as w’dag½10

Aanstaande woensdag, dat snap ik. Half tien
Maar wat?
Na langdurig terugdenken weet ik het weer.
notesoffice-620817__340Al eerder had ik het over krabbels en notities die niet te lezen waren. Lastiger is dat ook de betekenis me ontgaat. Soms.
Dan vergat ik het doel te melden of de reden.
Ideeën en afspraken op smart of tablet plaatsen helpt niet, met een toetsenbordje schrijf ik notities ook kort en snap ze evenmin.
Bovendien is het teveel werk.
Pen/potlood en papier liggen altijd schrijfklaar op tafels en aanrecht, ik kan bijna lopend iets noteren,  terwijl je de internetdingetjes moet  opstarten, juiste pagina zoeken, afgeleid door blogs-kranten-puzzels- enzovoorts. Of ze liggen aan het infuus. Naast bed.
Hoezeer Internet ook voor me leeft, de papieren wereld is soms handiger.

De titelboodschap heb ik intussen verduidelijkt.
Nu alleen nog even uitzoeken wat dit was: 82M.
Ik hoop niet dat het iets belangrijks was. En vergeten.
===

Advertentie

35 gedachtes over “as w’dag½10

 1. Waar is de tijd gebleven dat je door alleen iets op te schrijven je de dingen wist te herinneren zonder dat je de notitie nog onder ogen hoefde te krijgen? Alles moet nu expliciet, behalve misschien sommige vage gedachten die maar beter vaag kunnen blijven. Ik breek intussen mijn hoofd over die 82M. In mijn woonstad kennen we de 4 mijl van Groningen, een hardloopwedstrijd over ca 6 kilometer. Nu meen ik wel eens gelezen te hebben dat men in Winterswijk… Maar nee, 82 mijl lijkt me toch wat onwaarschijnlijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. N8W8 zegt:

  Gm,
  bedenk waar je die notitie hebt gemaakt, misschien kun je het aan het papier zien, waar welk notitieblokje ligt. Ga naar die plaats toe waar je het hebt opgeschreven en misschien schiet het dan weer in je gedachten.
  Poog te herinneren wat je deed voor en na de notitie maken. Ga in gedachten terug.
  Woont M niet op nummer 82?
  Wordt M woensdag 82 jaar?
  Misschien een dokter, kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure etc. etc. die op nr 82 woont/werkt?
  Tip: neem de tijd om een notitie duidelijk op te schrijven.
  Die ene minuut dat je langer bezig bent scheelt een hoop problemen.
  Alleen als je huis in de hens staat zou ik geen duidelijke notities maken.
  Succes!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha, bij brand het potlood in vlammen zien opgaan. 😄
  Duidelijker noteren is de beste optie, maar wordt vergeten. Het lijkt alsof je altijd haast hebt ondanks de overvloed aan tijd.

  Like

 4. Ik zweer bij mijn papieren agenda van Paperblanks, die gaat overal mee naartoe en elke avond kijk ik even wat er gepland staat voor de volgende dag. Maar er staan soms ook onbegrijpelijke boodschappen in zoals onlangs: San

  Pas toen mijn collega zei dat ze die dag verlof had (en dat ze me dat vorige week al verteld had!) herinnerde ik me dat ik had willen schrijven: ‘Sandra heeft verlof’, maar toen werd ik afgeleid en bleef het bij 3 letters.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zowel privé als voor mijn werk kon ik de meeste afspraken probleemloos onthouden, een snelle krabbel in steno was vaak wel voldoende. Maar dat ging de laatste jaren bij mij ook al minder, vooral als briefjes met diverse krabbels zich ophoopten. Een duidelijke notitie met tijd zaken als tijd, plaats, persoon, … was al langere noodzaak geworden, liefst meteen ook genoteerd op kalender of in de agenda.
  Intussen ben ik zover dat ik me de digitale agenda eigen heb gemaakt, en dat Aafje gezamenlijke afspraken daar ook in noteert, maakt het tot een goed werkend geheel. Spijtig dat jij het geluk van een lieftallige eega die als backup dient niet hebt mogen proeven. Maar ja, daar had je nu ook niets aan gehad.

  Geliked door 1 persoon

 6. N8W8 zegt:

  as w’dag½10kan natuurlijk ook betekenen Aswoensdag, dit jaar 22 februari. Op Aswoensdag ga je/ging je vroeger naar de kerk om een askruisje te halen.
  Plaats 82 in het Middenschip? En de dienst begint om half 10?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.