Tuinieren

tuinduo
De tuin ligt klaar voor struiken, planten, bloemen, knollen en bollen en wat maar groeien wil, ik stop het er allemaal in.
Natuurlijk ga ik eerst een plan maken.
Slootje graven voor de sfeer.
Champignons zaaien.
Het lijkt me wel aardig een bergje fruitpitten bij elkaar te doen. Paar rietscheutjes eromheen, komt er een kant-en-klare fruitmand boven de grond.
Een ander goed plan is het plaatsen van een parasolboom of dakboom, dagelijks een flinke portie groeimiddel dan heb ik er hopelijk deze zomer al wat aan. Ben ik eindelijk verlost van het gedonder met parasols of te koude schaduwplekken waar je bijna bevriest.
Uiteraard mag een hoekje graan niet ontbreken. Hoewel, nu ik er over nadenk, roombroodjes zijn lekkerder, misschien een koe?
Je ziet:  tuinplannen maken is een aangenaam tijdverdrijf.  Uitdagend en het prikkelt de fantasie.
Ik kan het iedereen aanbevelen.
Tenzij je geen tuin hebt.
Dan kun je er altijd nog over bloggen.
==

48 gedachten over “Tuinieren

  1. Mijn tuin is maar klein, maar doordat ik geen tuinier ben groeit er vooral onkruid. Dit voorjaar was ik goed begonnen, elke dag een kwartiertje of zoiets onkruid weghalen….. tot ik over mijn parasolvoet struikelde. Het viel achteraf mee, maar ik hield mij toch maar even rustig en toen werd het slecht weer…… maar, ik ga weer verder….. ooit wordt het wat.
    Ik heb zelfs aardbeien tussen de tegels groeien, wel leuk, maar verkeerde plek.
    Ik vind het wel leuk om een bijzondere tuin te fantaseren….. vooral dan spelen met de bijzondere namen van de planten, zoals viooltjes, trompetplant en hoornbloem bij elkaar.
    Ook bij elkaar mogen goudsbloem, munt, guldenroede en penningkruid. Zo zijn er heel veel leuke groepjes te bedenken. Of het mooi wordt weet ik niet, maar ik vind het wel leuk!

    Geliked door 2 people

  2. Ik lees ademloos met je plannen mee, ja vroeger had ik op de koe na ook een tuin met van alles.
    Hoop dat je straks met het mooie weer kan genieten als of je op een eiland in de zon zit. Hans

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik heb een tuintje in mijn hart
    alleen voor jou-ou-ou. 🎼
    Geen groene vingers
    toch achteraf blij wat
    gedaan te hebben in onderhoud
    Aarden heeft het dan…
    Zitten, luieren in de tuin
    of kijken naar
    is ook zo lekker
    Al is onze tuin in 1 blik
    wel te overzien

    Geliked door 1 persoon

  4. Wij hebben een grote tuin, 350 m2. Maar redelijk onderhoudsarm door veel vaste planten , bomen en struiken. Het moestuinstuk is wel aardig wat werk, maar een hobby. Fantaseren blijft toch leuk en mooi tijdverdrijf. Vroeger wilde ik een bruine koe, voor de chocolademelk….

    Geliked door 1 persoon

  5. Ooit had ik een grote tuin. Toen ik verhuisde wou ik het niet meer. Een grote tuin en een zaak was best veel.

    Nu zit ik daar met mijn 8m² koerke en een berg. Een dwergkoe breekt er haar poten op en van geitenkaas ben ik niet zo zot.

    Geliked door 1 persoon

  6. Plannen maken voor een tuin heb ik altijd graag gedaan. En ook de uitvoering ervan heeft me lang kunnen bekoren. Maar daar moet ik dan wel bij zeggen dat het steeds om ‘behapbare’ tuinen ter grootte van een flinke postzegel ging. En dat is ook het formaat van onze huidige tuin nog. We hebben wel vaak van een grotere tuin gedroomd, maar we zijn intussen wel blij dat het daar nooit van gekomen is. Wij zijn in de coronatijd al een jaar lang extra blij met onze tuin, waar we nog maar weinig werk maar des te meer genot van hebben.

    Geliked door 1 persoon

  7. Ik heb meer tuin dan tijd…. Toch werk ik er graag in, als het maar niet te moeilijk is. Mijn gras is deze winter volledig vervangen door mos, vrees ik. Dat wordt ingewikkeld om weer om te draaien…. Misschien is die koe wel een goed idee van je !

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.