Leeuw Cecil opgejaagd en gedood


Jagen.

Het is, naar ik ooit las, een oerinstinct. Uit de tijd dat mannen voor het belangrijkste voedsel dienden te zorgen. De noten of andere eetbare flora die de vrouwen bijeen gaarden waren blijkbaar niet voldoende om te overleven.

Het zal wel waar zijn

Dit zou de beste smoes kunnen zijn voor jachtliefhebbers.
Jagen wordt nog steeds door -teveel-  mensen geaccepteerd, sommigen denken zelfs dat het ‘sportief’ is waarbij dier en jager een ‘spannend maar fair’ spel spelen. De idioten. Op de krantenfoto’s staan ze met ziekelijke borstklopperij waarbij ze nog nèt niet ‘oeba oeba’ grommen. Je zou ze bijna een banaan voeren.
Hebben we intussen niet een en ander bijgeleerd?
We weten onderhand toch wel hoe verfoeilijk plezierjacht is? Als iemand dergelijke neigingen heeft kan hij (zij bestaat ook)  dan niet beter hulp zoeken, proberen ze om te zetten in andere spelletjes, filmen bijvoorbeeld? Of, beter nog, volwassen worden? Leren dat je niet aan alle wensen gehoor kunt geven? Andere uitdagingen aangaan?
Als dat niet lukt past een gang naar een psychiater.
En wat de Afrikaanse overheden doen is dubieus.  Iemand stelde dat ze van de verdienste voor jachtvergunningen juist opvangcentra (wildparken) voor de overgebleven dieren kunnen betalen. Misschien is het waar.
Om ze makkelijker te bejagen misschien?
Je zou het bijna geloven
olifantachterimages

20 gedachten over “Leeuw Cecil opgejaagd en gedood

 1. Tandartsen zijn en zullen nooit mijn vrienden worden.

  Deze onverlaat mag in ieder geval nooit naar mijn gebit kijken.
  In mijn ogen is het een klein, heel klein mannetje.
  Misschien dat dit tot hem doordringt als hij naar zijn trophee van Cecil de Leeuw kijkt?

  Verontruste groet,

  Liked by 1 persoon

 2. Jagen puur voor het plezier vind ik belachelijk! Jagen om te eten… hmmm…. dat begrijp ik, maar een dier moet niet nodeloos opgejaagd worden!!! Jagen omdat er teveel dieren zijn kan ik ook nog wel begrijpen, ik zou het zelf niet graag doen en wil het niet zien, maar soms zal het nodig zijn….. maar dat iemand het leuk vind om te doen begrijp ik echt niet…. ga kleiduiven schieten!!!

  Liked by 1 persoon

 3. Helemaal met je eens. Je laatste zin is een ijzersterke!!
  Het wild op peil houden is in het kleine West-Europa natuurlijk nodig, dat kunnen ze aan de boswachters overlaten met de instructie dat ze snel en effectief te werk moeten gaan.
  Of het ooit zo ver komt?

  Liked by 1 persoon

 4. Gewoon jacht belust de tandarts, om een beest uit zijn beschermde omgeving te lokken.
  Zijn naam als tandarts heeft een lelijke smet opgelopen en hij is verdwenen. Hans

  Liked by 1 persoon

 5. Bij mannen met enorm machogedrag denk ik altijd, och, de ziel, heeft vast een minuscuul p**meltje, het moet gecompenseerd worden. Maar dit soort gedrag moet afgestraft worden, daar klopt helemaal niets van, achterlijke idioten! Grrrr

  Liked by 1 persoon

 6. We maken ons druk om die ene leeuw, want die had een naam en werd gevolgd. Maar al die naamloze dieren dan die omwille van de lol van enkele rijke malloten met een te kort mannelijk geslachtsdeel of gebrek aan vrouwelijke hormonen, zijn/haar einde moeten vinden. Of omdat er gekken zijn die menen dat versnipperde hoorns van Afrikaanse neushoorns hen helpt het orgasme op te rekken van komend na 15 seconden naar 30 seconden. De walvissenjacht van de Japanners, of de doodslag op jonge zeehondjes door Canadezen en Noren. We willen het niet zien, niet weten, tot we een naam horen en beelden zien van dieren die het niet hebben gered. Het wordt tijd dat we echt eens werk maken van dit soort afzichtelijke praktijken.

  Liked by 1 persoon

  • Die ene leeuw maakt de ergernis los, ergernis over alle soorten jacht, ook die jij hier beschrijft. Zinloze killing. En altijd ter voldoening van een vorm van ongelooflijke arrogantie (waartoe lust ook behoort) of het nu traditie is of jachtinstinct.
   Wereldwijd worden rituele slachtpartijen veroordeeld, het lijkt niet veel te helpen.

   Liked by 1 persoon

  • Een wereldberoemde Leeuw krijgt nu heel veel aandacht.
   Het dier dat vanavond op een etensbord ligt wordt smakelijk in plezier opgegeten.

   Het heeft bij mij jaren geduurd, maar een verschil kan ik hier niet meer in zien.

   Vegetarische groet,

   Like

   • Hoewel ik weinig vlees eet vind ik dit geen vergelijk Rob, je kunt niet stellen dat huisvee wordt opgejaagd tot het wordt afgeschoten.
    Varkens en kippen zijn weliswaar de pineut door massaopslag met alle nare stressgevolgen van dien, dat is triest. Koeien behoedzamer worden behoedzamer grootgebracht omwille van hun melk en kostbaarder vlees.
    Denk dan liever aan landen waar dieren extra getergd worden voor ze geslacht worden, dit zou hun vlees een pittiger smaak geven.

    Like

    • Natuurlijk respecteer ik jou geringe vlees eten.

     Toch zit er voor mij geen verschil meer in het doden van het ene dier en/of het andere dier.
     De manier van doden, ritueel of niet ritueel, plezierjacht, mechanisch fabrieksmatig of kleine huisslacht maakt voor mij geen verschil meer.

     Dat iedereen daar anders in kan staan vind ik normaal en begrijpelijk!

     Vriendelijke groet,

     Like

 7. Wat met die vosjes die afgeknald worden omdat ze de boeren lastig maken ? Het uitzetten van tamme fazanten die dan ter plaatse afgeknald worden?
  Dat men vroeger ging jagen omdat ze eten nodig hadden valt te begrijpen. De jacht van heden is gewoon absurd voor woorden.

  Liked by 1 persoon

 8. Ook dat hoort bij het plezierjagen. Maar hiervoor is een smoes: vossen eten de kippen op. Terwijl ik al verschillende malen las dat het anders kan. Hoe, dat weet ik niet, misschien beter afsluitbare hokken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.