corona-terrassen

♪Zo heerlijk rustig…♫

Vanmiddag reden we verderop, voor een winkel die we hier niet hebben.
Benieuwd naar de te verwachten markt- en terrasdrukte  stonden we te kijken van de rust. Grotere plaats, moderner ook, marktdag, je verwacht meer mensen dan zou mogen.
Maar nee, het ging er gezellig aan toe, bezoekers hielden zich over het algemeen keurig aan de regels, ook voor de viskramen en op de terrassen was het aangenaam kalm.
Blijkbaar worden we zo beïnvloed door de pers dat je in elke grote gemeente verwacht veel narigheden tegen te komen, op zijn minst een mini-relletje of protestoptocht terwijl de meeste mensen zich gedeisd houden.
Alleen in het klein zien we hier en daar een paar dwarsen, in de supermarkten en winkels. Veelal uit gemakzucht of onverschilligheid, een uitzonderlijke keer met opzet.
Die negeren we.
We lopen er omheen.
We zijn dorpelingen.
==

34 gedachten over “♪Zo heerlijk rustig…♫

 1. Naar ik begreep was het zeer druk bij de bekende grote winkelketens. Ikea, Primark, allemaal winkels voor de ‘eerste levensbehoeften’ kennelijk. Ik zelf liep in de bossen rond Soest, dus heb me maar even ingehouden. Mijn beurt komt nog wel…

  Geliked door 1 persoon

   1. Hier hebben we het enorm zien veranderen de laatste jaren. Het boomt van het toerisme vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar. Zelfs nu met corona en met het feit dat de Belgische en Duitse toerist (nog) wegblijft.

    Geliked door 1 persoon

 2. In de stad ga ik niet. Ik zie wel staan in de rij. Dit vermijd zich. Gisteren zijn wij naar tuincentrum geweest. Er stond niemand voor de ingang. Parkeer plaatst was helemaal vol. Toen ging ik naar binnen zagen niet druk is. Wel buiten terrasjes. Echt niet normaal1 Gelukkig kon voorbij gaan. Ik zag allemaal winkelwagen staan. Ik vond al vreemd. Vandaar zitten mensen terrasjes. Ik vermijd zulke dingen. Erg bang voor. Ik heb steeds geen prik gehad. Ferry wel. Later in juni tweede prik. En ik laat boodschappen steeds aan de huis bezorgen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.