Vleesetende plant kocht tanden.

venus-vliegenval-roodHet zat er aan te komen.
Hij was een eigenwijs kind. Dwars. Altijd tegen de keer in.
Het begon al toen hij nog minivliegjes en babyluisjes at. Hij spuugde ze uit en deed zijn bekje pas weer open als hij slap werd van de honger.
Tot hij, als betweterige puber, besloot vegetatiër te worden.
‘Ik ga de wereld redden,  alle dieren en het klimaat,  bossen en  oceanen, de mensheid in het algemeen en mezelf in het bijzonder: voor mij geen vlees meer.’
Dit vertelde hij in vette letters want hij wilde gehoord worden.
Zo begon hij aan groente en aardappelen. Dat viel niet mee, zijn mond was er niet op gebouwd en de rest van zijn lijf nog minder.
Hij kreeg de bloemkool niet goed fijn en met de aardappelen viel het ook niet mee. Hij nam een nieuw besluit: ik neem een kunstgebit, dat kauwt beter.
De floratandarts fabriceerde iets wat er op leek,  het paste ook nog.
Nu kon hij knapperige bonen en worteltjes de baas.
Helaas.
Het maakte hem niet gelukkig en de beoogde doelen lagen nog zo ver in het verschiet, het schoot niet op.  Bovendien was het pijnlijk  zijn broers en zussen te zien genieten van een mals beestje terwijl hij……
Nogmaals nam hij een besluit.
Hij gooide het kunstgebit in de sloot en voegde zich bij de anderen. Vroeg of hij ook een stukje mocht. Hij was zijn gebit kwijt, verzon hij, nu moest hij wel beestjes  eten, jammer maar ja.
Knipogend  schoven ze hem er een toe.
Toen leefde hij nog lang en gelukkig.
==

42 gedachten over “Vleesetende plant kocht tanden.

  1. Wie vega wil leven moet vooraf dit verhaal even tot zich nemen. We zijn niet ingesteld op eten van gras…Hoe akelig ook….Vanavond staat hier everzwijn op het menu….of is nu edelwijn? Wellicht niet goed op het menu gekeken….

    Geliked door 1 persoon

    1. 70% van de wereld wordt gebruikt om 10 keer meer vee te voeden dan dat er mensen leven op aarde. Dat velen van deze mensen honger lijden? Dat het produceren van veevoer de natuur en biodiversiteit vernietigd?
      Leven met de gedachte voor mijn kinderen en kleinkinderen de zondvloed?

      Vega leven kan gezond.

      Graseten is voor grazers.

      Weldenkende mensen oriënteren zich op feiten.

      Populistisch gewauwel past niet bij deze leuke en goed geschreven blogpost.

      Vegetarische groet,

      Like

  2. Een stalker uit extremistisch hoek doet ook hier weer van zich spreken. Nooit inhoudelijk, nul humor, want dat is het van mijn kant, maar altijd kakelen vanuit de eigen inzichten. Ik geef er geen antwoord meer op want zeer vermoeiend….

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.