groenwerk

Tuinperikelen

Er zou stevig getuinierd worden vandaag, snoeien, knippen en uittrekken.
Allereerst wegschoffelen van het wilde gras dat dagelijks opkomt. Een ellende. Hoe het heet weet ik niet meer, ik noem het varkensgras. Een paar dagen niet wieden en het wortelt in Australië.
Het is weer weg, voor het oog althans, de bodem zit vermoedelijk boordevol stiekeme uitlopers, de gluipers.
Enfin, dat zien we later wel.
Toen de spirea, uitgegroeid tot een superstruik, die zou ik wel eens even in vorm knippen. Meestal een leuk klusje,  een soort grof kapperswerk.
Helaas, de ingebouwde roos was meegegroeid met keidikke en harde takken en dito doornen.  Bloedend deed ik een paar  pleisters op tot ze op waren,  handschoenen waren beter en wat denk je?
Kwijt.
Uiteindelijk vond ik een emmertje waarin drie rechtse exemplaren stonden en één linkse,  zwaar vervuild maar doordat ze knoerhard waren hielden ze stand tegen de dorens. Dat viel weer mee.
Het is allemaal  goed gekomen behalve met mijn ijver, daarmee ga ik morgen verder.
Alleen de mooiste plant heb ik nog wat water gegeven maar dat was niet veel werk.

==

31 gedachten over “Tuinperikelen

 1. Gek word ik van al dat onkruid.
  Die werkhandschoenen zijn altijd zo groot, ik kan er niet mee werken. Zelfs het damesmodel bestaat niet in mijn maat, maar die zijn bovendien zo dun dat ik er niet veel aan heb,
  Ik heb nu een soort rubberen kindertuinhandschoenen….. met een lief kikkertje erop hahaha.
  Het is nog niet perfect, maar de beste die ik tot nu toe gehad heb.
  Dus morgen ga je verder als een vlijtig Liesje? Ik wens je veel succes!

  Geliked door 2 people

 2. Ik heb nul verstand van tuinieren, maar ik heb het idee dat je mooiste plant… betere tijden heeft gekend? 🙂 Water komt misschien net op tijd. Die handschoenen zijn gaaf. Hoe harder hoe beter. Ik heb er ook een paar van in het schuurtje liggen. Voor als ik de roos (intussen ruim zes meter hoog) tot voor de buren min of meer aanvaardbare proporties vermink en voor als ik de heg geknipt heb en het knipsel moet opvegen. Niks-gewend-handen, meteen blaren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Misschien wordt het varkensgras genoemd omdat varkens het zo mooi uitgraven en eten. Varkens zijn perfect voor het diep wieden van onkruid. Dieren zijn eigenlijk onmisbaar in de tuin. Ik heb er nu een stel grote dikke padden lopen, die me van naakte slakken afhelpen. Niet voldoende, helaas. Er zijn nog steeds te veel van die glibbers die mijn aardbeien opeten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als er plek voor was zou ik er over denken.
   Tegen slakken strooi ik kippengrit, maak er paadjes van tussen de bloemen en de hosta’s. Ook langs de drempels want ze komen overal. Padden vind ik te lelijk om te zien, sorry.

   Like

 4. Dat is soms toch wel het nadeel van een echte tuin – ik bedoel een tuin met gras en ander groen in plaats van steen en beton – sommige planten hebben de aandrang om wat al teveel hun eigen leven te willen leiden. Op zo’n moment rest nog slechts volharding om het groen weer in het gareel te brengen. Ik wens je daar voor nu weer heel veel sterkte mee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is waar maar ik zit er graag in te rommelen, verkijk je niet op mijn geklaag. 😦
   Er zijn ook mooie planten die teveel uitzaaien of ondergronds groeien, dan is het jammer om ze weg te gooien maar wat moet je anders.

   Geliked door 1 persoon

 5. varkensgras klopt wel, noemt men ook wel varkensneusjes.
  Rozen zijn keihard in het doorgroeien, net als hun doornen.
  Haha, de handschoen, je bent duidelijk rechtshandig. Hans

  Geliked door 1 persoon

 6. Als ik wel eens meehelp in de tuinen, vrouwlief is hier Hoofd Tuinier, trek ik steevast de verkeerde planten uit, scheer de struiken verkeer met mijn bos heggeschaar, ruim niet voldoende van dat spul weg en zo meer. Dus…ik houd het er maar op er geen verstand van te hebben. En roep dan maar dan een flinke laag beton met wat bakjes er op waar groen/bloemetjes in zetelen veel praktischer is…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.