen, maar daar is nu even geen plaats voor! De oorlogsvluchtielingen moeten opvang krijgen, maar geen voorrang op huizen e.d., daarom vind ik de containers zo gek nog niet. Als ze voorrang krijgen is dat oneerlijk tegenover de langdurig wachtenden hier en ik ben bang dat dan hier oorlog uitbreekt. Het hoeft allemaal niet luxe te zijn, maar er moet gewoon een dak boven hun hoofden komen. Wie echt veel geld heeft mag best zelf een bijdrage leveren.
  De klagers moeten kiezen: Wegwezen of stoppen met zeuren. De criminelen kunnenwe hier ook niet gebruiken…..

  Geloof: Iedereen mag geloven wat hij wil, maar het mag nooit ten koste van anderen gaan. Haat prediken uit naam van welke God dan ook kan nooit kloppen, dat wil geen enkele god (oké,,,Mars wilde vat wel oorlog, anders was hij voor niks oorlogsgod geworden). Met verdraagzaamheid en rekening houdend met anderen zouden alle geloven (en culturen) bij elkaar kunnen wonen!

  Politiek: Snap ik vaak weinig van….. nou ja, ik denk dat ik het wel snap, maar dat de politici het niet snappen!

  Kunst: Ik weet wat ik mooi vind en wat een ander er van vindt zal mij een zorg zijn.

  Koningshuis: Heb ik niks tegen. Met een president zouden we niet beter af zijn…

  Er zijn zat onderwerpen waar ik niks van weet…. maar dat hoeft niet iedereen te weten!

  Geliked door 1 persoon

 4. Plopje zegt:

  @Ans
  Ik heb even gezocht in mijn stripboekenverzameling. En ja hoor, wat ik al dacht, het is ook als stripboek uitgegeven. Uitgeverij ESPEE. Als je wil mag je het hebben. Moet je mij alleen je adres mailen: Plopje@mail.com.

  Like

 5. Ik vind dit wel heel zinnig hoor! Iedereen heeft maar een mening, en hoe ouder ik word hoe minder ik een mening wil hebben. Ik heb ze wel, maar laaaat maar! Alleen als er verschrikkelijke dingen geroepen worden heb ik de neiging iets terug te roepen, maar ik onderdruk die neiging meestal. Meningen worden vaak gebruikt om te benadrukken dat de ander de verkeerde opvattingen heeft. Het verkeerde geloof. Zoek het allemaal maar uit denk ik, de wereld verandert er toch niet door.

  Ben even een poosje uit de blogrunning want een hardnekkig griepje houdt me al weken op een uiterst laag pitje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.