Hemels bezoekje

Het zat me niet lekker.
Pijntje hier, pijntje daar, rillerig, er was iets onaangenaams in mijn lijf al vond de huisarts niets.
Ik besloot hemelwaarts te gaan, God wist alles en was de beroerdste niet.
hemelhead-2748333__340 - kopie - kopieNatuurlijk keek Petrus achterdochtig –daar heb je haar ook weer– maar toetste me toch naar Gods spreekkamer.
‘Bertjens, goedemiddag,’ klonk het hartelijk, ‘hoe is het met jou?’  Altijd even aardig, terwijl hij alles al weet.
‘Waardeloos meneer God, wilt U me alstublieft een beetje gezond leven aanleveren,  een klein beetje maar?’
Hij bekeek me, las mijn leeftijd, brein, emoties, alle vorige jaren.
Kuchte.
En sprak voorzichtig:
‘Je wordt ouder Bertjens, dat weet je, nietwaar?’
‘Jawel…’
‘Accepteer het dan ook.’  Mismoedig keek ik hem aan, bedankte en vertrok.
Maar deed mijn best.
Nog steeds, alle beetjes helpen tenslotte.
Ooit.
Hoop ik.
===

56 gedachten over “Hemels bezoekje

  1. het is moeilijk te accepteren dat niet alles meer zo soepeltjes gaat als je ouder wordt.
    Toch sprak ik vandaag met een vrolijke 92-jarige, doet zelf zijn boodschappen…. met een rollator, rust onderweg meerdere keren uit, want hij heeft weinig adem. Maar hij is zo lij…. want zijn hoofd is nog goed….. hij herkende mij dan ook meteen ook al hadden wij elkaar al een tijdje niet gezien. Maar hij gaat duidelijk achteruit, alles kost hem steeds meer moeite…. en ik vind het knap dat hij het accepteert!
    Ik ben zelf minder snel tevreden.

    Geliked door 1 persoon

              1. Ik ken best veel mensen die al 1 of 2 nieuwe heupen hebben en er erg blij mee zin. Ze zijn allemaal blij dat ze het hebben laten doen en achteraf viel het ze mee!
                Tegenwoordig ben je ook snel weer op de been, toen mijn moeder een nieuwe heup kreeg duurde dat veel langer, maar ja, dat was in 1989 ! Maar ook zij was er blij mee. Zo heerlijk als je je weer wat beter kan bewegen, maar nog belangrijker is dat de pijn weg is! Sterkte alvast!!!!

                Geliked door 1 persoon

                1. Er worden heel veel heupen ‘gezet’, we mogen aannemen dat er ervaring is met de ingreep. Het ziekenhuis is een van die kleinere die zich voornamelijk bezighouden met deze en vergelijkbare operaties.

                  Geliked door 1 persoon

  2. Vorig jaar werd ik ook geweigerd aan de hemelpoort, maar aan m’n tweelingzusje is 2 weken terug wel toegang verleend…..
    We hebben samen al minstens 5 maal voor die poort gestaan.
    En dan moet ik nog ik god geloven??? We hebben nog niet eens ons pensioen gehaald. We hadden nog zoveel plannen!!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Vandaag probeerde ik hoever ik me met rechte benen kon bukken. Vroeger kon ik, met moeite, met mijn vingertoppen de grond aanraken (mijn oma kon op haar 70ste de handen plat op de grond leggen!) – nu kwam ik niet verder dan mijn knieën. Ik keek snel om me heen of iemand me gezien had. Gelukkig niemand. Maar wel een holle lach vanuit de Hoge en op de achtergrond een giebeltje. ‘Dat was niet al te best, Peter Grey’, zei de stem die bij de holle lach hoorde. ‘En daar ben je nog veel te jong voor. Weet je wie ik gisteren op bezoek had?’ ‘Ja!’, riep ik naar het plafond. ‘Dat weet ik ja. Ik lees mijn blogs! En zeg even tegen Petrus dat hij ophoudt met dat domme gegiechel! Ik hoorde wat dof gemompel en toen de verontwaardigde stem van de poortwachter.: ‘Maar Heer, U laat zich toch niet door zo’n sterveling de les lez…’. Daarna het geluid van een handgemeen en taal die je niet in die contreien verwacht, en hoe het afgelopen is weet ik niet want de verbinding werd verbroken. Maar dat Hij de zaak nauwlettend in de gaten houdt is wel duidelijk. Hij wil op de hoogte blijven. Hij wordt zelf ook een dagje ouder.

    Geliked door 2 people

  4. Na al wat jij al wist te vertellen over hemelbezoeken had ik er geen zin in. Ik telefoneerde dus en vertelde dat ik er niet mee zat om ouder te worden, maar mijn oren, daar had ik toch graag wat hulp voor gehad.

    Nadat ik drie keer vroeg om efkes te herhalen werd er zo hard gezucht dat het Saharazand tot hier vloog en heb ik de verbinding verbroken.

    😉

    Geliked door 2 people

  5. Ach, alles is betrekkelijk, zelfs de alwetendheid van ene Heere God. Maar het geldt evenzeer voor de voortgaande beperkingen en aftakeling van geest en lichaam van de mens. Tot op zekere hoogte kun je proberen om je daar tegen te verzetten. Maar uiteindelijk blijft er weinig anders dan berusting over, denk ik. Ik probeer maar gewoon er het beste van te maken, maar niet ten koste van alles.
    Maak er een mooie zondag van, Bertie.

    Geliked door 1 persoon

  6. Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden:
    Wanneer het er op aankomt is de deur voor jou gesloten?
    Jouw retour kaartje blijkt opeens een enkele reis te zijn?
    Jouw bestemming wordt opeens ongevraagd veranderd?

    Ik blijf zelf liever met beide benen op de grond …..

    Stille groet,

    Geliked door 1 persoon

  7. Meneer God kan het ook niet helpen dat we ouder worden, alleen het verschil in vitaliteit is groot. Ik heb een 85 jarige moeder, zo vitaal als wat, heeft nog een werkhuis en rijdt auto. Mijn man van 68 lijkt momenteel 100 en is zo krakkemikkig als wat……….

    Geliked door 1 persoon

  8. Toch een verstandig man, die god 🙂 ik zal aan zijn wijze woorden denken als mijn lijf weer eens kraakt en piept, en maar hopen dat het helpt

    Like

  9. Ik vind erg dat je gewond bent geraakt door vallen. Ik wil je heel veel sterkte wensen. Rustig aan met je.
    ༻✦༺  ༻✧༺ ༻✦༺ Nogmaals beterschap!༻✦༺  ༻✧༺ ༻✦༺

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.