vaccinatie

Vaccinatievrijheid en dan?

Vrijheid is alles, zei een antivaxxer over de coronaprik.
Uiteraard, vind ik ook.
Dus, kwam er achteraan, wanneer wij als niet-gevaccineerden geen toegang hebben tot  evenementen, grenzen, terrassen, scholen enz. worden we beknot in die vrijheid.
Daarmee ben ik het niet eens.
Wie zich aan dit overheidsadvies onttrekt kan niet dezelfde rechten eisen als degenen die er wèl aan voldoen. Het gaat in dit geval om een uit-en-te-na besproken gezondheidsvoorschrift dat veel inwoners aangaat, een beroep op vrijheid vind ik hier niet terecht.
Maar toch…
Zucht.
Er zitten altijd zoveel haken en ogen aan elke mening, ook als je zeker was van je gelijk.
==

23 gedachten over “Vaccinatievrijheid en dan?

 1. Als baby/kind heb ik allerlei vaccinaties gekregen.
  Daarna werd een bromfietshelm en de autogordel verplicht.
  Voor condoomgebruik zijn weer geen verplichtingen. Maar voor een mondkapje zijn wel verplichtingen.

  Nu is er al weer even veel ophef voor een Corona vaccinatie. Terwijl er nauwelijks meer over de jaarlijkse griepvaccinatie wordt gesproken.

  Mijn eerste prik zit er in. Voor de tweede moet ik nog even wachten.

  De ophef voor wel of niet laat ik anderen.

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Zodra de vrijheid van de één de onvrijheid van de ander betekent gaat het niet goed. In dit geval zitten de voor- en tegenstanders elkaar behoorlijk in de weg. Omdat het om gezondheid gaat vind ik dat toch het belangrijkste punt…… antivaxxers kunnen de gezondheid van anderen schaden en dus tellen hun rechten minder mee. Ook al zijn mensen ingeënt, het beschermt niet 100% en als er teveel mensen niet gevaccineerd zijn krijgt het virus teveel kans om toch mensen te besmetten en te muteren. Kiezen voor iets dat afwijkt van het gangbare/het advies kan nou eenmaal consequenties hebben.
  Wie een keuze maakt moet ook de gevolgen accepteren. Het leven zit vol met keuzes en veel keuzes kunnen gevolgen hebben die minder geslaagd zijn. Ik kies voor de prik en accepteer eventuele gevolgen daarvan. Ik schat die gevolgen erg laag in, maar ze zijn niet uitgesloten…..als ik toevallig pech heb….. dan accepteer ik dat!
  Vandaag (zondag) de tweede prik

  Geliked door 2 people

 3. Ik denk dat absolute vrijheid niet bestaat in een samenleving, in geen enkele samenleving. Iedere regel, elke voorwaarde heeft een zekere onvrijheid tot gevolg. Regels worden uitgevaardigd ten dienste van een algemeen belang, waarbij het opofferen van vrijheid een acceptabele prijs is. Autorijden mag (pas) vanaf 18 jaar. Bij rood licht mag je niet doorrijden. Stelen mag niet, iemand doodslaan ook niet. Niemand zal vreemd opkijken dat in een café een tienjarige géén alcohol wordt geschonken, al zal de tienjarige misschien klagen over inperking van zijn of haar vrijheid. En terecht! Maar andere belangen zijn groter. Het argument van de antivaxxer is ongeldig, omdat hij een specifieke voorwaarde gelijk stelt aan absolute vrijheid.

  Geliked door 4 people

 4. Ieder zijn mening en ik mag de mijne hebben. Ik zei altijd dat ik ze daarom niet moest uitbrengen. Dus maar een verhaal van lang geleden. Het kan doorgetrokken worden naar de situatie van nu, maar dat moet niet.

  Ik had mijn kinderen netjes de verplichte -en zelfs de aangeraden- vaccinaties laten krijgen toen de reacties begonnen te komen over vrijheid van beslissen over je eigen kind en dat zij haar kinderen dàt niet wou aandoen en dat het niet nodig was want dat polio bij ons niet meer bestond. Ik zei niks. Ik wou geen ruzie maar dacht er het mijne van. Het mijne betekent dat haar kinderen niet moesten gevaccineerd worden omwille van alle andere idioten die wél hun kinderen lieten vaccineren en daar profiteerde zij van mee. Dat polio niet meer bestond kwam door al die “meelopers” die braaf hun kind in veiligheid brachten door vuiligheid in dat kinderlichaampje te spuiten en/of te krabben.

  Dàt vergeten ze.

