voetbal

Voetbal

Oké, Oranje is door naar de volgende ronde voor het WK 2022 in Quatar.
Op het laatste moment lukte het, hoera, dag Noorwegen.
Over het spel kan ik niets zeggen, ondanks veel jaren van meekijk-ervaring word ik geacht er niets van te snappen, laat staan er iets zinnigs over te kunnen zeggen.
Het zij zo.
Over Quatar kan ik trouwens ook niets zeggen. Wìl ik niets zeggen want ik was er nooit en wat ik weet las ik slechts hier en daar.
Dit schrijf ik als herinnering (al weer)  aan echtgenoot die, als hij er nog zou zijn,  een gat in de lucht zou springen en triomfantelijk zou zeggen: die gekke Hollanders krijgen het toch weer voor elkaar.
Zijn woordkeus. Hij was en  bleef Brabander maar leefde mee.voetbalgoalie-310371__340
=

35 gedachten over “Voetbal

 1. Ik ben bezig met de koptelefoon terwijl de voetbal hier hevig woedt. Mijn echtgenoot verandert dan ook steevast in de trainer, lijkt het wel. Het einde van de match heb ik niet gezien, toen lag ik al in bed.
  Herkenbare reactie, ook al is het een Zeeuw.

  Geliked door 1 persoon

 2. Als ik thuis was geweest had ik gekeken. De regels ken ik, maar ik heb er toch geen verstand van blijkbaar, want ik zie overtredingen waar anderen zeggen dat er niks aan de hand is.
  Ik ben nooit kwaad als ze verloren hebben omdat ze hun best niet doen, te lui zijn, niet willen winnen, genoeg geld krijgen om wat harder te lopen enz. Nee, ik ga ervan uit dat ze graag willen winnen maar dat het dan niet lukte en ik voel alleen teleurstelling, geen woede. Er kan er tenslotte maar één de winnaar zijn.
  Maar gelukkig, deze keer ging het goed….. ze zijn door en daar gaat het om.
  Qatar….. ik ken het ook slechts van wat ik lees en hoor. ik heb geen enkele behoefte om daar naartoe te gaan…… mij te heet! En verder…… het zal allemaal waar zijn, maar ik vind dat soort dingen altijd erg moeilijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb alleen de samenvatting gezien, daarvan heb ik begrepen dat ik verder niets heb gemist. Wel mooi dat ze zich hebben geplaatst voor een WK waar een fatsoenlijk land niet naar toe wil. Het geeft ons in ieder geval het komende jaar weer iets om tegenaan te schoppen.
  Terug naar Bram en Freek in ’78 .., ‘Bloed aan de paal’.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb er geen verstand van. Als ik vraag waarom die keeper waar van Gaal zo enthousiast over was, nu niet in het doel staat, wordt er meewarig naar me gekeken. Ik lees maar weer verder, haha

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben geen fan. Kijk als het zo uitkomt. Heb bijna meer met de Britten, Schotten, Tsjechen of zelfs Duitsers dan met de Nederlanders van nu. Verwend, lui, over het paard getild, maar weinig presterend. Gutgut, we wonnen van Gibraltar, maar verloren bijna van Montenegro. De Noren waren matiger, dus ons matige elftal won er van. Maar als dit het niveau is komt het echt niet goed. Want Qatar is warm, heel warm. Trouwens als het over slavernij gaat moet je daar niet heen. Maar ja, dat telt natuurlijk niet…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.