vakantie

Vakantie

Het regende.
Lusteloos drentelde het gezin door de campingwinkel.
Pa, verveeld, deed hier en daar een greep. Met een paar extra biertjes kwam hij die laatste paar natte dagen ook wel door.
Tienerdochter slofte er verongelijkt achteraan. Vanavond zal ik toch wel naar die danceparty mogen? Toch al een verzopen week gehad.
Ma probeerde zich in te houden zij het met moeite. Zit hij weer in de drankenafdeling, van de week nog meer naar binnen gegoten dan er regen viel, en wat loopt zij nou weer te mokken? Lach toch eens, kind. Vanavond zal ik haar een half glaasje wijn laten proeven. Als afscheid.
Maandag scheen de zon.
tent-2731736__340
==

26 gedachten over “Vakantie

 1. Nou er zijn grote ruzies ontstaan door slecht weer en drank op de camping.
  Beter dochter geen drank te leren drinken.
  De kans op nog slechter weer is dan nog groter. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. De campingwinkel! Altijd een vreemd soort opwinding bij het binnentreden. Er is bijna niks en wat er is is veel te duur. Garnalennetjes en badlakens (Op de Veluwe!) Een rek met petjes en zonnebrillen. Raar eten in blik: Wonderstampot, witte bonen in tomatensaus, campingboter. Obscuur pils en vergeelde tijdschriften. En toch. Op zo’n typische campingregendag. Even naar de kampwinkel – lekker. 🙂

  Geliked door 2 people

 3. De campingwinkel op een regenachtige dag, zo´n oord waar je vieze maar o zo roze bubble gum kocht, zeurde om een emmer en schepnet of verlegen blikken deelde met een jongen van drie tenten verderop

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik dank mijn ouders tenminste voor dit ene ding. Nooit kamperen! Never-nooit doen. Altijd zoeken naar meer comfort dan je thuis vindt. En dat doe ik dus nog steeds. Drink zelden te veel, ben geen verveelde puber meer, wil niet de oudste zijn op een dance-feest en ga derhalve na een heerlijk bad relaxed naar bed. In een vijfsterren-hotel. Dat is pas vakantie, zelfs bij slechter weer….:)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.