Vandaag at ik een vluggertje

Zak krielen openknippen boven de koekenpan, bak gemengde sla uitstorten en aanmaken, gekookt (of gebakken) ei erbij, klaar.
En lèkker!
Ik vraag me af waarom we nog zoveel moeite doen.
Het gepruts met schilmesjes en schaaltjes, afwegen, recepten decoderen, speciale winkels aflopen, caloriën tellen, afwachten of het smaakt…
…nergens voor nodig. Naar mijn idee.

28 gedachten over “Vandaag at ik een vluggertje

  1. Als ik mijn eigen maaltje moet koken bij afwezigheid van mijn geliefde huiskok doe ik altijd veel met aardappelen. Schijfjes snijden, iets opkoken en dan bakken. Of in de airfryer. Doperten er bij, stukje vlees braden of opwarmen, en het smaakt alsof ik ergens op vakantie ben. Heerlijk. Wellicht omdat ik het zelf maakte. Overigens is een Chinees maandmenu dan ook mijn favoriet hoor. Of uitgenodigd worden door lieve vrienden….:)

    Liked by 1 persoon

  2. Ik bak al jaren roer. Scheutje olie in de pan en een handje rösti met een paar handjes mexicaanse of andere roerbakgroente en een beetje zoutarme kruidenpoeder is zo klaar. Zelf snipper ik er ook ui, witlof, paprika, courgette, komkommer door. Allemaal spul dat ik niet hoef te wassen of te koken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.