Zomerse warmte is heel goed te verdragen. In de schaduw


Voorheen dacht ik het beter te weten.
Dat mijn vader en moeder kalmpjes onder de bomen zaten vond ik niks. ‘We doen alleen het hoognodige’ was hun devies. En ze hielden ook nog veel kleren aan.
Volgens mij moest het anders kunnen.

Hitte negeren leek me het beste maar dat bleek geen goed idee. Achter de stofzuiger lopen op soppende slippers is een onprettige manier van werken
Toen zette ik mijn voeten op een natte dweil en schuifelde zo door het huis. Koel en reinigt meteen de vloer, redeneerde ik. À la Pippi.
Het bleef heet.
In zwempak of bikini huishouden en tuinwerk doen. Pufpuf…
Veel ijswater drinken dan koel ik van binnen af, was een ander idee.
Niet dus, door het geren naar de wc kreeg ik het juist veel warmer en het transpireren liep finaal uit de hand, ik liep zowat in mijn eigen douchewater maar fris was het niet, ook niet toen ik me insmeerde met zeep.
Wonen in de koelkast viel tegen, zo krap.
Zucht, het werd moelijk om eigenwijs te blijven.
Het vijvertje waar ik zo vaak plezier van had is in bezit genomen door lotuswortels, waterjuffers, minilibelletjes en allerlei onduidelijk gespuis zodat ik er voor geen goud een stap in zet, wie weet hoeveel angels en tanden er aanwezig zijn.

Ik ging overstag.
Nu zit ik bij zomerse warmte op een koele plaats en bivakkeer daar zoveel mogelijk, daar schil ik de aardappelen of lees of speel met Internet.
Met een paar kleren aan.
In de schaduw.

22 gedachten over “Zomerse warmte is heel goed te verdragen. In de schaduw

  1. Schaduw! Ook ik. Achter in de tuin, achter de schuur, onder een parasol. Vanochtend gefietst. Lekker met wat wind bij temperatuurtje van 23 graden. Langs onze Amstel. Heerlijk. Maar nu echt niet buiten. IK ben er niet op gebouwd. Nooit geweest ook. Eerder Zweden dan Spanje als voorkeursland. Nee, ik ben echt een blanke Hollander. Volgende week wordt het koeler. Dan maar even het huis doen, althans dat deel wat ik altijd voor mijn rekening neem…

    Geliked door 1 persoon

    1. Toen ik jong was vond ik dat zonde van de tijd. Warm of niet, rustig onder een boom of parasol zitten was iets voor bejaarden.
      Of voor een terras waar het gezellig en druk was.
      Intussen ben ik niet zo heel erg jong meer. ☻

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.