vliegenmepper

Twee dingen

vliegenmepper20210919_201942
Ten eerste de XXL-mepper met een fraai kartelrandje.  Het moet voor vliegen en ander gespuis een eer zijn hiermee te worden doodgeslagen, ik verwacht dan ook een applausje bij elke voltreffer, reden waarom ik de achterdeur open zette teneinde er een stuk of wat binnen te halen.
Geen vlieg die het aandurfde.
Tweedes…..
…ontdekte ik dat de voordeur op een kiertje stond. Misschien al uren, wie weet wat er allemaal naar binnen geslopen was en zich krulde in mijn bed, kleren en handdoeken.
Nu kwam de XXL van pas.
Sluipend kroop ik de trap op met de mepper voor me uit, dreigend, zachtjes verdoemenis prevelend, keek onder bedden, in kasten, op de douche en in de plooien van het gordijn, waagde me op de vliering.
Gelukkig of helaas, geen ongedierte te bekennen, zelfs geen minimugje.
Zo zie je hoe goed de mepper is: ongedierte is al verdwenen voordat je ermee zwaait.
==

42 gedachten over “Twee dingen

 1. Het roept herinneringen op aan de mattenklopper uit mijn jeugd, je hoefde mijn moeder nog maar een blik op dat rieten ding te zien werpen en voor de rest van de dag bleef je braaf 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik krijg altijd sterk de indruk dat vliegen een vliegenmepper herkennen! Zo gauw ik hem pak, verdwijnen ze spontaan. Ik troost mezelf altijd maar met de gedachte dat ik dit uiteindelijk ook mijn doel was: geen vliegen meer. Maar toch… Het voelt toch irritant dat ik ze niet heb kunnen slaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij benutten voor dit doel een ding van de Blokker met batterijen er in. Dat verlam je die dieren en zijn ze snel uit hun lijden. Met name vliegen waren deze zomer best een dingetje. Ondanks alle horren kwamen er toch wel wat binnen als we even naar binnen of buiten liepen. De Blokkerverdelger deed dan goed zijn werk. Wat er doorheen kwam werd opgevangen door de drie fanatieke huiskatten die hun werk meedogenloos deden…:)

  Geliked door 1 persoon

   1. Met name bij muggen zijn ze toch wel handig. Als je ze rustig er mee benadert vinden ze het blijkbaar niet gevaarlijk en blijven gewoon zitten. Je kan ze dan makkelijk barbecueën.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.