groeizaam·tuintje

Over groen

Prachtig, al dat groen in een binnentuintje met vijvertje.
Toch kan het ook te hard groeien. Er zijn nog weinig plekken waar ik tussen de takken en bladeren door kan lopen maar dat kan ook aan de schoenmaat liggen.
Zojuist was er weer een groeizame bui, een nieuwe kondigt zich al aan, ik durf te wedden dat eind deze week de poort niet meer te vinden is.
Is natuurlijk wel romantisch: een vrouw die woont achter een poort, verscholen in het groen. Het ìs dat ik geen date zoek, wijlen echtgenoot zou me uitlachen.
Intussen ben ik al een paar dagen dom bezig.
De linkenlijst wilde ik labelen onder een andere noemer, makkelijker vooral. Nu ben ik hem (wéér) kwijt en alle namen+adressen.
Leesbril gauw even neergelegd op wasmand, teruggevonden tussen de handdoeken na een draaibeurt van 90°. Hij doet het nog.
Fout in printer gezocht, het ding uit elkaar gehaald. Was het papier op, het stond nota bene aangegeven…
bril20210714_182556_resized
Had ik het echt over romantiek??
==

32 gedachten over “Over groen

 1. Nou, je bent lekker bezig! Duidelijk met je hoofd er niet bij!
  De buien zijn even teveel van het goeie….. dat is niet overal nog groeizaam te noemen.
  Ik ben nu in Arnhem….. daar valt niet de volle laag zoals in Zuid-Limburg, maar het is flink nat. Volgens mij valt het in mijn woonplaats allemaal wel mee, ik zit dus even aan de verkeerde kant van Nederland.
  Gelukkig ‘doet’ je bril het nog……. en je printer

  Geliked door 1 persoon

  1. Lekker even eruit? Gezellig, neem het ervan!

   Zo erg als in Limburg is het hier ook niet maar je snapt: in een kleine tuin…
   De bril is herhaaldelijk zoek maar ik vind hem altijd weer terug. Gewassen en wel. 🙂

   Like

 2. Leuk weer om te lezen Tja groeizaam weer blijkt vooral ook van toepassing op schimmels in aardappel en tomatenplantjes, las ik. Veel tuinders hebben er ‘de pest’ (ongelukkige term in tijden van corina) zo wordt geschreven. Nou gelukkig dan maar dat we geen volkstuin hebben en ook geen voedsel in onze tuin groeit behalve het rijke voedsel voor de vogeltjes… koop alles bij de buren met boerderijwinkel en lokale supermarkt.
  Wat betreft het groeien en vooral uitvoeren van to do dingen lukt het maar niet om echt aan de slag te gaan.. zoveel te doen en op de een of andere manier begin ik ergens aan en komt er toch niet echt iets uit mijn handen

  Geliked door 1 persoon

  1. Zelf telen is onnodig als je goede winkels in de omgeving hebt, ik weet nog dat je er tijd voor moest hebben, en het echt moest willen.
   Nergens aan beginnen, dan blijft er nooit iets liggen. 🙂

   Like

 3. Lekker bezig, Bertie. 🙂
  Volgens mij wordt jouw tuin met de week interessanter en aantrekkelijker om er eens op tuinsafari te gaan. Wie wat wat je er allemaal aantreft?
  Wat het weer betreft zijn de verschillen weer belachelijk groot in ons kleine landje. Wij hebben hier sinds maandagochtend nog geen 3 mm regen gehad.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is best aardig maar er staat wat groot spul.
   Maria-(of lever-)kruid is hoog en sluit de inkijk af. Blauwe regen en druiven ook, maar ze nemen nu veel plaats in. Zodra het droog is gaat de schaar er in en zal ik de vijverrand uitdunnen.
   Enorm, het verschil in neerslag, de platte daken liggen constant vol, overstromingen hebben we hier niet.

   Geliked door 1 persoon

   1. Het is altijd ingewikkeld om de beplanting wat in evenwicht te houden. Alles heeft zijn voor- en nadelen. Je wilt wel wat uitzicht, maar niet veel inkijk … en met zon en schaduw gaat het al net zo. In elk geval succes en zo mogelijk ook het nodige plezier ermee! 🙂

    Geliked door 1 persoon

 4. Je hebt van die dagen. Top dat je bril nog heel is. Die linkenlijst maak je in een widget voor in je footer of zijbalk toch? Als je die maakt zet hem dan eens op tekst dan kan je de code makkelijker gebruiken en gewoon de links en namen aan te passen. Achteraf kopieer je alles en plak je die in een wordbestandje op je computer. Ben je het nooit meer kwijt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die lijst had ik eerst ook in een zijbalk maar werd zo lang dat ik hem verplaatste naar concepten. Nu wilde ik hem labelen onder een nieuwe naam, vermoedelijk heb ik ergens op delete geklikt, in ieder geval is nu alles weg. Ik zoek nog steeds.
   Nou ja, de meeste vind ik wel terug.

   Like

 5. Zelf was ik ineens een tekst kwijt. Was begonnen op de PC, maar wilde buiten gaan zitten. Verder gaan op de tablet dacht ik. Kreeg een leeg bestand. Dan weer naar binnen. Nog steeds leeg bestand. Ben dan maar buiten opnieuw begonnen. Later binnen voor correcties opgestart op de PC. Leeg bestand.

  Ik ben er maar mee gestopt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Je hebt een prachtige tuin Bertie, een oase van rust.
  Het is een spannende tuin, voor je het weet ben je verdwaald.
  Papier ook verdwaald in de printer? Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.