37 gedachtes over “Het een of het ander

 1. Dat zal zeker kloppen. Ik ken zelfs twee vrouwen van mijn leeftijd die al aan jong dementie lijden. Vreselijk.
  Ik zie het ook bij mijn moeder van 98 en haar nicht van net geen 100. Beiden hadden een briljante geest, maar nu haalt hun geest soms rare dingen met hen uit. De hersenen slijten, onherroepelijk,net als het lichaam.

  Geliked door 1 persoon

   • Ik vrees vooral het onbegrip van de omgeving… Men neem je niet meer au sérieux, terwijl je heus wel heldere momenten hebt waarop je dan beseft dat het niet meer lukt… Het is triest. Mensonterend. Gelukkig heb ik een zus die jaren met demente mensen werkte en zij kan zo goed omgaan met mijn moeder. Ze leert ons ook hoe we moeten reageren. Ik kan je zeggen dat veel mensen toch echt te hard en vol onbegrip reageren op hun ouder als die gaat dementeren. Dat maakt het nog veel erger natuurlijk.

    Geliked door 1 persoon

 2. Mijn moeder werd aardig oud, was geestelijk zeer sterk en helder. Schoonmama is nu 92, geestelijk zeer sterk en helder. En diens vader werd 95 en bleef tot op het laatst redelijk bij de les, raakte dat besef in de laatste drie weken van zijn leven compleet kwijt. Dat was best confronterend. Maar ja, 95….Dan heb je toch een mooi leven gehad. Als 1 op de drie vrouwen dement wordt (wellicht) worden twee op de drie dat niet. Lijkt mij een betere kansberekening….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.