vulpen

Dat was mijn vulpen

Die was verplicht op de middelbare school dus ook in de brugklas.
Ik kreeg er een voor mijn verjaardag.
Een donkergroene Parker met een pennetje van echt goud en een potje inkt.  Mateloos trots natuurlijk, nog geen twaalf en al een eigen gouden pen. Sjonge.

Dit was niet de enige school waar een vulpen verplicht was.Het moest heten dat een leerling beter schreef met pen en inkt, leesbaarder neem ik aan. Misschien was dat ook zo.
Zelf had ik het idee dat het ’n beetje bravoure was van hogere scholen: hier geen geknoei met goedkope vlekkerige balpennen, maar dat kan ik me verbeeld hebben.
Ik deed het niet best daar.
Heel veel schreef ik met mijn gouden pen.
Verzon ‘leuke’ tekstjes in de agenda, schreef luchthartig de teksten over van popzangers, het was grote mode die in een schrift te zetten met plaatjes uit de Muziek_Expres
Versierde alle hoofdletters met fraaie krullen, ook die van het strafwerk, ik was echt in mijn sas met de pen en vergat de opdrachten uit te werken behalve die van algebra en ’n beetje van meetkunde omdat het mooie vakken waren.
Dus bleef ik zitten en ging verder op de MULO.
Daar  raakte ik de pen kwijt.
De inkt was toch al verdroogd.
=

35 gedachten over “Dat was mijn vulpen

 1. Ik schreef graag met een vulpen, beter dan penhouder met pen, wat vooral een drama was toen ik het leerde met een rechtshandige pen.
  Kort nadat de linkshandige pennen kwamen gingen we over op balpen…. toen heette dat nog ballpoint.
  Op de MULO was het ook gewoon balpen bij ons.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is soms onhandig omdat veel dingen voor rechtshandigen gemaakt zijn. Met schrijven heb ik geen last meer, ik kan zelfs netjes schrijven (als het moet). Het niet naast een rechtshandige kunnen zitten is onzin (dat hoorde ik vaak), want als dat lastig is moet je gewoon van plaats wisselen….. allebei met de schrijfhand aan de buitenkant. Ik kon met Ed heel handig samen op de bank een kruiswoordraadsel invullen, als we maar aan de goede kant gaan zitten.
  Ik kocht laatst schilmesjes, normaal zijn die voor links en rechts geschikt, deze dus niet….. een afgeplat vlak aan één kant, de verkeerde kant voor mij.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo’n gouden Parker heb ik ook gehad, maar dan met inktpatronen. Ik denk dat ik even genoeg had van die afgekloven Bics. Later kreeg je van die fijne viltpennen en daar schrijf ik nog steeds het liefst mee. Waar de Parker gebleven is? Geen idee.

  Geliked door 2 people

  1. Heel veel kinderen hadden een Parker. Nu heb ik er ook een met patronen maar gebruik hem zelden, liever een dunne balpen, een die goed schrijft en niet vlekt. En veel met potlood, voor de uitgeprinte puzzels.

   Geliked door 1 persoon

 4. Zo’n Parker heb ik ook gehad, met vulpatronen. Volgens mij bestaan ze nog steeds. Er is in Groningen zo’n mooi klein winkeltje waar ze dit soort dingen verkochten.

  Geliked door 2 people

 5. Op school was het ook nog met de vulpen, alhoewel ik me nu niet herinner of dat de drie laatste jaren ook nog zo was.

  Toen het niet meer moest, voor de zaak, kocht ik me een nieuwe vulpen. Ik vond het zakelijker om daarmee te ondertekeken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat mooi om ‘schrijf’ herinneringen op te halen. Begonnen met krijt op een klein lief leistenen krijtbordje met een sponsje eraan dat in de leren rugzak meegesjouwd werd , daarna met potlood op papier in een schrift en dan het supreme moment de eigen vulpen met eerst een potje inkt (dit kon je handig in een daarvoor gemaakt gat op je tafel laten zakken) en toen met inktpatronen.

  Handen met blauwe vlekken, schooltas met blauwe vlekken, kleren met blauwe vlekken …

  Nog steeds schrijf ik het liefst met mijn vulpen met blauwe inktpatronen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik schrijf nog steeds waar het kan met de vulpen. Heb er diverse. Ooit geleerd te schrijven met een kroontjespen (jaja) en dat soort schrijven ligt me nog het meest. Ik merk dat een balpen toch minder fijn schrijft. Een fineliner komt dichter in de buurt. Kortom…ik snap de nostalgie….ook al is hij voor mij dan actueel…

  Geliked door 1 persoon

  1. Toegegeven, de vulpen schreef prima, de punt hing precies goed boven het papier. In de juiste hoek, hoe je hem ook vasthield. Maar de fijnschrijvers van nu doen het net zo, het gevoel van de punt op papier is praktisch hetzelfde.
   Toch blijf ik bij de dunne balpen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.