fietsverhaal

Fietsstop

We stapten graag af bij een cafetaria in G.
Voor de bediening. Die was vriendelijk maar het ene meisje sprong eruit.
Ze was hartelijk. Alsof ze speciaal voor ons aardappelen schilde en broodjes belegde. De manier waarop ze de dingen zei, ‘wat wilt U eten‘ klonk als ‘zal ik iets lekkers voor U koken?’
Het brengen van de bestelling ging evenzo. Peper-en-zout, borden en bestek, ze dekte de tafel met de aandacht van een gastvrouw voor welkome gasten.
Toen viel er een kleinigheidje voor.
Een klant aan de tafel naast ons kreeg een verkeerde bestelling en vroeg het om te ruilen. Gebeurt vaker in drukke zaken, het stelde niets voor, hij stond in zijn recht, we hadden het gehoord.
Het meisje bleef doodstil staan en staarde naar het foute bord. De klant herhaalde zijn verzoek met beschaamde sorries en zou het bijna hebben ingetrokken als ze niet plotseling in beweging kwam, het bord wegnam en huilend achter de toonbank verdween.
Alle klanten waren stil, we wachtten op een goede afloop.
Die kwam niet, een ander meisje nam het over.
Het hartelijke meisje zagen we nooit meer.

ps. Dit is niet verzonnen, we maakten het mee.
==

38 gedachten over “Fietsstop

 1. Wat kan ik toevoegen aan alle verstandige commentaren hierboven. (Behalve dat het verhaal geweldig verteld is). Het is jammer dat het meisje zo overstuur was en dat jullie haar nooit meer gezien hebben. Misschien – en dit is pure speculatie – heeft het keukenpersoneel haar in grote woede geslacht (en voorzag ze dat) en in de rollade van de volgende dag verwerkt. Het ís een verklaring… Maar dat zal wel niet. Ik hoop dat ze eroverheen gekomen is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ocharme dat kind.
  Ik werkte in mijn jonge jaren ook eens in de horeca als bijbaantje. Niks voor mij. Een dame aan een volle tafel begon te zeuren dat ik te lang weg was gebleven met de drank. Ik plantte impulsief de plateau met een harde knal op tafel en zei ‘doe het voortaan zelf.’ Einde van mijn carrière. Het speet mij niet. Het is een hondenstiel. Voor hetzelfde geld was ik ook in tranen uitgebarsten.

  Geliked door 2 people

 3. Wellicht was ze toch niet zo geschikt en had ze een hoofd als een zeef…. IK heb er in diverse zaken heel wat gezien die weliswaar vriendelijk waren maar minder professioneel. De combinatie van die twee disciplines was de beste natuurlijk, maar die is best zeldzaam…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.