bloggen

Alles welbeschouwd…

…denk ik nu makkelijker over bloggen.
Ik zeg het maar even, iemand zou eens denken dat ik langzamerhand wegdrijf van Internet. Niet onlogisch. De laatste tijd was er een pauze, ik was niet lekker, had stukkende instellingen. Weer  even niet lekker.
Voor meer van deze oorzaken hoop ik gespaard te blijven maar op zijn tijd wat afstand nemen is me goed bekomen.
Niet dat ik het druk heb met andere dingen, ik ben ten slotte gepensioneerd.
Maar toch merk ik dat, bijvoorbeeld, de hobbyclub belangrijker is geworden. Boeken meer aandacht krijgen, cryptogrammen me meer boeien dan ze al deden
Zal het de leeftijd zijn? Misschien ben ik intussen een bezig besje geworden, doende  met  getuttel zonder dat ik er zelf erg in heb.
Zo ja,  dan moeten de spijkerbroeken de deur uit, sportschoenen en gympies met blote voeten zijn passé, leggings, make up en kleurspoelingen gaan de belt op.
Het zal toch niet….
Je begrijpt: ik overdrijf een beetje. Beetje veel.  Dat houdt de sjeu erin. Is een variant op het gezegde ‘als je je niks verbeeldt ben je ook niks.’
Ergo.
sproeierIk blog nog even door, ik hoop heel lang, over alles wat me invalt zoals de zomerse foto die ik tegenkwam,  van tien jaar geleden en waarbij  we een gesprek hadden over watermisbruik  en de boer zich verdedigde en de ander…. laat maar.
Als ik daar zin in heb.
Dit was het voor vandaag.
==

44 gedachten over “Alles welbeschouwd…

 1. Een goede combinatie is tuttelen en bloggen, in beide kun je jezelf vinden.
  Je logjes zijn vaak erg leuk om te lezen, van je tuttelen heb ik weinig weet.
  Maar je digitaal kende is het allemaal tot eer om de dag te vullen, net als het hier zo is. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik dacht echt even dat je aan het wegdrijven was, maar ik ben gerustgesteld nu. Niks moet natuurlijk, alles mag. Maar wacht even – een spijkerboek met van die gaten op de knieën? Gisteren zag ik een meisje op de fiets met zo’n broek. Eronder droeg ze een majo tegen de kou. 🙂 (Nu opzoeken hoe je majo spelt. Majo – kurz für Majonäse. Hmmm… dat had ze dus níet onder haar broek. Maillot. Vooruit dan maar.)

  Geliked door 1 persoon

 3. Het blog is een beetje mijn contact met de buitenwereld. Clubs en samenkomsten zijn moeilijk omdat ik de gesprekken niet kan volgen.

  Maar lezen en haken en zwemmen en wandelen en …

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat bedoel ik: het ligt voor iedereen anders.
   Lange wandelingen zou ik nog graag maken maar dat is lastig als je over elk hobbeltje struikelt.
   Ik zit bij één clubje, eens per week een paar uurtjes. Net genoeg om andere mensen te treffen dan de buren. (met wie ik een goed contact heb).

   Like

   1. Ik tref de buurvrouw maar sporadisch. Het contact is er wel maar oppervlakkig. Verder niet.

    Wandelen gaat goed maar ik mag geen lange periodes niet wandelen. Dat wil zeggen dat het een beetje een plicht wordt, maar misschien kan ik mijn bol wol in mijn zak stoppen en het saaie toerke fruitbomen van 4km al hakend afleggen 😲

    Geliked door 1 persoon

    1. Geen gek idee, ze aan elkaar haken. 🙂
     Er zijn twee buren met wie ik af en toe koffie drink, de een doet reparaties en rijdt me als ik het vraag. Winkels, artsencontrôle, e.d.
     De andere is een vrouw met wie ik voorheen naar rommelmarkten ging, feestdagen en tentoonstellingen bezocht, af en toe in Duitsland winkelde, enzovoorts.
     Corona maakt het anders.Jammer.

     Like

     1. Ik praat nu meer met de buurvrouw dan vóór corona al is dat zelfs niet wekelijks. De nieuwe buurman (woont er wel al van nét voor corona) bekijkt me een beetje scheef nadat ik zei dat ik niet goed ben in het fotograferen van personen toen hij me vroeg of ik foto’s wou maken van mensen.

      Als er per abuus volk op mijn foto’s staat knip ik ze er af of shop ze weg. Zucht …

      Bovendien vindt hij dat coronagedoe maar niks. Volgens hem volstaat het om extra vitamine D in te nemen. Bewijs: hij heeft geen corona gekregen. 😏

      Geliked door 1 persoon

 4. Lekker bloggen zou ik zeggen, op je eigen manier. Je schrijft leuke blogjes geniet er iedere keer van.
  I
  k blog ook als gepensioneerde grijze duif (of in mijn geval beter meeuw) voor mijn eigen plezier.
  Las laatst een leuke column over gepensioneerd zijn en heerlijk mutsen, tutten, dingen doen waar je zin in hebt en vooral nergens verantwoording hoeven af te leggen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het voordeel van gepensioneerd zijn is toch niets meer moeten. Ik vind je blogs leuk en hou die spijkerbroek met gympen maar aan, kan ook bij oude besjes met een kleurtje in het haar……..Ik kan alleen nog steeds niet reageren als er niemand voor mij heeft gereageerd, ik moet dus wachten tot er reacties staan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vreemd. Maar zolang als ik op Internet zit komen er vreemde dingen voorbij. Die ik niet kan verhelpen. 🤔
   Dat jij mijn reacties moet modereren zou in je eigen instellingen moeten zitten, daar kan ik niets aan verhelpen.

   Like

 6. Sinds ik nu drie keer per week blog met een stel onderscheidende onderwerpen bevalt me dat best. Krijg je meer tijd door en ook om bij anderen mee te lezen en zoals dat hoort, te reageren. Voor de rest doe ik wat op andere sociale media, doen we zolang het nog kan veel aan tripjes en wandelingen naar hier of nergens. Ook belangrijk. IK hobby me nog suf, doe sociaal met vrienden, familie en anderen die me na aan het hart liggen, en geniet van ons gezinnetje, inclusief katten. Hoe de drukke zakenman nu ineens tot rust komt….:) Niks oud, meer zoals je je voelt en gedraagt….:)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.