Pluvius verstaat zijn vak niet

droogdesert-2497135__340Met spijt kijk ik rond, alle bloemen in het bruin, enkelen knisperend als papier. Ik zou huilen als ik voldoende tranen had om ze te begieten.
Ik roep Pluvius  aan.
Hij geeft niet thuis, zit zich waarschijnlijk te verkoelen in een verse regensloot, je weet het immers nooit met die goden en godjes en halven. Ze zitten overal op aarde en in de ruimte, hebben allerlei kunsten paraat, hij kan zich wel als  klimaatstraffer vermomd hebben.
Zogenaamd om een of ander akkefietje met een buurgod maar in werkelijkheid om de mensheid te tergen. Als straf voor wat dan ook. Ik heb die lui nooit begrepen.
Maar nu de plantennood hoog is en niemand, zelfs geen wappiegodje het weer in toom kan houden richt ik me in arren moede tot hem.
‘Pluuf,‘ vraag ik, ‘hier graag regen
wat houd je tegen?
Duidelijk gebed toch?
Het helpt niet, niet eerbiedig genoeg?
Iets deftigers dan?  ‘Mesjeu, je pleu de… eh, van verdriet en droogte.’
Er valt niets.
Ik geef het op.
Alle goden kunnen verrekken en Pluvius het eerst
==
Advertentie

27 gedachtes over “Pluvius verstaat zijn vak niet

  1. Pluvius zit in een strandtent achter een grote sorbet, samen met Helios en Aeolus. Ze hebben de grootste lol. Dan zegt Helios: ‘Luister eens makkers, intussen word ik wel een beetje moe van al dat schijnen. Ik ben ook de jongste niet meer. Het wordt weer eens tijd voor een van jullie. Pluvius, wat dacht je er van?’ Pluvius schudt zijn hoofd. ‘Even niet. Weet je nog? Een tijdje geleden? Toen was iedereen bang dat er wateroverlast zou komen. In Valkenburg hadden ze alweer de bibbers. O, als het maar niet gaat regenen! Nou, dacht ik, laat ik dat gebed dan maar eens verhoren. Dus-eh…’ Even zwijen ze. Dan laat Aeolus een windje en alweer lachend bestellen ze nog een Dame Blanche.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.