muziek

Laat

Goedenacht bloggers
De avond is alweer voorbij
wat ik nog zou willen schrijven
blijft maar even bovendrijven.
In mijn hoofd is’t nu laagtij.
Gute Nacht Freunde

Michel Boerman op 21 april 2016 11:55:
‘Gute Nacht Freunde is misschien wel de bekendste tune in de geschiedenis van de Nederlandse radio. Al sinds het begin van NOS Met het Oog op Morgen in 1976 klinkt de stem van Reinhard Mey aan het begin en einde van elke uitzending.
Reinhard Mey schreef Gute Nacht Freunde in de late jaren 60, over een van de vele avonden waarop hij met vooral muzikale vrienden de wereld besprak. Het afscheid nemen aan het einde van zo’n avond viel hem altijd zwaar.
=

22 gedachten over “Laat

 1. Mooie bewerking heb je gemaakt. Het is en blijft een fijn liedje, met de weergaloze zin: Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine zigarette… Prachtig! Gelukkig is de anti-rooklobby er niet in geslaagd het liedje uit het Oog te verbannen.

  Geliked door 1 persoon

 2. IK herinner mij goed dat ik als puber uitging naar een soos, waar iets voor middernacht dit nummer betekende dat we naar huis moesten en de neonverlichting aanging.

  Geliked door 1 persoon

 3. Als jong mens had ik samen met vrouwlief een brede kennissenkring. Een groot deel behoorde tot het type nachtbraker. Ik zelf ben een ochtendmens. Die nachten een verschrikking vaak. Maar voor echte vrienden maak ik graag een uitzondering. Dan zing ik dit liedje niet mee maar luister naar hun verhalen. De kennissen verdwenen, de vrienden bleven….

  Geliked door 1 persoon

  1. Nachtbrakers waren wij ook maar het moest voor mij niet té laat worden. Man bleef zitten en nog een paar, tot drie, vier uur. Konden niet stoppen met praten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.