Weg

Kwaad was ik, witheet en beledigd tot op het bot.
Ik mocht niets meer zeggen maar dat hoefde ook niet. Razend sjeesde ik naar boven en pakte een tas in met kleren en spulletjes, griste mijn laatste guldens bij elkaar en stampte de trap af.
De fiets op.
Weg. Definitief.
Her en der sloeg ik een paar zijwegen in.  De verkeerde, ik zou naar de pont moeten richting stad of naar het station voor de trein. Maar beiden kostten geld en dat had ik niet genoeg. Misschien het politiebureau? Zij wisten vast wel gratis slaapplaatsen. Toch maar niet, ze zouden me naar huis brengen. Ze kunnen barsten.
Weer een andere weg, het werd vervelend, koeien, koeien, maïs, als ik nou es daarin ging liggen voor het donker werd? Niemand die me ziet in dit gat.
Daar was het volgende dorp waar een paar klasgenoten woonden, ik keerde om. Terug naar een ander landweggetje.
Uiteindelijk stapte ik af en liep de berm in, sprong over een greppel met fiets en al en wurmde me tussen  hoge maïsstengels.
Wat nu. Ik wist het niet, huiverig voor ongedierte durfde ik niet te zitten of liggen.
Hongerig, kwaad, moe en bang. Straks zou het donker worden of een boer zou  zijn veld controleren en me wegjagen of aanranden en o god, afschuwelijke taferelen schoten door mijn hoofd.  En het licht op de fiets was kapot.
fietsgirl-1906405__340
In arren moede en schemer ging ik terug.
Buiten zag ik door het achterraam dat er een voetbalwedstrijd op tv was, de spelers zagen er aangeslagen uit.
Net goed.
Stilletjes sloop ik de trap op.
==
De voetbalwedstrijd is verzonnen. ☻

29 gedachtes over “Weg

 1. Ans Martis zegt:

  O ja…. en het is altijd de schuld van de anderen! Ik begon op zo’n moment aan een dagboek, ik zou opschrijven hoe schandalig ik behandeld werd! Maar als ik het de volgende dag las snapte ik niet waarom ik zo kwaad was.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het moment waarop je je realiseert dat de ultieme stap toch niet zo ultiem was… En dat je pas later iets gaat begrijpen van het definitieve. (En vaak pas wanneer er echt geen weg terug blijkt te zijn, hoezeer je misschien ook zou willen). Maar daar heb je als puber niks aan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een mooi verhaal. Mijn jongste broer had ook nogal een karakter. Zowat iedere week liep hij weg van huis… maar niet voor lang. Ook hij sloop ook altijd stilletjes het huis weer binnen. Mijn moeder maakte zich er al lang niet druk meer over omdat ze wist dat hij altijd terugkwam.

  Geliked door 1 persoon

 4. Een mooi en deels wel herkenbaar verhaal.
  Als oudste kind heb ik in mijn puberende tienerjaren thuis heel wat clashes gehad. Daarbij ben ik ook een keer weggelopen om niet weer terug te keren. De setting van de vluchtroute was anders, maar naar mate het donkerder en kouder werd, zat er voor mij ook niets anders op dan maar stilletjes mijn zolderkamer weer op te zoeken. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Ook ik heb wel eens van die wanhoopsvluchten gedaan. En veelal met hetzelfde resultaat. Nu zou ik meer (geld) meenemen en langer wegblijven, maar op wie wil ik dan indruk maken?? Zelfs mensen die zijn gaan hemelen, toch de ultieme vlucht, worden zelden in alle eeuwigheid herdacht…

  Geliked door 2 people

  • Goeie vraag. Hoogstens op onszelf. ☻
   Meer (geld) meenemen zouden we nu zeker doen maar in spontane woede dacht je daar niet aan. Bovendien hadden we niet veel. Meestal niets.

   Like

 6. Herkenbaar! Wie heeft dat in godsnaam bedacht dat je moet samenleven met die mensen (je ouders)! Je wil gewoon weg. Weg! En dan blijkt dat er nergens is om naartoe te gaan. Dat zouden ze nog moeten maken: een knusse plek waar weggelopen kinderen kunnen gaan schuilen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.