blokken

To block or not to block.

Eerst de blokken instellen, als dat in orde is ga ik proberen iets van de notities te maken.
Het is een raar idee. Spelen met blokken, daar vond ik als kind al niets aan. Pas toen er lego kwam werd het wat, daar kon je tenminste iets van maken. Alleen jammer dat ik daar te groot voor was, bovendien een meisje, ik kreeg ze dus niet.
Vermoedelijk smiespelden de zussen achter mijn rug: daar heb je háár ook weer.
Nu kan het hier.
Huizen bouwen lukt niet, je kunt ze alleen maar vol letters zetten. Hoewel, schrijven en rijmen is te vergelijken, je bouwt iets op. Tenzij er niets moois uit de toetsen komt , dan wordt het een blok aan je been en dat is zwaar  hoor. Onhandig ook,  beter aan beide benen een blok te hebben. Voor de balans.
Dan hoef je niet naar de psychiater, wat kan zo iemand je nog vertellen om in evenwicht te komen, misschien de blokken verwijderen?
punthoofdskull-4073009__340Enfin.
Van deze praatjes wordt niemand wijzer, je krijgt er hoogstens een punthoofd van.
Zie je het plaatje?  Magere Hein heeft al een speciale hoed gekocht.
Een puntig hoofd staat hem niet zei hij, maar ik vind dat hij zich beter zorgen kan maken om zijn te dikke zoontje.
Een bevleesd geraamte, dat kan toch niet.
Zo jong al bedorven door deze consumptiemaatschappij, tssss…
Waar moet dat heen.
Ik ben blij dat ik oud ben, een beetje bederf valt niet meer op.
==
ps
Blokken instellen is te moeilijk, het verstoort mijn balans.


37 gedachten over “To block or not to block.

 1. Blokken… van WordPressblokken weet ik niks. Als kind wist ik ook niet wat je eigenlijk met blokken moest doen. ‘Stapelen’, zei mijn moeder. ‘Dat is leuk!’ Tja. Ik ben een paar jaar jonger en een jongetje dus Lego had ik wel. Lego was – veel – gemakkelijker dan Meccano. Als vroeger een meisje klaagde over haar saaie poppen zei ik: Wees blij dat je niet met Meccano hoeft te spelen. Intussen word ik steeds benieuwder naar het vlezige zoontje van Magere Hein….

  Geliked door 1 persoon

 2. Ooit kreeg ik een blokkendoos(je) kado van een tante, soort voorloper van Lego. Ik kon er één rechthoekig klein huisje met één venster en een deur mee maken. Voor groter moest bijgekocht worden en dat kreeg ik niet. Lego kwam later, maar dat was te duur voor mijn moeder.

  De blokken waar je het nu over hebt? Wel, nu plaats je me voor een raadsel. Maanden geleden, waarschijnlijk al meer dan een jaar, had jij het over de blockeditor, dat je die moest gaan gebruiken. En toen ging ik eens kijken wat die juist inhield. Sedertdien werk ik met de blockeditor … eigenlijk door jouw aanzet.

  Meestal gaat dat opperbest. Er waren nog dingen die uitgezocht dienden te worden. Er zijn nog dingen die niet kunnen en waar ze dan maar een plugin aanbevelen, maar die je ook met eigen html kan oplossen.

  Zelfs de zijkolom zijn blocks. Tja …

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, toen was ik ook al traag van begrip.
   Ik wil graag elke tekst opslaan in een apart blok. Bij het lezen krijg je gewoon hetzelfde als altijd, maar het aanzicht is veel beter. Minder rommelig.
   Maar ja.. 😦

   Like

   1. Bij Jeanne heb je wel een tekstblock en daarna een fotoblock.

    Ik heb eens bij Lucs blog bij wordpress.com gaan spieken, maar dat ziet er hetzelfde uit als bij mij. Aan de kantlijn gaan is een nieuw block. Wil je dat niet moet je een ander soort block kiezen (afbeelding of eigen html of galerij, of …).

    Geliked door 1 persoon

     1. WordPress heeft een uitleg maar ik vind die ook niet zo eenvoudig. Zelf uitproberen is gemakkelijker. Je zer hem op blok. Je begint te typen. Telkens je naar de kantlijn gaat begint een nieuw blok. Wil je een afbeelding of een citaat klik je op het kruisje en kiest het blok dat je wil.

      Wil je daar onder verder schrijven kies je “paragraaf”.

      Is het klaar kies je rechts bovenaan “bericht” en daar kan je zoals vroeger kiezen of je een voorbeeld wil zien of wil publiceren.

      Geliked door 1 persoon

 3. Toen ik de houten blokken ontgroeid was, moest er wat anders komen, vonden mijn ouders. Omdat de echte Lego te duur was, kreeg ik een goedkoper alternatief. Het leek wel wat op Lego, maar het was in tegenstelling tot de echte Lego gemaakt van zacht plastic. Volgens mij had het een Italiaans klinkende naam, maar daar kom ik nu natuurlijk weer niet op. 😀

  Daarna kwam de Meccano. Dat vond ik wel mooi spul, maar er zat te weinig in de doos om er echt iets indrukwekkends mee te kunnen maken.

  Het werken met de blokken van WordPress is zo simpel als het maar kan. Maar ja, je moet het even door hebben. Ik meen me te herinneren dat ik al eens heb getracht om het uit te leggen. Maar dat geef ik op. De afstand is te groot, vrees ik, Bertie. Als je hier morgenochtend een bakje koffie komt halen, dan heb ik het je gezellig achter de pc zittend zo uitgelegd. Nemen we daarna nog gezellig een oliebol, en klaar is Bertie. Blokken maar! Maar ja, … 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Blokken, doet me denken aan de jeugd van mijzelf en die van de generaties na mij. Huizen bouwen en houten treinen laten rijden. Daarna werd blokken studeren. Jeminee wat heb ik dat indertijd stevig moeten doen. Maar was blij met het resultaat. Leo blokken, ook leuk. Onlangs nog de Empire State Building van die Deense lui gebouwd. Zij die mij kennen waren stomverbaasd over het geduld en prezen het resultaat. Blocken doe ik nog wel eens op de sociale media. Als er weer eens iemand niet op inhoud maar op de persoon speelt…toedeledokie….Datr lucht vaak enorm op. Net als de finish bereiken van die Lego-toren….:) Heel fijne jaarwisseling trouwens!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Er zijn diverse blok- en block-soorten. Blocken hoef ik niet Met blokken spelen ook niet.
   Ik wist niet dat je gestudeerd hebt, ik blokte gewoon op school.
   Naar de jaarwisseling ben ik nieuwsgierig, hoe en wat met vuurwerk en zo.

   Like

 5. Ik gebruik nog altijd de klassieke editor in html-mode. Dat geeft me de meeste vrijheid. De nieuwe blokeditor kan je ook in html bekijken en dan zie je dat ze er alleen maar paragrafen mee bedoelen. De html-paragraaf-functie gebruik ik al jaren om een groter lettertype te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.