koe

Je moet alles uitproberen

Wie heeft wel eens veekoek gegeten?Die weet ook hoe smakeloos ze zijn, als een mondvol hooi of korrels en andere rotzooi. Het is van een structuur die slecht in de mond ligt.
Hier dacht ik aan terug bij het zien van onderstaand plaatje, we moeten hebben aangenomen dat het net zoiets was als vlees.
Hoe we ergens op een stoep zaten en praatten over koeiekoeken, dat we nieuwsgierig waren hoe die smaakten, we waren half-en-half jaloers op koeien die zomaar een koek kregen. Een koe!! En wij alleen op zondag.
Een van de buurjongens pikte een stuk -weet niet meer waar – en deelde. Het zag er onsmakelijk uit, als dik karton, korrelig en vezelig maar natuurlijk namen we een hap.
Allemachtig, wat was dat smerig.
Hoe het afliep ben ik vergeten.
koevleescow-31720__340 - kopie
=

46 gedachten over “Je moet alles uitproberen

 1. Een veekoek heb ik nog nooit gegeten, maar je gaat er wel een keer van loeien.
  Kattenbrokken wel gegeten, een paar, de kinderen geloofde niet dat je ze als mens ook kunt eten.
  Sindsdien heb ik wel een natter neus.

  Geliked door 2 people

 2. Ik moet bekennen dat ik koeiekoek wel lekker vond. (Echt!) Mijn oom de veeboer moest er wel om lachen als ik vredig een stukje koeiekoek zat weg te knabbelen. Echt gestimuleerd werd het niet, ik stootte natuurlijk toch de koeien het brood… ehm… de koek een beetje uit de mond, maar erg vond men het ook niet. Ik ben ermee opgehouden toen ik melk begon te geven.

  Geliked door 3 people

 3. Ik vraag me af of we hier in het noorden andere veekoeken hadden. Om te beginnen hadden ze een ander uiterlijk, wat dikker en mooi afgerond of zo. Maar bovenal: ik vond ze net als Peter ook wel lekker. Als kind pikten we regelmatig zo’n koek uit de schuur.

  Geliked door 2 people

   1. Wij wisten wel wat het was. Bij mijn weten kwamen onze veekoeken niet uit NH, maar werden ze geproduceerd door de CAF. De vroegere CAF is al eind vorige eeuw opgegaan in de landelijk opererende Agrifirm, een van de grootste land- en tuinbouworganisaties van Nederland.
    Ik weet eerlijk gezegd niet of ik me er nu ook nog aan zou wagen om een hap te nemen. 🙂

    Geliked door 1 persoon

 4. Ha ha Bertie toch, die koeken voor de koeien die was ik al lang vergeten. Ik heb er nooit van geproefd, maar ik was wel altijd nieuwsgierig naar moederkoek. Ik stelde mij een soort droog beschuitje voor. Tot ik hem voor het eerst zag in het echt ergens rond mijn 16e. We mochten met de ganse klas gaan kijken in het ziekenhuis naar een pasgeborene. Prompt liet men ons ook de moederkoek zien, de vruchtzak en de navelstreng. We zijn net niet flauwgevallen met z’n allen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Veekoek? Nooit van gehoord en zo te lezen heb ik niks gemist en moet ik dat maar zo houden 🙂 De illustratie van de koe met zijn lijf verdeeld in nummers als verwijzing naar zijn smakelijke onderdelen zet me aan het fantaseren, hoe zou een slager mijn lijf klasseren en onderverdelen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.