Allemaal weer bijgeknuffeld?

Dan kun je nu die van mij overnemen.
Ik knuffel niet zomaar, eigenlijk haast nooit. Het is voor mij een privé gebaar dat ik niet gauw maak behalve naar gezin en familie.  Ook de drie zoenen hield en houd ik zoveel mogelijk af, het is me te eigen.
Je mag me gerust koel noemen, kil desnoods, het haalt me niet over de streep.
Ik ben heus warm opgevoed. Verjaardagen, lange afwezigheid, examens, gedenkdagen, ze gingen onveranderlijk vergezeld van een arm en dikke zoen van mijn moeder gevolgd door  een iets dunnere en een hand van mijn vader.
Ook bij verdrietigheden als overlijdens kregen we hun aandacht.
Soms komen kat en hond in aanmerking, misschien een koe als ik hem tegenkom. Bomen niet, dat is leuk voor deze koala en voor prinsessen.
koala-4450420__340
Het geknuffel wat ik heb zien groeien, van het gedoe door plakkerige klasgenootjes tot een geaccepteerde gewoonte, daar kan ik niet aan meedoen.
Wanneer iemand me ermee overvalt voel ik me opgelaten en maak me een beetje lacherig los.
Je snapt dat de  afstandsregels van corona me absoluut geen last bezorgden, ook de anderhalve meter niet. Integendeel.
Nu hoef ik niet bang te zijn dat bloggers me knuffelen.  Achter een scherm valt zoiets niet mee en dan de afstanden. Nog afgezien van het feit dat ik geen knuffelzin opwek met de logjes die ik schrijf.
Dus….
… iedereen knuffelt maar zoveel hij wil, ik kijk wel toe.
=

41 gedachtes over “Allemaal weer bijgeknuffeld?

 1. Ik voel met je mee. Ik knuffel wel graag, maar hou totaal niet van kussen en handen geven. Nu de omgang weer wat losser word, maak ik me al zorgen over hoe ik moet reageren als iemand me een hand wil geven. Dan doe ik maar gewoon zo’n namaste-buiging denk ik, dat lijkt me de meest beleefde manier van afwijzen.
  Ik denk dat het sowieso belangrijk is om eerst even te vragen of je iemand mag aanraken. Wederzijdse toestemming!

  Geliked door 2 people

 2. ms zegt:

  Je mag mij ook koel en kil noemen. Ik kom uit geen warm nest, integendeel, de ijspegels hingen aan de woorden. Ik zag dat als reden voor mijn niet- knuffelige zijn.

  Ik kuste wel ter begroeting aangezien ik veel met Walen, Fransen en Spanjaarden te maken kreeg waar dat kussen zo gewoon is als bonjour.

  Het deed me deugd dat ik eindelijk mijn kleindochters eens kon vastpakken. Dat wel.

  Corona was op dat gebied een grote hulp. In de toekomst zal ik me ook daar aan houden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ans Martis zegt:

  De 3 zoenen hoeven van mi ook niet, in elk geval niet met iedereen en bij elke ontmoeting, ik bewaar dat liever voor enkele mensen bij speciale gelegenheden. Het begon wel te wennen… nou ja, niet echt, maar ik stond niet meer onhandig te doen als een ander het wel deed, maar van mij hoeft het niet meer terug. Zoenen en knuffelen…. ik vind het ook nogal privé!
  Vandaag nog gewoon afstand gehouden hoor!

  Geliked door 2 people

 4. Ikzelf knuffel graag. De driezoenenrage heb ik zien komen en me er na enige verbazing bij neergelegd. Een hand, even een aanraking bij een begroeting stel ik zeer op prijs, vooral omdat je elkaar dan ook in de ogen kijkt, elkaar echt ziet. Ik ben benieuwd wat de nieuwe mores gaat worden. Het zal aftasten zijn in het begin. (Wacht…. aftasten…. 🙂 )Wat ik gemerkt heb is dat bij mensen die me na zijn en vice versa een kus vanzelfsprekend is, nog steeds, zonder aarzeling, want genegenheid laat zich niet verbloemen.

  Geliked door 2 people

 5. Eigenlijk heb ik met het afstand houden maar weinig moeite gehad. Een knuffel delen deed ik toch altijd al met een select groepje mensen dat in feite op één hand te tellen is. En dat is in de afgelopen anderhalf jaar ook nauwelijks veranderd. En ik zie me voorlopig ook nog niet bij drukke evenementen verschijnen. Laat mij maar mooi mijn gang gaan. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Die drie zoenen, dat was heel normaal in het zuiden (Limburg), maar of dat weer terugkomt? “Ohne mich”. Ook dat handenschudden hoeft voor mij niet (meer). Zei ik. En gisteravond werd ik “overvallen” door een uitgestoken hand die ik dus geschud heb ….

  Geliked door 1 persoon

 7. volkstuinvanbemar zegt:

  Ik denk dat die drie zoenen toch zo snel niet meer zullen terug komen. We hebben er nu wel van geleerd. Nu denk ik: wat waren we allemaal vies bezig, ook dat handen schudden, wie weet waar die hand allemaal geweest is, haha…..

  Geliked door 1 persoon

 8. Herkenbaar dit allemaal. Knuffels en zoenen zijn bij mij behouden voor mensen die ik innig lief heb. Ik hou wel van nabijheid van mensen. Aanrakingen vind ik fijn en heb ik ook nodig. Die robuuste klap op je schouder door die goede vriend of die fijne collega. Die begripvolle hand op je arm als je je hart uit stort. Die speelse stomp op je bovenarm na die al even speelse grap die ik met iemand uithaalde. Nee, ik kan daar niet zonder.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik kreeg van de week heel spontaan een knuffel van een lid van een een band die we helaas te weinig zien. Ik ben zeer kieskeurig omdat ik veelal niet tegen parfum en smeersels kan maar iemand die me zo spontaan knuffelt wijs ik niet af. Dat gebek op feesten en partijen vind ik afschuwelijk net als dat handjes geven, jakkes. Dat is niet kil, dat is verstandig.

  Geliked door 1 persoon

 10. elsjeveth zegt:

  Luchtzoenen dat vind ik zo´n vreselijk gebaar, doe dan niks. Knuffelen en of zoenen met de mensen die ervoor mij echt toe doen dat is belangrijk. Wat dat betreft heeft corona ook mij verlost van het plichtmatige drie zoenen ritueel, zeker met nieuwjaar

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.