bloggen

Blogonderwerpen

Markt. Psychologen. Cultuur. Filosofen. Monarchie.
Een paar van de steekwoorden die ik noteerde met het idee: hier ga ik nou es op los en  precies vertellen wat er schort aan, eh, nou ja aan van alles.
Maar ja, al schrijvende besef je je gebrek aan kennis en de informatie die je uit de pers hebt is niet altijd zo goed. Gemankeerd soms.
Dan wordt het spitwerk en tenslotte laat ik het maar zitten want er is niet alleen teveel om uit te leggen maar ook de vraag of ik het wel snap en waarom zou ik interessant doen enzovoorts.
Dus houd ik het bij een onderwerp waar ik zeer zeker verstand van heb:
van de juiste aardappel snij je de beste patat
of is het
de lekkerste patat komt van de beste aardappel?
So what, ik ga nu schillen, snijden, bakken en eten.

patatfood-2202373__340
==

33 gedachten over “Blogonderwerpen

  1. In het noorden deden we vroeger laatdunkend over het Bintje. Patataardappel, zeiden we. Of: Dat eten ze in het westen. (Alsof het een soort voer was dat aan bepaalde inferieure levensvormen werd verstrekt). Maar nu vraag ik me af: wás het Bintje eigenlijk een goede patataardappel? Zou best eens kunnen. Welke aardappel gebruik jij?

    Geliked door 1 persoon

    1. Daar let ik de laatste paar jaar niet meer op want de etiketten zeggen niet alles, vaak weet je niet eens welke je hebt. Ze moeten in ieder geval vastkoken.
      Als ze er zijn neem ik Opperdoezer Ronde. Gekookt, kluitje boter erbij,dat is al voldoende. Zonde om er patat van te maken.
      Voorheen probeerde ik e.e.a. uit, Roseval bijvoorbeeld was een smaakvolle.
      Bintjes werden aangeprezen door de groenteboer (mijn oom), heeeel lang geleden. ☻

      Geliked door 1 persoon

      1. Opperdoezer Ronde! Yay! Ik wacht ook altijd met smart tot ze weer (betaalbaar) in de winkel liggen. (Ooit eens een man een kilo Opperdoezen zien kopen die voor 2 euro per ons (!) aangeboden werden. Nog nooit iemand zo zien schrikken toen er betaald moest worden 🙂 ) Bintjes worden geloof ik niet meer geteeld. Door inteelt te kwetsbaar geworden voor ziektes.

        Geliked door 1 persoon

  2. Zelf gesneden en gebakken patatjes….jammie. Hoe lekker ik dat eten ook vind, op een of andere wijze moet ik dan toch weer terugdenken aan mijn jeugdjaren toen die eerste frietjes nog op die wijze werden klaargemaakt en niet uit een zak kwamen die in de diepvries zijn plek vond…Jammie…

    Geliked door 1 persoon

  3. Opperdoezer Ronde dat schijnen inderdaad niet te versmaden aardappels te zijn. Eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd. Aangezien ik niet echt een aardappelfan ben vind ik ze nogal prijzig, misschien toch eens doen om Chris te plezieren. Hij is aardappelfan avant la lettre

    Geliked door 1 persoon

    1. Ze zijn overheerlijk. Vind ik, vond ook echtgenoot.
      Maar niet iedereen dacht er zo over. ‘Goeie pieper maar meer ook niet,’ hoorden we meer dan eens.
      Lastig is hij ook: veel diepe pitten.
      En je kunt een slecht jaar treffen, dan zijn ze gewoon ’n beetje lekkerder dan andere aardappels.
      Je ziet dat je er wat voor over moet hebben. ☻☻

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.