Mooi weer.

waslijnlaundry-3559528__340
Wat doen we zoal met tropendagen?
Als thuiszittende gepensioneerde niet veel en op aangepaste snelheid. Misschien een wandelingetje naar de winkel, ’s morgens vroeg. Even door het vijvertje roeren met een knipoog naar de waterjuffers. Koffie drinken met de buren.
Dat is voldoende.
Met verbazing denk ik terug aan de tijd dat het me niet warm genoeg kon zijn, lekker bezig zijn in een hempie aan de waslijn, genietend van de hete zon op mijn schouders, kleintjes om me heen, hond en kat luierend onder of in de wasmand.
Aan de koffie verzon ik plannen voor een nieuw behangetje of ik dacht aan het witten van keukenmuren, het mooie weer pepte me op.
Nou kwam het niet vaak boven de 30 graden maar dan nog, als jong mens kon je er tegen. De energie die je had, benijdenswaardig.

Ik heb geen reden om  te klagen maar had er heel wat voor over om er wat van terug te krijgen, al was het maar een kwart.
Vraag is alleen: wat zou ik er nu mee moeten doen??
==

32 gedachtes over “Mooi weer.

 1. ms zegt:

  Ik heb het gevoel dat ik vroeger in een dag meer kon doen dan nu.

  Of de uren werden korter of ik trager.

  Maar dat heeft niet echt met de warmte te maken. Ik was vandaag zelfs in een bezige bii.

  Geliked door 1 persoon

 2. Snelheid van handelen, ook zoiets. Waar ik eindeloos naar links, rechts en weer links kijk, en dan nog aarzel bij het oversteken, is die ene jonge fietser al zes keer heen en weer geflitst (kennelijk was-ie iets vergeten) Aan de andere kant: omdat ik iets langer nadacht voordat ik vertrok (traag!) ben ik niets vergeten en hoef ik ook niet zes keer heen en weer te flitsen. Elke leeftijd, zo heb ik moeten ontdekken, heeft zijn eigen tempo. Met de warmte heeft dat bij mij gelukkig niets te maken. Ik hou ervan, nog steeds.

  Geliked door 2 people

 3. Ans Martis zegt:

  Ik heb nooit goed tegen de warmte gekund, maar vroeger wel beter dan nu. Ook mijn energie was nogal beperkt en dat is er met de jaren niet beter op geworden. Het voordeel is dat ik dus gewend was niet altijd alles te kunnen doen wat ik graag wil…..ik erger mij er niet aan, het is normaal voor mij. Nou waren de afgelopen 2 jaar wel een stuk slechter , maar daar weet ik de oorzaak van en eindelijk knapt het nu op. Dat is ook een nadeel van ouder worden, herstel is moeilijker.
  Met dit weer is mijn hitteplan: “Zo weinig mogelijk doen!” Mijn wandeling verschuif ik naar ’s avonds laat, dan is de temperatuur aanvaardbaar. Ik ben geen ochtendmens, want anders ging ik ’s morgens vroeg aan de wandel, dan is het ook lekker…. maar als ik de wekker ervoor moet zetten en slaperig mijzelf vooruit duw werkt dat niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het was mij tot een jaar of 15 geleden ook niet snel te warm. Ik heb altijd volop genoten van het mooie weer, zowel in eigen land als tijdens buitenlandse vakanties. Bij mij is het meer de MS dan leeftijd die daar voorgoed een streep doorheen gehaald heeft. Intussen weet ik wel zo ongeveer wat ik kan doen en ondernemen in (sub)tropische omstandigheden … zo weinig mogelijk. En dat gaat me eigenlijk steeds beter af. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb mijn energie nog steeds erg nodig, maar helaas is ook deze tanende. Het multitasken kon ik nooit goed, en nu helemaal niet meer. Soms vergaderen we en zeg ik na vijf minuten iets dat al gezegd is… mijn aandacht kan ik er soms moeilijk bijhouden. Mijn jonge collega’s kunnen zich daar niks bij voorstellen. Wat normaal is. Maar net dat vind ik lastig.

  Geliked door 1 persoon

 6. volkstuinvanbemar zegt:

  Ik kan mij nu niet meer voorstellen dat ik in de zomervakanties in Spanje uren op het strand kon liggen. Tegenwoordig ben ik daar sowieso te onrustig voor, vreemd genoeg en daarbij kan ik die hitte niet meer zo goed verdragen. Kan ook iets te maken hebben met het aantal kilo’s wat het toenemen van de jaren mee is gegroeid☻Ik houd mij dan ook rustig, beetje blogs lezen enzo

  Geliked door 1 persoon

 7. Doe maar rustig aan met zulke temperaturen
  Op het werk de airco op 25 en dat was me al te warm
  Andere afdeling 22
  een stuk dragelijker maar daar werk ik op de dinsdag
  Thuis toch de benedenboel schoon en een stofzuiger er door
  Een ijsje toe en de voetbal maar aan …
  Liefst gelijk, opdat NL
  na winst flinke kansen maakt

  Geliked door 1 persoon

 8. logbankje zegt:

  Inderdaad Bertie, jong en soepel, bruisend in het leven.
  Nu is de druk ook wel weg, maar ik mis ook wel een de drukte van toen.
  Vandaag heb ik het maar zelden warm gehad, al vroeg met de gekoelde stadsbus, dan een lange tijd in een gekoelde ruimte, terug met de stadsbus.
  Ik was blij dat ik kon opwarmen toen in de stadsbus uitstapte. Hans

  Geliked door 1 persoon

 9. Bij 30 graden in vol ornaat, dus in pak, overhemd, das en zwarte lederen schoenen, onderhandelen in Praag. Hele dag vergaderen, en als je dan naar buiten ging tegen een muur van hitte aanlopen. Maar geen nood, kon je tegen. Met een dikke 30 graden sjokken door landen die we zagen als vakantiebestemmingen. Tuurlijk met wat minder kleding en waar het kon geen. Heerlijk. Moet er nu niet aan denken. Ik blijf met die hitte nu vooral gewoon binnen. Buiten een crime. Hoe deed ik dat vroeger? Dacht er niet over na, nu wel…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.