inktcartridges·printer

Ken je die oude plaatjes nog…

..van een onwillige desktop?
computers35
Hieraan dacht ik terug bij het verwisselen van de inktcartridges.
De printer is een Canon, de inkt voor dit type kost al gauw drie of meer eurotientjes per dubbelpak, weet niet uit mijn hoofd.
Omdat er nog een paar lagen van 123inkt besloot ik die te gebruiken,  hoefde ik niets te kopen.
Lachwekkend optimisme, bleek achteraf, zoveel strijd als ik daarvoor moest leveren. Ik zweette water en bloed omdat er een formulier was dat ik écht metéén nodig had.

printer-2214337__340
Ik zat als de vrouw op het plaatje, een revolver had ik niet maar overwoog de keus tussen buks en bijl. Kettingzaag desnoods.
Keer op keer bleef de handleiding hangen bij juiste papierkeuze, en weer, en weer, bij weigering was het: scan de QR-code (die ik niet heb), kwam ik een stap verder bij reinigen kwam er geen afdruk, weer terug, uithuilen en opnieuw beginnen en tenslotte gaf iemand het advies: apparaat uitzetten, kabel eruit en een paar minuten wachten. Na een paar pogingen leek het te helpen, ik juichte bijna.
De helpdesks van Coolblue en 123 gaven vergelijkbare adviezen.
Kwestie is dat Canon alleen eigen inkt wil verkopen (als alle merken) en daarom zoveel mogelijk tegenwerkt, tot je de moed opgeeft en overstag gaat.
Dat gebeurde niet, koppig begon ik een nieuwe ronde en ik won. Halleluja.
De wapens heb ik teruggelegd.
==

34 gedachten over “Ken je die oude plaatjes nog…

 1. Nou, je schrijft het helemaal juist op, het is soms een gevecht om de zaak weer aan de praat te krijgen.
  Die mevrouw op het plaatje is zeker al uit de precomputer tijd ( spellingscontrole zegt: Pretcomutertijd)
  Ja de jongens van de inkt weten wel hoe ze geld kunnen verdienen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. ik voel met je mee. En ik vind het knap dat het je uiteindelijk gelukt is. Niets ten nadele van 123inkt, maar toen ik me door hen liet overhalen hún inkt te kopen in plaats van de veel duurdere originele HP-patronen, weigerde na het plaatsen ervan de printer nog een aanvaardbare print te maken. Geluk bij een ongeluk was dat ik, om andere redenen, zo genoeg van die printer gekregen had, dat ik hem zonder gewetenswroeging kon, nee móest vervangen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat het kan hoorde ik van verschillende mensen, het is hier ook uiteindelijk gelukt, er zit volgens mij geen echt verschil in de cartridges. Volgende keer probeer ik HEMA weer, die was in prijs niet veel goedkoper maar je deed er eindeloos lang mee.

    Geliked door 1 persoon

 3. Bij Colruyt heb je het huismerk dat die inktcartridges voor Canon verkoopt, alvast voor het model dat wij hebben.

  Maar dan verwittigt het toestel niet als die inkt op is. Of beter gezegd, het meldt constant dat die inkt op is.

  En ja, we hebben momenteel weer een echte omdat we ook kleur moesten hebben en die in dubbelpakket goedkoper komen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb een tweedehands kantoorprinter. Die heeft dat soort kuren niet. Het waren dure apparaten en de gebruiker moest betalen voor het installeren (stekker in het stopcontact en klaar) en na afdanken ook weer voor verwijderen. Die kantoren willen er dus graag voor niks of weinig vanaf, als je zo´ n ding zelf weghaalt. Met de laser cassette kun je jaren doen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Nu ik met pensioen ben en geen gebruik meer kan maken van de geavanceerde printers op kantoor ben ik me ook aan het oriënteren voor de aanschaf van een printer…soms denk ik help ik ga alles maar overschrijven. Gelukkig kan ik de kids inschakelen in geval van nood en alles gaat vaak ook digitaal. Het plaatje met de dame en revolver heel herkenbaar 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb wat gemarteld met die imitatie-cartridges in het verleden. Ook die van de Hema, veel goedkoper dan origineel, gaven problemen ondanks goede begeleiding van de keten. Canon wilde niet werken met die dingen en gaf constant foutmeldingen. Tegenwoordig koop ik originele cartridges. Gelukkig ook te vinden bij zoiets als de Kruidvat. Dat scheelt al veel…..

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik probeer het allemaal maar niet meer te begrijpen met die verschillende cartridges. Net zo min als dat ik niet meer probeer te begrijpen, waarom ik voor elk op te laden apparaat en andere oplader nodig heb, alleen omdat de aansluiting voor elk apparaat weer anders is. Grrrr …

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.