Grote meid!

Dit bericht baby-7,3-kilo deed me terugdenken aan een moeder die ik gekend heb, zij kreeg een baby van ruim dertien pond, ook een aardig gewicht.
Ik had nog nooit gehoord van een kindje met dat gewicht en geloofde het niet.
Toen ik het babietje zag kon ik er niet bij dat het pas tien dagen oud was.
In de kinderwagen sliep een bijzonder gaaf meisje, je verwachtte dat het wakker zou worden en de armpjes naar je uitstrekte. Vergeleken met de kleintjes die ik bij broer en zussen zag was het een peuter.
baby-1299514__340
De ouderen vertelden dat het vaker voorkwam, dat was nieuw voor me.
Ik wist niet of een baby van dit formaat een grote of zware volwassene zou worden, ik wist eigenlijk niets.
Wel wist ik dat ik later ook graag een superbaby zou krijgen, het leek me veiliger, je had er houvast aan.
Men lachte me uit en terecht: toen het zover was hield ik ze stevig vast.
==
Advertentie

39 gedachtes over “Grote meid!

 1. troetertje zegt:

  Je zal het maar meeslepen die laatste weken…. pffff…. een normaal gewicht is al zwaar genoeg. En dat de bevalling …. daar heb ik geen ervaring mee, want ik had een keizersnee en dat is toch wat anders. Dat ging ook wel niet helemaal volgens plan, maar daar had ik zelf weinig last van…. en Edwin heeft er ook niks aan overgehouden (en die was precies 7 1/2 pond).
  Ikzelf was bijna 8 pond…. een neefje dat een week later geboren werd was 5 pond….. toen hebben ze ons een keer verwisseld voor er visite kwam….. hahahah, die mensen wisten niet wat ze zagen!

  Geliked door 2 people

 2. Zelf was ik behoorlijk aan de kilo’s want ik woog 9 pond bij de geboorte. Mijn dochter woog nog geen 4 pond. Benieuwd wat het straks met haar baby wordt… die wordt verwacht de tweede week van maart. Liefst geen 7 kg. Dat is toch teveel van het goede.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ruim 7 kilo, daar moet je toch niet aan denken. Wat een geluk dat de moeder naar het ziekenhuis ging voor controle.
  Mijn eega vind het nog steeds niet fijn om jonge baby’s vast te houden uit angst dat ze ze zal breken, terwijl ik daar geen enkel probleem mee heb. 😀

  Geliked door 1 persoon

   • Ik was altijd superslank. Nu wat minder, maar ook wat ouder, dat is normaal. Iedereen schrok altijd als ik vertelde dat ik zoveel woog bij mijn geboorte. Ik antwoordde dat ik was afgevallen sedert mijn geboorte 😉
    Mijn dochter woog minder dan de helft van mij bij de geboorte. Ze is flink gezetter dan mij. Het is dus inderdaad niet altijd een voorbode van.

    Geliked door 1 persoon

 4. volkstuinvanbemar zegt:

  Mijn man was 11 pond bij geboorte, ikzelf 9,5. We zijn nog steeds flink, haha….De jongste kleinzoon ruim 9 pond en zijn ontwikkeling gaat ook nog eens veel sneller dan normaal…

  Geliked door 1 persoon

 5. Volgens opgave woog ik 10.5 kilo bij de bevalling en heeft mijn moeder het daarmee dus zwaar gehad. Ze heeft het me nooit vergeven… Maar er werd wel minder over gekakeld in die jaren. Ik weet wel dat ze na mij geen andere kinderen meer wilde. Het was mooi geweest zo…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.