  Ze hebben recht om antivaxxer te zijn. Mij niet gelaten. Ik ga ze niet scheef bezien. Ik ga ze wél scheef bezien als ze mijn vrijheid op mijn mondmasker en mijn anderhalve meter en mijn neen tegen eens samen weggaan gaan becommentariëren. Want hun vrijheid houdt toch ook in dat ze kunnen lopen en staan waar zij willen en dat een ander hen niet mag vragen afstand te houden?

  Iedere SAMENleving heeft regels en wetten. Die zijn er om dat samen leven leefbaar te maken. Van mij moeten ze niet. Zoals gezegd, ik ben daar gemakkelijk in, maar dan moeten ze wel uit mijn buurt blijven, toch tenminste tot twee weken nadat ik volledig gevaccineerd ben.

  Uiteindelijk staat er nu toch wat ik er van denk. En dan? Ze denken er maar het hunne van. Dat is ook hun vrijheid.

  Geliked door 2 people

 5. Het vrijheidsidee wordt nogal eens op een verkeerde manier uitgelegd. Dat zien de reageerders hierboven ook.
  Sommige mensen gebruiken het als smoes, heb ik het idee, waarmee ze proberen hun zin door te drijven.
  Toch zaaien ze twijfel.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben gevaccineerd, ben er heel erg blij mee, maar het betekent niet dat ik mijn vrijheid volledig terug heb. Zolang er nog teveel mensen niet gevaccineerd zijn, om wat voor reden dan ook, bestaat er nog altijd gevaar van besmet worden.

  Geliked door 1 persoon

 7. De integriteit van het lichaam is een groot goed. Dat betekent ook dat iedereen de vrijheid heeft om zich wel of niet te laten vaccineren. Daar zijn echter wel consequenties aan verbonden. Wie zich niet laat vaccineren, kan in principe de gezondheid van anderen blijven bedreigen en schaden. Daarom kunnen aan hen voor mijn gevoel extra eisen worden gesteld om toegang te krijgen tot b.v. bepaald activiteiten en evenementen.

  Geliked door 2 people

 8. Bij de laatste peilingen was 20% nog overtuigd van het niet willen vaccineren. Die 20% nog op te knippen in onwetenden en principielen. Mensen moeten zelf afwegingen maken uiteraard. Ik zal het niet voor ze doen. Griepprik nam ik ook nooit. Meer omdat ik mensen die ze wel kregen ziek zag worden. Bij Corona-vaccins heb ik nog maar een voorbeeld gezien van een allergische reactie die na een dag weer verdween. Zelf heb ik er nu twee in de arm gehad. Geen enkel probleem, behalve die pijnlijke bovenarm. Verder ga ik er vanuit dat we zo die verrekte ziekte uit kunnen bannen…

  Geliked door 1 persoon

 9. Er werd gesproken dat zoveel procent ingeënt moest zijn, dan krijgen we corona eruit. Alleen voor hoe lang? Veel mensen vergeten dat hiervoor Q-koorts mensen ziek maakte, het komt door beesten en vooral teveel beesten bij en op elkaar. Mensen die Q-koorts gehad hebben waren zwaar vatbaar voor corona omdat hun longen al kapot waren. Vandaar dat Erp zo te pineut was. Had Erp maar bij Den Haag gelegen, dan had het niet nog een halve maand geduurd eer we in lockdown gingen. En dus omdat dit al de tweede besmettelijke ziekte is vraag ik me af wat de derde wordt en of die prik daar tegen werkt. En of die prik werkt tegen de nieuwe versies van covid en wat de effecten op lange termijn zijn. Ik ben wantrouwend geworden omdat er vanaf het begin geen goede aanpak was.

  Geliked door 1 persoon

 10. Je hebt ‘vrijheid van’ en je hebt ‘vrijheid om’: pas als we vrij zijn van dat virus, hebben we ook weer de vrijheid om alles weer te kunnen doen wat we altijd deden, met elkaar. Vrijheid van gaat dus vooraf aan de vrijheid om….

  Geliked door 1 persoon

 11. Ja, lastig is dat hè?! Ik kom er ook niet goed uit. Je kiest er immers zelf voor om je niet te laten vaccineren. Is het dan niet logisch dat je dan ook de gevolgen moet ondergaan? Of is dat dan inderdaad discriminatie????

  Geliked door 1 persoon

 12. Mijn lijf mijn leven mijn keuze. Klagen dat ik gediscrimineerd wordt ga ik zeker niet doen. De toekomst zal leren of ik de juiste beslissing heb genomen. Zolang ik geen keurmerk of liever afkeuringsmerkteken hoef te dragen, voor mij alles goed.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.