Geen categorie

Weergoden

Ondanks de regen was het zacht. Ook de druppels voelden zacht, het was niet erg ’n beetje nat te worden.Vanaf de ene winkel naar de andere was het nog steeds zacht, de jas kon los.
Als laatste de supermarkt, toen ik van daar naar buiten kwam regende het pas echt.
Mijmerend over de herfst en de weergoden stapte ik stevig door, haast niets voelend van natte pieken en voeten. Ik had het te druk met denken over die goden. Welke dat waren behalve Pluto zocht ik op maar stuitte op een blogger die het al veel eerder beschreven had op een heel leuke manier.
https://groninganus.wordpress.com/2005/08/03/weergoden/
Wat zou ik dan nog toevoegen.
==

29 gedachten over “Weergoden

 1. Dat vindt (bijna) stadgenoot Harry vast niet erg. 🙂 Ik wist helemaal niet dat er zoveel weergoden waren, en dan nog alleen over de regen! Windgoden heb je ook. Zonnegoden. Ra! Ik was ook even buiten vandaag, en ja, het was opvallend zacht. Toen viel er een minuscuul drupje motregen op mijn neus en ik vluchtte terug naar binnen. Morgen trotseer ik álles.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha mooi, een oud logje van een mij al jarenlang bekende blogger uit Groningen.
  Hier in het noorden was het vandaag ook allerminst koud. Maar het grootste deel van de dag was het wel; grijs en donker en er viel voortdurend van die heel fijne motregen waar je al snel flink nat van werd. Pas tegen vijven kwam de zon er nog even door.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij trokken dwars door de stad heen. Wat begon als een soort stofregen en nauwelijks nat maakte, werd later toch wat intensiever. Maar de temperatuur was inderdaad wel erg plezierig. Toen we eenmaal weer thuis op de bank zaten brak de zon door. De goden waren ons gunstig gestemd. We werden zowaar gedoopt…:)

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier was er een minder creatieve aan de gang, het was en bleef grijs al zij het met een aangename temperatuur. Maar na de middag kwam de wind wel opzetten en blies alle goden -weer of geen weer- de wolken in.

  Geliked door 1 persoon

 5. Gisteren toen ik de logeerhond uitliet, leek het wel zomer zo in mijn winterjas was het zweten geblazen. Weergod van de hitte speelde me parten.
  Leuke tip naar de blog 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.