2018 is het jaar van de hond

Het volgende zou van toepassing zijn, aldus wikipedia

In de Chinese astrologie worden de volgende karaktereigenschappen toegekend aan mensen die in het jaar van de hond geboren zijn: trouw, loyaal, open, eerlijk, ijverig, direct, opmerkzaam, zorgzaam, verdraagzaam en de kampioen van het goede doel, maar ook cynisch en pessimistisch. Meer een soort heilige.

Mijn geboortedag viel in een hondjaar, het kan ook een honds jaar geweest zijn.
Toen ik nog klein was schreef ik mezelf de meeste van genoemde eigenschappen toe, helaas viel ik herhaaldelijk door de mand.
Ik verraadde een buurmeisje, verloochende een vriendinnetje, was achterbaks tegen klasgenootjes, was lui op school en verwaarloosde kat, hond, kippen en de geit.
Biechten hielp niet meer waarna ik van mijn geloof viel.
Dat luchtte op.
Maar die vele deugden heb ik nog steeds niet.
Het moet een Jaar van de Rothond zijn geweest.

28 gedachten over “2018 is het jaar van de hond

  1. Dat kan niet anders, het jaar van de rot hond, want ook een brave hond kan lelijk uit zijn slof schieten als er onrecht wordt aangedaan.
    Maar is het dan de schuld van de hond als men deze een rot hond vind. Hans

    Geliked door 1 persoon

        1. Gelukkig ben ik een buffel. Ik wals er op mijn gemakje zo overheen. Mijn echtgenoot is een slang. Die laat zich gewillig meevoeren op mijn rug, maar ik ben altijd op mijn hoede voor die beet.
          Best leuk die Chinese astrologie. Je kan er zo fijn rond fantaseren.

          Geliked door 2 people

  2. Jij hebt zat deugden! Maar niemand is heilig….. en heilige boontjes vind ik vreselijk, dus een paar leuke ondeugden maken het leven veel leuker!!! Dus geen rothond, misschien wel een eigenwijze hond, die altijd een andere kant op wil dan de baas hahaha. Vast wel waaks en trouw!

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.