kermis·vis

Leuke kermis, helaas zonder vis.

Zo fijn liepen we niet eerder over de kermis. Ondanks het mooie weer was het matig druk, bij alle kramen.
Jammer voor de uitbaters van attracties maar voor ons, slenteraars, leek het meer op een gezellige markt waar je af en toe bekenden tegenkomt.
Wat dat betreft zijn de corona-maatregelen een zegen, op deze manier is het terras weer een prima plek om te eten en drinken, te zitten en kijken, dat laatste vooral.
Daarna ter afsluiting oliebollen voor vriendin, vis voor mij.

Toen had ik pech dat er geen broodje haring meer te koop was want de haring was op, zei de visboer. Tja, nou, dan maar niet, deed ik luchtig.
Maar het viel me tegen.
Kermis zonder vissie.
Ik denk er nu nòg aan.
haringherring-5431437__340
=

31 gedachten over “Leuke kermis, helaas zonder vis.

 1. In mijn stad staat een goede viskraam.Ook daar wil het wel voorkomen dat de haring is uitverkocht. Altijd jammer. Er wordt je iets door de neus geboord, al is dit in verband met haring misschien niet de meest geschikte beeldspraak. 🙂 Maar ik begrijp wat je bedoelt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het hoorde bij alle kermissen, maar er waren plaatsen waar hij verdween en de oliebollenkramen verschenen. Veel gemopper, ik weet niet of de vis terugkwam. Hier in ieder geval wel.

   Like

 2. Voor mij geen kermis zonder kaneelstok, of als we naar de kermis in Vlaanderen gingen zonder smoutebollen. De laatste avond van de kermis stond in het teken van gerookte paling. Je liep dan het risico een uitglijder te maken over de vette paling vellen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Kermis, ik was vooral van de ‘doedingen’ en in het spookhuis met een meisje van je keuze even aan de koplampen voelen in het donker…Rijden in Auto-Scooters, wat toen nog een erg aantrekkelijk soort attractie was voor jongelui als ik (niet de botsauto’s), en dan die draaischijf waarop je moest zien te blijven staan en zitten maar uiteindelijk altijd af werd gemikt… En dan patat met mayo die net even lekker smaakte dan die van de snackbar om de hoek….Dat waren nog eens tijden….:)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.